Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

síugrás

Stefan Kraft nyerte a 65. Négysáncverseny nyitóversenyét az oberstorfi Schattenbergschanzén, a 2015-ös összetett győztes mellett pedig még Kamil Stoch és Michael Hayböck örülhetett a dobogón a verseny végi eredményhirdetésnél. Nagyon nem ment viszont ma az ugrás a VK-éllovas Domen Prevcnak, aki csalódást keltve csak a 26. helyen végzett ma, ezzel gyakorlatilag már az első állomás után kiszállt az arany sasért zajló versenyből.

Kommentek: 0 komment

Mikaela Shiffrin zsinórban harmadik versenyét tudta megnyerni Semmeringen; két óriásműlesiklás után a villanyfényes szlalomon sem talált legyőzőre, így több mint 200 pontos összetettbeli előnnyel ünnepelheti a szilvesztert. A műlesiklás dobogója immár három futam óta változatlan: az amerikai mögött Velez-Zuzulová és Holdener végzett a második-harmadik helyen. Nina Løseth és Bernadette Schild egyaránt nagyszerű második futammal követte őket.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí alpesi összetett Santa Caterina Alexis Pinturault

A férfi alpesi sízők egy jó kis kombinációval zárták a 2016-os esztendőt. Ez a verseny izgalmára is értendő, két nagyformátumú síző párharcából Alexis Pinturault került ki győztesen. A szakági címvédő oldalán Marcel Hirscher sem búslakodott, mert dacára annak, hogy kikapott, ezt pedig az osztrák hírhedten gyűlöl, Kjetil Jansrud kiesésével jócskán növelte előnyét összetettben. A dobogó harmadik fokára a Szuper-G után még vezető Aleksander Aamodt Kilde állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

Mikaela Shiffrin zsinórban második óriás-műlesikló győzelmét aratta Semmeringben, amivel ismét száz ponton felülre tudta növelni előnyét az összetettben a 6. helyen végző Lara Guttal szemben. A dobogóra felfért még a szakág két klasszisa, Tessa Worley és Victoria Rebensburg is. A szakadó hó, szél és a pályára telepedő köd közel sem teremtettek ideális versenyfeltételeket, amit leginkább a hatalmasat bukó Taina Barioz érezhetett. További hír, hogy a férfiak mára tervezett versenye elmaradt.

Kommentek: 0 komment

  Szuper-Kjetil: 3-ból 3!

alpesi sí Szuper-G Santa Caterina Olaszország Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud legyőzhetetlen idén Szuper-G-ben, a harmadik szakági futamon is csak hátát nézték a többiek, ha képletesen fejezzük ki magunkat. A második helyről viszont mindössze 5 század döntött, méghozzá Hannes Reichelt javára. Santa Caterina meghozta az olasz dobogót is, Dominik Paris révén örülhettek a hazaiak is.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Semmering Mikaela Shiffrin

Két év elteltével nyert újra óriás-műlesiklásban. Mi az, hogy nyert, szlalomban megszokott könnyedséggel győzött Mikaela Shiffrin, s minthogy Lara Gut egy rontott futam miatt csak a 4. helyet tudta megszerezni, továbbnövelte előnyét az összetett pontversenyben. Másodikként a szakági éllovas Tessa Worley végzett, míg a dobogó legalsó fokára az a Manuela Mölgg állhatott fel, akinek ez legutóbb uszkve 6 esztendeje jött össze. Folytatás következik holnap ugyanebben a szakágban - szintúgy Semmeringen.

Kommentek: 0 komment

síugrás négysáncverseny előzetes

Síugrásban a naptári év vége rendszerint egyet jelent a Négysáncverseny kezdetével, amely mint mindig, ezúttal is a szezon első igazán kiemelt eseménye. Egy évvel Peter Prevc győzelme után idén fiatalabbik öccse, Domen uralta a VK-sorozat első versenyeit, így ismét egy Prevc utazhat elsőszámú esélyesként Oberstdorfba, de vajon családban marad-e a győztesnek járó trófea is?

Előzetesünkben a Turné és a négy helyszín bemutatása mellett szokás szerint körbejárjuk a favoritokat, és megpróbáljuk megjósolni, hogy ki lehet az, aki legnagyobb eséllyel magasba emelheti a győztesnek járó arany sast vízkeresztkor.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Madonna di Campiglio Olaszország Henrik Kristoffersen

Az alpesi sí szerelmesei mind a 10 ujjukat megnyalhatják, mivel rendre gigászok csatáját hozza a szlalom a férfiak mezőnyében. Két uraság kimagaslik az egyébként roppant kiegyensúlyozott és magas színvonalú mezőnyből. Amikor azt érezzük, Marcel Hirscher űridőt síelt, s azt már nem lehet felülmúlni, mindig érkezik Henrik Kristoffersen, és alaposan rácáfol vélekedésünkre. Madonna di Campiglio lejtőjén is a norvég győzedelmeskedett az osztrák előtt, s hogy legyen oka a hazaiaknak is örömre, arról tett Stefano Gross és Manfred Mölgg, kettejük közt pár század döntött, így előbbi állhatott dobogóra. Samsal Dalibor jól síelt, pechére sokadmagával tett így. Két tizeden múlt a hőn áhított magyar pontszerzés.

Kommentek: 0 komment

Alpesi sí Sí világkupa Parallel Alta Badia

Óriási meglepetés született az Alta Badia-i parallel óriásműlesikláson: Cyprien Sarrazin eddigi legjobb eredményével, egy 24. hellyel rajthoz állva tudott győzni ebben a speciális szakágban. Az ifjú francia rendkívül magabiztosan versenyzett egész este, Schörghofert, Myhrert is verte, végül a döntőben Carlo Janka sem fogott ki rajta. A harmadik helyet Kjetil Jansrud tudta megszerezni, Marcel Hirscher viszont az első közt búcsúzott, így a kettejük közti különbség ismét 200 pont alá csökkent.

Kommentek: 0 komment

síugrás Négysáncverseny

Előttünk a legendás Turné 65. kiadása, kíváncsak vagyunk, nálatok ki a favorit?

Kommentek: 0 komment

Legendás helyszínen legendás verseny: férfi óriás-műlesiklásra került sor Alta Badián, a Gran Risán. Legendásan nagy izgalmakról azért túlzás beszélni: Marcel Hirscher régi fényében csillogott, mindkét futamot nyerve szerezte meg az elsőséget. Mathieu Faivre és az élete versenyét futó Florian Eisath fért még fel a dobogóra a mesterséges ugratóval igencsak balesetveszélyessé tett pályán.

alpesi sí világkupa alpesi si óriás-műlesiklás Alta Badia hirscher

Kommentek: 0 komment

síugrás

Továbbra is tart Domen Prevc jó szériája a síugró világkupában, hiszen a tegnapi második hely után ma sáncrekordot ugorva győzni tudott az újjáépített engelbergi sáncon. A másik két dobogós helyet Kamil Stoch és Stefan Kraft szerezték meg, míg a nap nagy vesztesének Daniel Andre Tande tekinthető, aki hiába ugrott olyan formában, hogy a győzelem is elérhetően tűnt számára, a második ugrása végén elesett, így csak a 11. helyet szerezte meg.

Kommentek: 0 komment

biatlon Nove Mesto

A váltót is beleértve a 28 éves francia idén csak egy alkalommal adta ki kezéből a győzelmet, a csehországi helyszínen már-már provokáló stílusban poroszkált be elsőként az üldözéses versenyen. A nőknél ezen a hétvégén ketten is először tapasztalhatták meg, milyen a dobogó tetején állni.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

Két sok pontba kerülő kiesés után szépített valami hétvégéjén Lara Gut, győzelmével ért véget a Szuper-G Val d'Isére lejtőjén. Akárcsak Kanadában, ma is Tina Weirather volt a legfőbb kihívója, csupán pár század döntött kettejük közt. Mindenki más bőven másodpercen túlról követték őket, közülük legjobban Elena Curtoni teljesített, életében másodszor végzett dobogós helyen. A hazai versenyzők közül Tessa Worley zárt a legelőkelőbb helyen, ötödikként. Miklós Editnek nem ízlett a technikásra tűzött pálya, a pontszerzés 25. helyével azért ma sem maradt el.

Kommentek: 0 komment

Erős hátszélben zajlott le a szokásos Karácsony előtti engelbergi hétvége első versenye, mely Michael Hayböck győzelmével zárult. Dobogóra állhatott még a VK éllovas Domen Prevc is, aki a második sorozatban nagyot robbantott, illetve az az Andreas Kofler, aki több mint két év után tért vissza a top háromba!

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás Val Gardena Olaszország Max Franz

Karácsony előtt megszaporodnak az események az alpesi síelők háza táján, egymást érik a versenyek, patinás helyszínek váltják egymást. Ezen a héten Val Gardena, vagy német nevén Gröden fogadta a legjobb lesiklókat, akik egy klasszikus lejtőn, a Saslongon csaptak össze egy héttel az ünnepek előtt. A norvégok diadalsorozata, habár kevésen múlt, de végéhez ért. Sokáig Aksel Lund Svindal vezette a versenyt, dacára egy vállalhatatlanul gyenge szektorának. A papíron legkeményebb riválisokon már túl volt, ám ez a francokat ért neki maximális elismerést, jött ugyanis az edzéseken azért jó időket síző Max Franz, s bő 650 nap elteltével győzni tudott osztrák lesiklóként a Világkupában. A dobogó alsó fokára a lejtő specialistája, Steven Nyman állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí világkupa alpesi si 2016/2017 lesiklas Val dIsere Ilka Stuhec Miklos Edit

A női alpesi síelők hétvégéje lesiklással folytatódott ma Val d'Isère-ben. Tovább folytatódott Ilka Štuhec dominanciája, a szlovén hölgy közel sem hibátlan síeléssel is újabb győzelmet aratott. Cornelia Hütter őrült menete második helyet ért, Sofia Goggia pedig ezúttal is elmaradhatatlan tartozéka volt a dobogónak. Miklós Edit épphogy kiszorult a top-10-ből, Gut újra kiesett.

Kommentek: 0 komment

Szoros versenyt hozott a hétvége első versenye a férfiaknál. Kjetil Jansrud megnyerte idei harmadik versenyét, azaz az idén eddig megrendezett összes gyors szám a norvég sikerével ért véget. A dobogón most is csatlakozott hozzá egy honfitársa, de ezúttal nem Svindal, hanem Aamodt Kilde, aki a második helyen végzett. A harmadik Erik Guay lett. Jansrud ezzel visszavette az összetett második helyet Alexis Pinturault-tól, de lemaradása így is 140 pont az éllovas Hirschertől. A 8. helyen Dominik Paris végzett a legjobb hazai versenyzőként.

Kommentek: 0 komment

Ilka Štuhec nyerte a Val d'Isére-i alpesi összetettet. Ezzel élete (és egyben idei) harmadik sikerét aratta. Nagyszerű lesiklást követően az ő szontjén erős szlalomot mutatott be, amivel biztosította győzelmét. Michelle Gisin első alkalommal állhatott világkupa dobogóra, amihez a nap legjobb műlesikló futama kellett. Sofia Goggia pedig újabb szakágban szerzett dobogós helyezést! Gut kiesett, Miklós Edit pedig edzésnek használta a lesikló részt, délutánra visszalépett.

Kommentek: 0 komment

Kamil Stoch szűk két év után nyert újabb egyéni versenyt Lengyelországnak. Ezt tetézte, hogy a második helyet Maciej Kot szerezte meg. A dobogó harmadik fokára Markus Eisenbichler léphetett fel. A változó szélviszonyok sajnos beleszóltak a verseny alakulásába is: Kraft és Tande húszon kívülrő verekedte vissza magát a top10-be a második futamban. A VK-éllovas Domen Prevc ezúttal csak 6. lett.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere szlalom Shiffrin Vélez-Zuzulová Holdener

A női alpesi sízők szlalommal zárták hétvégi programjukat Olaszországban. Egy futamon át bízhattunk abban, hogy végre nem csak a második helyért folyik a küzdelem, de aztán Mikaela Shiffrin gondoskodott róla, higy ezúttal is másodperc fölé nőjön az előnye. Az azonos dimenzióban küzdők versenyét Vélez-Zuzulová nyerte, Wendy Holdener ezúttal is felfért a dobogóra. Lara Gut hét év után szerzett újra pontot szlalomban.

Kommentek: 0 komment

szlalom alpesi sí

A szponzorbalhén túllépve erődemonstrációt tartott a szlalom szakági címvédője. Azok után, hogy Marcel Hirscher nagyon begyújtotta a rakétákat délutáni futamában, Henrik Kristoffersen rátett még egy lapátot, s ellentmondást nem tűrve nyerte idénybeli első versenyét. A dobogó harmadik fokára Alekszandr Horosilov állhatott fel. Ma is remekeltek az osztrák műlesiklók, Marc Digruber épp lemaradt a pódiumról, míg Michael Matt a 6. helyen végzett. Az első futam után még vezető Alexis Pinturault ma nem bírta idegekkel, nagyon hamar búcsúzott délután.

Kommentek: 0 komment

Múlt héten még beugróként, ezúttal már az előzetes versenynaptár szerint volt házigazda Val d'Isére. A 2009-es világbajnokság helyszínén ma sem sopánkodtak a gallok, Alexis Pinturault révén ismét ők szállították a győztest, mint idén mind a három óriás-műlesikláson történt. A dobogó második fokára szokás szerint Marcel Hirscher állhatott fel, míg harmadikként a norvég szövetséggel vívott cicaharcát lezáró, az első futam után még csak a 14. helyen álló Henrik Kristoffersen.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Az eredményre ránézve tulajdonképpen azt mondhatjuk, egy hét alatt nem sok minden változott a síugróknál, ugyanis akárcsak Klingenthalban, az első lillehammeri versenynapon is Domen Prevc tudott diadalmaskodni, ráadásul a 2-3. helyet megszerző Daniel Andre Tande valamint Stefan Kraft is ugyanazon a fokán állhattak a dobogónak, mint legutóbb Németországban.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere óriás-műlesiklás Tessa Worley Sofia Goggia Lara Gut

Az év vége, sőt, még a jövő év eleje is elsősorban a technikai szakágakról szól a női alpesi síelők számára. Ezen a hétvégén a Nyugati-Alpok olasz gyöngyszeme, Sestriere látja vendégül a mezőnyt. Óriás-műlesiklással indult a program, és az előző, killingtoni versenyhez hasonlóan itt is Tessa Worley sikerével zárult a nap. A francia lány mögött a szezon felfedezettje, Sofia Goggia zárt a hazai havon, Lara Gut pedig egy értékes harmadik helynek örülhetett. Shiffrin hajszállal vezetett az első futam után, a végén a 6. helyre esett vissza.

Kommentek: 0 komment

A 28 éves német újfent bizonyította, hogy mennyire harap, ha karnyújtásnyira van tőle a győzelem lehetősége. A vk-első Rydzek egy második és egy negyedik hellyel zárta a norvégiai hétvégét.

Kommentek: 0 komment

Az alpesi sízők hétvégéje Lake Louise-ban szuper-G-vel zárult a hölgyek számára. Alaposan behavazott, ám síelhető pálya, és újabb remek verseny szórakoztatta a nézőket. A svájciaknak és a magyaroknak bizonyosan remek: Lara Gut győzelemmel jelezte igényét egy (két?) kristálygömbre, Miklós Edit pedig a mezőny végéről indulva ért el egy varázslatos 13. helyet. Tina Weirather és Sofia Goggia fért még fel a dobogóra, de Ilka Štuhec sem volt messze az újabb bravúrtól.

alpesi si alpesi sí világkupa 2016 Szuper-G Miklos Edit Lara Gut Weirather Goggia

Kommentek: 0 komment

síugrás

Domen Prevc nyerte az idei harmadik fordulót a síugró világkupában, a 17 éves szlovén kiélezett versenyben Daniel Andre Tandet és Stefan Kraftot utasította maga mögé. Az első sorozatot egyébként még nem ők, hanem két lengyel, Kamil Stoch és Maciej Kot zárták az élen, ám a második körben kicsit rosszabb szélviszonyokat kifogva végülis be kellett, hogy érjék a 4. és az 5. helyezéssel.

Kommentek: 0 komment

Parádés versenyt hozott az óriás-műlesiklás, minek végén ráadásul újdonsült győztest avattunk Mathieu Faivre személyében. S hogy tényleg kifogástalan legyen a hangulat, tett róla Alexis Pinturault harmadik helyével, mi több, további két francia férkőzött még be a legjobb öt közé. A kakukktojás Marcel Hirscher, a lejtő egyik specialistája egy kivétellel minden gallt maga mögé utasított. Elmondható, eredményesen zárta ezt a hétvégét is az összetett szempontjából.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Lake Louise Kanada lesiklás Ilka Stuhec Lara Gut Miklós Edit Corinne Suterű Kajsa Kling Mirjam Puchner

Folytatódott a szlovén csodahétvége, s továbbíródott a magyar alpesi síelés történelemkönyve. Ilka Štuhec piros megkülönböztető trikóban, az elitcsoport részeként sem rezzent össze, ugyanolyan átütő pályát síelt, mint tette azt pénteken. Lara Guttal ezúttal nem babráltak ki az outsiderek (a szlovén már nem az), nem énekelték ki szájából a sajtot, mármint dobogójától nem fosztották meg. Számunkra persze Miklós Edit dobogós helyezése volt a legfontosabb,

Kommentek: 0 komment

síugrás

Történelmi lengyel sikerrel zárult az idény első csapatversenye Klingenthalban. Míg Németország és Ausztria komoly harcot vívott a dobogós helyekért, addig a norvégok és a szlovének ezúttal nem tudtak beleszólni a verseny alakulásába.

Kommentek: 0 komment

biatlon

A női és a férfi egyéni indításos is a favorit remeklésével ért véget. A mezőny rendesen megküzdött a még a síugrók számára is megoldhatatlan feladatokat hozó "szélviharral". Mindkét nem esetén fehérorosz versenyző állt a dobogó legalsó fokán.

Kommentek: 0 komment

Kjetil Jansrud a pénteki szuper-G után a mai lesiklást is megnyerte, ezzel pedig pontegyenlőséggel ugyan, de az összetett vezetését is megszerezte Marcel Hirschertől. A dobogóra ezúttal is felfért a nagyszerű formában visszatérő Aksel Lund Svindal. Kettejük közé viszont be tudott férkőzni a szakági címvédő Peter Fill, aki minden bizonnyal egyetlen hibájának köszönhetően esett el a győzelemtől. Mögöttük kisebb meglepetésre Bostjan Kline lett a negyedik, így a szlovének remeklése nem ért véget tegnap este. Az osztrák csapat azonabn az elmúlt idők egyik legrosszabb szereplését könyvelhette el: a top10-nek még csak a közelébe sem kerültek.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás Lake Louise Kanada Ilka Stuhec Sofia Goggia Kajsa Kling Lara Gut Viktoria Rebensburg Stacey Cook

Őrült versenyt hozott a Lake Louise-i hétvége első lesiklása. Az alaposan felforgatott rajtszámrendszer és a változó körülmények alaposan megbolygatták az eredményeket. Az első tíz síző után még Lara Gut vezetett, végső soron azonban dobogóra sem sikerült állnia, váratlan személyektől sorjáztak ugyanis a jobbnál jobb eredmények. Sokáig úgy tűnt, Kajsa Kling Világkupa nyerhet Kanadában, közel a harmincas rajtszámhoz viszont ketten is ihletett sízést mutattak be. Sofia Goggia menete egy szlovén lány, Ilka Štuhec miatt nem lett mindent vivő. A korábban dobogót sem látott, de már-már tekintélyesnek mondható VK- pályafutást maga mögött tudó Stuhec karriertörténeti csúcsra ért. Miklós Edit sem vallott szégyent, sőt, egy kivétellel valamennyi osztrákot, s mellettük egy sor klasszist utasított maga mögé. Végül egy 10. hellyel kezdte idényét.

Kommentek: 0 komment


Norvég dominanciával kezdődött a lesikló idény a Világkupában. A Szuper-G nyitófutamát Kjetil Jansrud nyerte, megelőzve a sérülésből visszatérő óriást, Aksel Lund Svindalt. A dobogó harmadik fokán álldogáló személye sem okozott különösebb meglepetést, Dominik Paris is a szűk elit tagjának számít. Remekeltek a svájciak is, Carlo Janka épp leszorult a pódiumról, míg Beat Feuz hatodikként zárt. A népes osztrák küldöttség ellenben leszerepelt, Max Franz személyében egyetlen sízőjük került a TOP-10-be, ő sem vitte feljebb a sorban.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk