Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mintegy egy héttel ezelőtt véget ért a még november végen kezdődő síugróidény Planicán, így elérkezett az ideje annak, hogy mi is számot vessünk az elmúlt durván négy hónap eseményeivel, azaz hogy felidézzük és egy kicsit értékeljük mindazt, ami a 2013/14-es évad során a síugrósáncokon történt.

Kommentek: 0 komment

A világkupa szezon végeztével a verseny beszámolók helyét természetszerűleg ilyenkor átveszik a különböző háttér-cikkek, értékelések a nagyobb szakportálokon, így az elkövetkezendő napokban mi is jelentkezünk kétrészesre tervezett síugró-szezonzáró sorozatunkkal. Az első epizódban annak a lengyel fiatalembernek a pályafutását vesszük górcső alá, aki az elmúlt években a szemünk előtt vált egy tehetséges fiatal ugróból igazán nagy versenyzővé, és aki 26 évesen már olyan címeket mondhat magáénak, amelyekről a legtöbben egész karrierjük során csak álmodoznak. Nézzük hát, hogyan is alakult Kamil Stoch, vagy ahogy Lengyelország-szerte nevezik a "Ząbi rakéta" eddigi pályafutása.

Kommentek: 0 komment

Az oroszok a sírból hozták vissza első dobogójukat

Fordulatos mérkőzésekkel fejeződött be a hétvégén a 2014-es női curling világbajnokság a kanadai Saint John városában. A rájátszásba bejutó négy csapat egyikének sem alakultak simán a dolgai, mindenki nyert és veszített is mérkőzést, végül pedig egy olyan kvartett került ki győztesen, akikre előzetesen csak nagyon kevesen számítottak.

Kommentek: 0 komment

A szezon egyik legjobb versenyével búcsúztatták az évadot a síugrók Planicán, ugyanis a legjobbak rendkívül kiélezett küzdelemben döntötték el egymás között a győzelem sorsát, amely végül a második sorozatban ugrott sáncrekordjának köszönhetően Peter Prevcé lett, aki így az utolsó pillanatban csak visszaelőzte Severin Freundot az összetett 2. helyéért zajló csatában. Azt a Severin Freundot, aki ma ugyancsak remek teljesítménnyel a 2. helyet szerezte meg Anders Bardal és Kamil Stoch előtt, aki bár végül lecsúszott a mai dobogóról, a nap végén mégis őt ünnepelhették az idelátogató lengyel szurkolók, hiszen az már a mai nap előtt is biztos volt, hogy ő nyerte idén az összetettért járó nagy kristálygömböt.

Kommentek: 0 komment

Sima győzelmet aratott a Stefan Kraft, Andreas Kofler, Thomas Diethart, Gregor Schlierenzauer összeállítású osztrák négyes az évad utolsó csapatversenyén Planicán, aminek köszönhetően a tavalyi kisebb kisiklás után most már a zárónap előtt megnyerték a Nemzetek kupáját is. Eközben a második helyre szezonbeli legjobb teljesítményükkel a lengyelek futottak be, mindössze néhány tizeddel felülmúlva a 3. helyen végző norvégokat.

Kommentek: 0 komment

Severin Freund szinte megállíthatatlan az utóbbi időszakban, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy ezúttal is ő integethetett a verseny végén a dobogó tetejéről az oldalán Anders Bardallal valamint Peter Prevccel. Ezzel együtt a mai napnak egy másik nagy győztese is van, hiszen Kamil Stoch egy 4. hellyel immár matematikailag is biztossá tette a világkupa győzelmét, így az utolsó verseny eredményétől függetlenül ő emelheti majd magasba vasárnap a nagy kristálygömböt.

Kommentek: 0 komment

Hatnapnyi játék után véget értek a csoportkörök a női curling világbajnokságon a kanadai Saint Johnban. Az élbolyban tapasztalt kiegyenlített erőviszonyok mellett senki sem tudta veretlenül zárni a csapatonként 11 mérkőzésből álló Round Robint. A mezőny hamar jól láthatóan két részre szakadt, s míg az egyik csoportban a továbbjutásért, a másikban az utolsó hely elkerüléséért küzdöttek a hölgyek. Végül a házigazda Kanada és a svájciak kerültek a rövidebb ágra a rájátszásban, a kiváló formában lévő oroszok pedig még ellenfélre várnak, amiről egy ma esti tiebreaker dönt majd.

Kommentek: 0 komment

A 2013/14-es biatlon világkupa utolsó előtti állomását két versenyző uralta: a hölgyeknél Kaisa Makarainen, az uraknál Johannes Thingnes Boe nyert három-három versenyszámot a 2015-ös Világbajnokság helyszínén! Kontiolahtiban az összetett-világkupa sorsa a férfiaknál már eldőlt, a nőknél Oslora maradt a döntés!

Kommentek: 0 komment

Egyelőre úgy tűnik, a tapasztalat uralkodik a fiatalsággal szemben a női curling világbajnokságon. A csoportkörök féltávjánál a svájciak az egyetlen veretlen csapat, s lassan az is kirajzolódik, hogy mely négyesek maradhatnak állva a végjátékra.

Kommentek: 0 komment

A hölgyek óriás-műlesiklásával ért véget a 2013/2014-es idény az alpesi síelőknél. Akárcsak a férfiaknál, a szebbik nemnél is összejött a duplázás, vagyis az összetett legjobbja diadalmaskodni tudott a záró számban. Ez a valaki a nőknél Anna Fenninger volt, aki két erőtől duzzadó menettel tulajdonképp magabiztosan nyerte zsinórban negyedik versenyét idén a szakágban. Mögötte kisebb meglepetésre egyik honfitársa, Eva-Maria Brem végzett, míg a dobogó harmadik fokára a szakági kristálygömbről az utolsó pillanatban lemaradó Jessica Lindell-Vikarby állhatott fel. A mai versennyel búcsúzott az aktív sporttól két egykori szakági győztes, Tanja Poutiainen és Denise Karbon.

Kommentek: 0 komment

Akárcsak tegnap, ma délután sem volt esély versenyt rendezni Harrachovban a sírepülő világbajnokságon, így aztán, ami eddig példa nélküli a világbajnokságok történetében, pótlás nélkül elmaradt a vasárnap délutánra tervezett csapatverseny, mi viszont azért csak nem hagyjuk szó nélkül az eseményeket.

Kommentek: 0 komment

A férfi alpesi sízők számára szlalommal ért véget a Világkupa-idény Lenzerheidében, irreális körülmények között. Az első futam során gyakorlatilag kétfősre szűkült a győzelemért folyó verseny, a pocsék időben villámgyorsan romló pálya mellett az osztrák pályatűző is sokat tett ezért. Az elsőként induló Marcel Hirscherrel csak Felix Neureuther tudta tartani a lépést, a második futam végét azonban a német elrontotta, így az osztrák az összetett mellett a szakági kristálygömböt is behúzta.

Kommentek: 0 komment

A Világkupa- szezon utolsóelőtti versenynapján a hölgyek műlesiklása szerepelt programon. A tétnélküliség sajnos alaposan rányomta bélyegét a versenyre, már persze ha az idény végi forma és a nehézre tűzött lejtő riasztó hatását nem vesszük számításba. Lényeg a lényeg, minden eldőlt már az első futamban, minek végén Mikaela Shiffrin másfél másodperces meghaladó előnnyel alázta a világ szlalomjának krémét, majd délkörül egy biztonsági menettel méltóképp koronázta meg évét, s nyerte a szakági világkupát. A dobogó második fokára, ki más, mint Frida Hansdotter állhatott fel, míg harmadikként a múlt, vagyis Marlies Schild futott be. A szakági pontverseny végeredményének megfelelő eredmény született tehát.

Kommentek: 0 komment

Nem tévedtek sajnos az időjósok, ugyanis ahogy azt már jónéhány napja előre jelezték szombaton viharos széllel egy erőteljes hidegfront érte el Harrachovot, ezzel lehetetlenné téve bármiféle ugrósorozat megrendezését. Így miután hosszas halasztgatást követően megadta magát a zsűri, végül a pénteken két kiváló ugrást bemutató Severin Freundot koronázhattuk világbajnokká, míg az ezüstérmet Anders Bardal, a bronzot pedig Peter Prevc nyakába akasztották.

Kommentek: 0 komment

A férfiak számára óriás-műlesiklással folytatódott ma a Világkupa-döntő programja. Az első futamban lényegében eldőlt az összetett, hisz az idény végére szétesett Aksel Lund Svindal kiesett. Marcel Hirscher a nagy kristálygömböt be is húzta, a kicsit azonban drámai végjátékban elveszítette: Ted Ligety nyerte a versenyt Pinturault és Neureuther előtt, az osztrák egyetlen századdal leszorult a dobogóról, így a szakágiban azonos pontszámmal zárt, mint Ligety. Több győzelmével az amerikaié lett a szakági kristálygömb.

Kommentek: 0 komment

Az olimpia a curlingesek számára sem jelentette a szezon végét, hiszen a világbajnokságok még csak most jönnek. Most szombat és jövő vasárnap között a kanadai Saint John városában először a legjobb női csapatok küzdenek meg az érmekért. Öö... de biztosan a legjobbak? Több nagy hiányzója lesz ugyanis az idei VB-nek, de éppen ez teszi az utóbbi idők egyik legkiszámíthatatlanabb curlinges világeseményévé, ami miatt egész biztosan érdemes lesz éjszakázni.

Kommentek: 0 komment

Nemcsak a verőfényesen ragyogó nap miatt mosolyoghattak a Silvano Beltrametti pályára kilátogató svájci szurkolók, csinos üdvöskéjüknek végre valóra vállhatott egyik nagy álma. Lara Gut ahhoz méltó versenyzéssel hódította el a szakági kristálygömböt Szuper-G-ben. Nem kevesebb, mint hattizednyi különbséggel utasította maga mögé nagy barátnőjét, Anna Fenningert, aki mai eredményének hála bebiztosította győzelmét az összetett pontversenyben. A dobogó harmadik fokára a szám világbajnoka, Tina Maze állhatott fel. Lara személyében 1991 óta először nyert svájci női alpesi síző gyors szakágban Világkupát.

Kommentek: 0 komment

A mai napon szuper-óriásműlesiklással folytatódott a Világkupa-döntő programja Lenzerheidében. Hiába igyekezett a norvég pályatűző, ebből a lejtőből ő sem tudott gyorspályát faragni, ennek megfelelően olyan sízők voltak sikeresek, akik a technikai számokban is villognak. Alexis Pinturault csak az összetett jogán indulhatott, utolsóként síelt, mégis nagy előnnyel nyert. A francia örömöt a kombinációs specialista Thomas Mermillod Blondin második helye tette teljessé, az univerzális Bode Miller állt még fel a dobogóra. Svindal óriásit betlizett, pontot se szerzett, Hirscher viszont igen - alighanem eldőlt az összetett az osztrák javára. Svindal az újabb szakági győzelemmel vigasztalódhat.

Kommentek: 0 komment


A szélvészgyors német északi összetettes erőt merített a Szocsiban hagyott aranyérem okozta sérelemből, és triplázott az elmúlt három egyéni versenyen. Az összetett éllovasa, Eric Frenzel viszont már elengedte ezt a szezont, de teheti, hiszen előnye két szezonra is kitartana.

Kommentek: 0 komment

A férfiak versenye után pár órával lezajlott a szezon utolsó női lesiklása is. Mint az utóbbi hetek formája és az edzéseredmények sejtetni engedték, a két alpesi szomszéd párviadalát hozta a nap. A végén a hazaiak örülhettek, miután Lara Gut csekély különbséggel, 5 századdal megelőzte az osztrákok kétszeres világbajnokát, Elisabeth Görglt. Meseszerűen alakult Fränzi Aufdenblatten búcsúversenye, pályafutása harmadik Világkupa-dobogójával intett búcsút a nézőközönségnek. Anna Fenninger erőtől duzzadó edzés után némi meglepetésre csupán a 6. helyen végzett, ami egyben azt is jelentette, hogy karrierje során először a királykategóriában is kristálygömbbel gazdagodhatott Maria Höfl-Riesch. A németek kiválóságának azonban nem sok oka lehetett az örömre, nagyot esett, komoly fájdalmakkal kórházba kellett szállítani. Kérdéses további szereplése a VK- döntőn, ami viszont tény: az összetettben ismét Fenninger áll az élen.

Kommentek: 0 komment

Megkezdődött az alpesi sízők Világkupa-döntője Svájcban, Lenzerheidében. A férfi lesiklók nyitottak, igaz, a pályájuk felső része inkább idézett óriás-műlesiklást. Az irreálisan kanyargós pálya meglepő dobogót eredményezett - igaz, az olimpiai bajnok Matthias Mayer győzelmén annyira nem lepődhetünk meg. Azon már annál jobban, hogy Ted Ligety életében először dobogóra állt ebben a szakágban, vele holtversenyben a hatalmas hibájával biztos győzelmet eldobó Christof Innerhofer állhatott fel a dobogóra. A szakági legjobbak az alsó részen lassuló pályával is küzdöttek, a kis kristálygömböt már korábban elnyerő Svindal 5. lett, így is ő égett legkisebbet közülük.

Kommentek: 0 komment

Lassan a végéhez közeledik a kiemelt eseményekben eddig sem szűkölködő 2013/14-es síugró szezon, ám egy igazán nagy esemény még hátra van a planicai finálét megelőzően, nevezetesen a sírepülő világbajnokság, amelynek a hétvégén a csehországi Harrachov ad majd otthont.

Kommentek: 0 komment

Severin Freund kétségkívül nagy formában versenyez az olimpia óta, és miután mindkét sorozatban kimagaslott a mezőnyből, ezt az osloi versenyen is győzelemre tudott váltani . A dobogó második fokára Anders Bardal állhatott fel, aki ezzel a trondheimi győzelmét követően ismét ott volt a legjobbak között, míg a 3. helyet Kamil Stoch szerezte meg, aki ezzel ha matematikailag nem is döntötte el az összetett sorsát, de 168 pontos előnye birtokában két versennyel a vége előtt már karnyújtásnyira van a nagy kristálygömbtől.

Kommentek: 0 komment

A Világkupa-döntő előtti utolsó versenyre került ma sor Kranjska Gorán a férfi alpesi sízők számára. Kettős német diadalt hozott a szlalom, Felix Neureuther nyert Fritz Dopfer előtt. Az első futam után vezető Mario Matt az utolsó kapuk egyikénél búcsúzott, Hirscher mindkét futamban lassú volt (végül 5. lett), a dobogó harmadik fokára így ismét a norvég Henrik Kristoffersen állhatott fel. Hirscher minimális előnnyel így is vezeti az összetettet, a szakági tabella viszont immár Neureuther nevével kezdődik.

Kommentek: 0 komment

Kranjska Gorában óriás-műlesiklással kezdődött a férfi alpesi sízők hétvégi programja. Ted Ligety reménytelen helyzetből tért vissza a szezon második felére a szakágban, újabb magabiztos győzelmével reális esélye akadhat a kis krisztálygömbre. A második futamot kissé lelazsáló amerikai mögött remek második futammal a nagy öreg Benjamin Raich végzett, a fiatal norvég Henrik Kristoffersen egy hatalmas hiba miatt szorult a harmadik helyre. Hirscher negyedik, így is jók az esélyei mind összetettben, mind a szakágiban, Svindal pocsék második futammal csak pár pontot szerzett. A hölgyek már be is fejezték a hétvégét Åréban, Mikaela Shiffrin behúzta a győzelmet és egyben a szakági kristálygömböt szlalomban, mögötte három svéd sorakozott. A változékony időjárás alaposan rányomta bélyegét erre a versenyre.

Kommentek: 0 komment

Meglehetősen zaklatott verseny lett a ma kora esti trondheimi viadalból, a versenyzők dolgát ugyanis a szél mellett ezúttal még az eleredő eső is nehezítette, ami ahogy az már csak ilyenkor lenni szokott kicsit fel is borította a papírformát. Persze nem annyira a győztes személyét illetően, hiszen Anders Bardal sikerére, aki összességében megérdemelten szerezte meg idei második elsőségét Andreas Koflert és Noriaki Kasait megelőzve, azért nem mondhatjuk, hogy váratlan volt. Eközben a legnagyobb favoritok, mint Kamil Stoch és Severin Freund ezúttal kevésbé csilloghattak, ám a legnagyobbat egyértelműen Peter Prevc bukta, aki egy rontott ugrással már az első sorozat után búcsúzott, így Stoch egy közepes eredménnyel is növelni tudta vele szemben az előnyét, és akár már vasárnap világkupa-győztes lehet.

Kommentek: 0 komment

A női alpesi sízők Világkupa-mezőnye Åréban újabb óriás-műlesiklást teljesített, ezúttal az eredetileg is Svédországba tervezett versenyre került sor. Blogunk örök "kedvence", a német csapatot erősítő (?) Christian Schwaiger tűzte az első futam pályáját, és jött is a szokott végeredmény, azaz az osztrák győzelem és a német kudarc. Anna Fenninger immár kettőből két versenyt behúzott, Höfl-Riesch pedig rontott első futama után hiába igyekezett, elvesztette összetett elsőségét. A dobogóra mégis felállt egy német, Viktoria Rebensburg, a harmadik helyet Jessica Lindell-Vikarby szerezte meg.

Kommentek: 0 komment

Svédországba látogatott a női alpesi sízők Világkupa-mezőnye, Åréban zajlanak ugyanis a sorozat utolsó versenyei a Világkupa-döntőt megelőzően. Igencsak korán indult a program, hisz már csütörtökön óriás-műlesikló versenyt rendeztek, Kranjska Gora pótlásaként. Anna Fenninger nyert, ezzel mind szakágiban, mind összetettben elkezdhet bizakodni. Első dobogóját ünnepelheti a második Anemone Marmottan és a harmadik Eva-Maria Brem, utóbbival holtversenyben Lara Gut is felfért a pódiumra. Az eseményekről kombinációs formában számolunk be, azaz az első futamról Dave985, a másodikról repens kommentálásában olvashattok.

Kommentek: 0 komment

Kedden kora este a kuopioi állomással folytatódott a síugrók világkupa sorozata, amelyen akárcsak vasárnap Lahtiban, ismét Kamil Stoch tudott diadalmaskodni Severin Freundot valamint Anders Bardalt megelőzve. Stoch legfőbb összetettbeli riválisa, Peter Prevc ezúttal a 4. helyen végzett, így a lengyelek olimpiai és világbajnoka egy nagy lépéssel közelebb került a nagy kristálygömbhöz is.

Kommentek: 0 komment

Érdekes versenyt hozott a lahti síugró hétvége záró napja, ugyanis Kamil Stoch tudott végül diadalmaskodni egy olyan elképesztő második ugrással, amire még az első sorozat után élen álló, egyébként remek formában lévő Severin Freundnak sem volt válasza, így a lengyel idei 5. győzelmét aratva vette vissza a sárga trikót Peter Prevctől, míg a dobogó harmadik fokára a kisebb hullámvölgyet követően talán végre magára találó Schlierenzauer állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

Hála az Istennek, nem ébredtünk fel az álomból, változatlanul a magyar alpesi síelésről beszél a világ. Miklós Edit ezúttal Svájcban alkotott maradandót, döntötte meg saját, így Magyarország legjobb Világkupa-eredményét, amikor is a győztestől alig 8 tizeddel elmaradva a Pazar 5. helyen fejezte be a szezon számára utolsó Világkupa-versenyét. Edit egy sor világklasszist maga mögé utasította, kezdve az olimpiai bajnok Dominique Gisinnel, folytatva a szakági pontversenyt jó eséllyel elhódító Maria Höfl-Rieschsel. A versenyt általános elképedésre az olimpiai keretekből száműzött Andrea Fischbacher nyerte, mögötte az összetettet kicsit szorosabbá tévő Anna Fenninger, valamint Tina Maze végzett.

Kommentek: 0 komment

A tegnapi sprinttáv után ma valamivel hosszabb pályán csaptak össze a világ legjobb lesiklói az Olympiabakkenen. Tétje a szakági pontversenyt illetően már nem volt a versenynek, hiszen Aksel Lund Svindal behozhatatlan előnnyel vezetett hadra fogható riválisaival szemben. Az összetett szempontjából viszont komoly jelentőséggel bírt a mai nap a norvég óriás számára, egy dobogóval, lehetőleg győzelemmel kellett volna kozmetikáznia pénteki gyengélkedését. A feltételes módból érződhet, ez nem jött össze, csupán a 6. helyen végzett, innentől egy kicsivel Marcel Hirscher tűnik esélyesebbnek. A napi győzelmet meggyőző teljesítménnyel Erik Guay húzta be az élete legjobbját nyújtó Johan Clarey, valamint az olimpiai bajnok Matthias Mayer előtt.

Kommentek: 0 komment

Néhány évvel ezelőtt még nem sok szenzációt jelentett volna az, ha egy csapatversenyt követően az osztrákok ünnepelhetnek győztesként, ellenben az elmúlt egy-két évben már messze nem volt jellemző a sógorok szereplésére az a fajta dominancia, amivel egykoron szinte unalomba fullasztották a versenyeket, sőt az elmúlt időben különösen elmaradoztak a sikerek, hiszen utoljára a tavalyi világbajnokságon tudtak ebben a számban nyerni, abban a szezonban egyedüliként. Most viszont Lahtiban egy fiatal négyes megtörte ezt a rossz sorozatot, megnyerve a versenyt a friss olimpiai bajnok Németország és Norvégia előtt.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk