Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az egyszeri magyar sportszerető érdeklődőnek viszonylag ritkán adatott meg az elmúlt évtizedekben, hogy felkapja a fejét bármin is, ami a hazai alpesi síeléshez kapcsolható. Legyen az egy hangzatos eredmény, avagy a több honi szakszövetséget már megbélyegző ügy. Miklós Edit olimpiai hetedik helyére, majd remek Világkupa- eredményeire a sportág iránt kevésbé érdeklődő szurkolók is felkapták fejüket. Október elején aztán robbant a bomba, ami alaposan felkorbácsolta az indulatokat a Magyar Sí Szövetség és az alpesi síelésben napi szinten szorgoskodó társadalom közt. Természetesen Dalibor Šamšal honosításáról van szó. A magyar alpesi síeléssel megalakulásunk óta kitűntetett szinten foglalkozó blogként elérkezettnek láttuk az időt, hogy megszólaljunk az ügyben.

Kommentek: 0 komment

Osztrák szempontból kifogástalanul kezdődött a 2014/2015-ös Világkupa-idény. Anna Fenninger tegnapi - holtversenyes - győzelme után újból egyik klasszisuk aratta le a babért. Marcel Hirscher ráadásul demoralizáló fölénnyel utasította maga mögé a világ legjobb óriás-műlesiklóit, mondhatni ütősen kezdte hadjáratát a negyedik összetett elsőség felé. Az osztrák utánpótlás-nevelést dicséri a német színekben versenyző Fritz Dopfer második helye, mi több, a közönség kedvenc Benjamin Raich is remek formáról tett tanúbizonyságot, egyetlen századdal szorult le a dobogóról, s Alexis Pinturault idejétől. Ted Ligety irtózatosan elrontotta második futamát, csupán a 10. helyen végzett.

Kommentek: 0 komment

Kiböjtöltük, hát, reggel végre elrajtolt a 2014/2015-ös Alpesi Sí Világkupa! A hagyományos söldeni nyitány pedig kielégítette igényeinket, kemény, kiélezett küzdelmet hozott - a végén két győztessel. Az első futamot követően hajszálnyival vezető Mikaela Shiffrin életében először győzött óriás-műlesiklásban, de a szakági címvédő Anna Fenninger számára sem bizonyult végzetesnek a gyöngébb meredeksízés. A dobogó legalsó fokára Eva-Maria Brem állhatott fel, pár századdal leszorítva onnan honfitársát, Kathrin Zettelt. A szakági legjobbak közül Lindell-Vikarby tízen kívül, míg Marmottan, Gagnon és Gut pont nélkül zárt.

Kommentek: 0 komment

1383488_761411570561127_2085922110879894537_n

A nyári vakáció után felidézése céljából már a régmúltba kell meredni, tovaszállt már a "szovjet tavasz" is, menthetetlenül közelednek a hideg hónapok. Naptár szerint persze elválaszt még a téltől minket bő egy hónap, a téli sportok szerelmesei, köztük persze blogunk csapata végre fellélegezhet, e hétvégén kezdetét veszi ugyanis a szezon, a megszokott söldeni óriás-műlesiklásokkal. A nyitány előtt a megszokott módon szétnézünk kicsinkét az alpesi síelés térképén, áttekintjük a nyári felkészülésen történteket, végigvesszük a sérültek és visszavonulók listáját, s nem utolsósorban persze esélyt latolgatunk ezerrel. A hölgyek mezőnye Marlies Schild és Maria Höfl-Riesch személyében nem korszakos zsenivel szegényedett, hiányukat azzal együtt meg fogjuk érezni, hogy könnyen parádés izgalmakba torkolhat az idei Világkupa, illetőleg a szakági versenyek zömén megvalósult az a bizonyos generációváltás, mindenki kereshet magának tehát új kedvencet. Persze szigorúan csak Miklós Edit után. Vágjunk bele hát a 2014/2015-ös világbajnoki évad felvezetésébe! (Miklós Editről és a magyarokról egy külön cikkben szólunk.)

Kommentek: 0 komment

A szombat délutáni klingenthali versennyel véget ért a hagyományosan egy kicsit az őszbe is belelógó nyár a síugróknál, amely stílusosan ott ért véget, ahol majd november végén az új évad is kezdetét veszi. Fináléról beszélni persze, már csak azért is, mert az összetett győzelemért zajló küzdelem végül legnagyobb csalódásunkra úgyszólván elmaradt nem igazán lehet, hiszen a téli, az igazi szezon, és a felkészülés hajrára még csak most követkizk.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk