Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

síugrásMeglepetést hozott a sapporói hétvége második versenynapja, a változékony szélviszonyokat ugyanis Anders Fannemel tudta leginkább kihasználni, aki sáncrekorddal és mindkét sorozatban zsűritávolság-feletti ugrással a neve mellett szerezte meg a győzelmet honfitársa, Johann André Forfang, és a helyi kedvenc, Noriaki Kasai előtt.

Kommentek: 0 komment

  Tavaszi eső síversenyt visz

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Garmisch-Partenkirchen szlalom Maribor Szlovénia Németország

Nem fogadta kegyeiben az időjárás ma (sem) az alpesi sízőket. Mariborban már szombaton sem rendeztek makulátlan versenyt, irreális körülmények közt szenvedve síeltek a nők. Ma sem volt ez másként, annyi különbséggel, hogy ma ártalmatlan helyzetekben estek sorban a lányok, ennek következtében és a megérkező eső miatt végül 25 síző után félbeszakították a szlalomot. A férfiak óriás-műlesiklása már el sem kezdődhetett Garmisch-Partenkirchenben, sportszerű viadalt ma lerövidített pályán sem lehetett volna garantálni. Végleg törölték a Leviben elmaradt szlalomokat.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Maribor Szlovénia ViktoriaRebensburg Ana Drev Tina Weirather Eva-Maria Brem Nina Löseth Maria Pietilä-Holmner

Profi síelésre nem igazán alkalmas pályán rendezték ma a szezon hetedik óriás-műlesiklását. A maribori versenyt Viktoria Rebensburg nyerte, aki ezzel még szorosabbá tette a versenyfutást a kis kristálygömbért. Kellett ehhez a délelőtti futam legjobbjának hátrazuhanása is, Eva-Maria Brem a dobogóról is lecsúszott. A hazaiak örömére Ana Drev ismét pódiumon ünnepelhetett, hasonlóan a két stabil menettel jelentkező Tina Weiratherhez. Az összetett két esélyese, Lindsey Vonn és Lara Gut egyformán kiesett.

Kommentek: 0 komment

Garmisch-Partenkirchenben próbált magához térni a férfi lesikló világkupa mezőnye a kitzbüheli sokk után. Ezúttal másfajta sokk érte a szurkolókat, de talán a versenyzőket is: Aleksander Åmodt Kilde 30-as rajtszámmal nyert a Kandaharon. Ráadásképp ezzel "elrontott" egy még nagyobb meglepetést, ugyanis Boštjan Klinétől vette át a vezetést! A szlovén óriási mázlival, századokkal előzött meg többeket, a favoritok jó része hibázott, a dobogóra Beat Feuz fért még fel. A vártnál is kiszámíthatatlanabbnak tűnik a svindaltalan korszak.

alpesi si alpesi sí világkupa Garmisch-Partenkirchen lesiklas Kilde

Kommentek: 0 komment

síugrásKét évvel ezelőtt egyszer már előfordult olyan, hogy a szlovénok éppen itt, Sapporoban elvitték mindhárom dobogós helyet, mégis más ez most egy kicsit, hiszen míg 2014-ben a közelgő olimpia miatt kevesen szánták rá magukat a japán túrára, ezúttal egy lényegesen erősebb mezőnyben tartottak erődemonstrációt a Prevc fivérek Robert Kranjeccel kiegészülve. A sárga trikós Peter Prevc ezzel idei nyolcadik győzelmét ünnepelhette és tovább növelte előnyét az összetett élén.

Kommentek: 0 komment

északi összetett Seefeld

Senki nem tudja megállítani a sportág jelenlegi utolérhetetlen egyéniségét, a német Eric Frenzelt. A 27 éves olimpiai bajnok ezúttal legkedvesebb állomáshelyén, az ausztriai Seefeldben vendégeskedett, és jócskám móresre tanította legfőbb ellenlábasait.

Kommentek: 0 komment

A short track égbekiáltó sikere alatt Nagy Konrád megmutatta a hazai mezőnyben, hogy mi az európai mérce, ezen a héten pedig műkorcsolyázóink vitézkedhetnek a pozsonyi-Eb-n.

Kommentek: 0 komment

sífelvonó síugrás alpesi síA hétvégén a síugrók a távol kelet felé veszik az irányt, az európai szurkolók pedig készülhetnek a szokásos éjszakázásra, hiszen a sapporoi Okurayama sáncon rendezik a következő VK-fordulókat. Eközben a férfi alpesi sízők Garmisch-Partenkirchenbe utaznak, míg a hölgyek Mariborba látogatnak.

Kommentek: 0 komment

A hagyományos schladmingi villanyfényes szlalom várt a férfi alpesi síelők mezőnyére ma este. Furcsa versenyt láthattunk, az biztos! Felix Neureuther 1-es rajtszámát kihasználva óriási előnnyel várta a második futamot, ahol azonban kiesett. A győzelmet megint Henrik Kristoffersen húzta be, Marcel Hirscher és Alekszandr Horosilov előtt. Az osztrák a 22. helyről lépett előre a második futamban, a finoman szólva a sportszerűség határát súroló (vagy inkább átlépő?) szervezőknek is köszönhetően. Az első futamban a hírek szerint 35 síző után már semmit nem javítottak a pályán, ezzel biztosítva a betliző hazaiak továbblépését. A második futamban pedig Hirscher síelése után alig-alig lehetett pályamunkást dolgozni látni... Az osztrák fair play áldozatává vált Samsal Dalibor is, jó síelése ellenére esélye sem lehetett a továbblépésre.

alpesi si alpesi sí világkupa Schladming szlalom Kristoffersen Samsal Dalibor

Kommentek: 0 komment

Ez Liu Shaolin Sándor Eb-je volt, 20 éves honfitársunk ma három ezüstig vitte. Talán egyedül a férfi váltó végeredményének tudatában lehet némi hiányérzetünk, habár a mienk az utolsó vérig küzdöttek a hollandokkal, ám végül alul maradtak.

rövidpályás gyorskorcsolya


Kommentek: 0 komment

síugrás Síugró világkupa Zakopane Kraft Prevc

Vasárnap egyéni versenyt rendeztek a lengyel síugrószentélyben, Zakopanéban, ami komoly küzdelmet hozott a győzelemért. Stefan Kraft megszerezte az osztrákok idei első győzelmét, ráadásul honfitársa, Michael Hayböck végzett a második helyen. Az eddig szinte érinthetetlennek tűnő Peter Prevcnak ezúttal be kellett érnie a dobogó legalsó fokával.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa Kitzbühel szlalom Kristoffersen

A tegnapi, nehezen felejthető lesiklás után ma szlalommal fejeződött be Kitzbühelben a férfi alpesi sízők hétvégi programja. Nagyon ritkán fordul elő, hogy a képünkön látható testhelyzetből valaki versenyt nyerjen, ám most Henrik Kristoffersen ezt tette: elhibázott első futam után elképesztő másodikkal tört az élre. Néhány századdal előzte meg Marcel Hirschert, és sokkal a többieket - a lassacskán magára találó, az első futamot nyerő Fritz Dopfer fért még fel a dobogóra. Norvégia Svindal sérülésével tegnap elvesztette az összetettet, de cserébe ma nagy lépést tettek a szlalom kristálygömbjéért. Hatalmas lépést tehetett volna Samsal Dalibor is, elképesztő részidővel esett ki a pálya felénél az első futamban. Sajnos, a mai nap se múlt el sérülés nélkül, rögtön az elsőként rajtoló Giuliano Razzolit vitte el mentőhelikopter.

Kommentek: 0 komment

Érvényesült a papírforma a Cortina d'Ampezzón rendezett hétvége zárónapján, Lindsey Vonn a maga természetességével diadalmaskodott szuperóriás-műlesiklásban, miután csaknem 7 tizeddel gyorsabbnak bizonyult az amúgy beleköthetetlen menetet teljesítő Tina Weirathert. A dobogó legalsó fokára Viktoria Rebensburg állhatott fel. Mivel Lara Gut a 4. helyen végzett, az amerikai átvette tőle a vezetést az Összetett Világkupában. Miklós Edit megszerezte idei első pontjait a szakágban, 51-es rajtszámmal zárt a 27. pozícióban.

Kommentek: 0 komment

A legendás zakopanei lejtőn folytatódott szombaton a síugrók világkupa sorozata, méghozzá csapatversennyel. A norvég ifjak ezúttal nem találtak legyőzőre, így végül magabiztosan előzték meg az osztrákok négyesét. Volt ok a hazai örömünnepre is! Idén először csillantak meg igazán a lengyelek, így otthoni sáncon szerezték meg idei első érmüket.

Kommentek: 0 komment

Alpesi Sí Világkupa alpesi sí lesiklás Kitzbühel Ausztria Peter Fill Beat Feuz Carlo Janka Johan Clarey Marc Gisin Aleksander Aamodt Kilde

A férfi alpesi sízők a sportág Mekkájának számító Kitzbühelben versengenek a hétvégén, s mint az megszokott, szombat dél körül a legendás lesiklásra került sor. Rövidített pályán, bukásokkal, véleményes döntéssel - ezen sem lepődhetünk meg, ha a Streifre kalandozik a mezőny. 30 síző után lefújták a versenyt, igaz, Peter Fillt aligha taszították volna le karrierjének csúcsáról, mint ahogy a svájciak fricskája is aligha halványult volna. Beat Feuz a második, Carlo Janka a harmadik hellyel keserítette a házigazda riválist. Akik csupán Vincent Kriechmayr révén egy 7. pozíciónak örülhettek, s annak, hogy Aksel Lund Svindal pont nélkül zárta a napot. A norvég óriás két osztrák társával együtt méreteset bukott a Hausbergkantén. Ő saját lábán, Hannes Reichelt és Georg Streitberger mentőhelikopterrel hagyta el a helyszínt. UPDATE: Svindal és Streitberger több hónapnyi, Reichelt pár hetes kihagyás előtt áll.

Kommentek: 0 komment

A leghosszabb egyéni távon mindhárom magyar a fináléba jutott,: Liu Shaoang 5., Knoch Viktor pedig 7. lett. Az 500 méter viszont hagyott némi kívánnivalót maga után, a fivérek már a negyeddöntőben búcsúztak, Knoch pedig a B-döntőbe jutott.

rövidpályás gyorskorcsolya Szocsi

Kommentek: 0 komment

A Dolomitok síparadicsoma, Cortina d'Ampezzo látja vendégül ezen a hétvégén a női alpesi sí Világkupa mezőnyét. A mai lesiklást majdnem elfújta a szél, de jó pár megszakítással végül teljesítették a hölgyek a penzumot. Miklós Edit remek síeléssel idénybeli legjobbját érte el, a 6. helyen zárt. A 37. lesiklógyőzelmét aradó Lindsey Vonnt ma se lehetett megközelíteni, Larisa Yurkiw és Lara Gut állhatott még fel a dobogóra.

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Cortina dAmpezzo Miklos Edit Vonn

Kommentek: 0 komment

snowboard hódeszka Gyarmati Panka magyar sportolók

A mosolygó magyar lánnyal nagyot fordult a világ, idáig szinte sosem alakult problémamentesen egyetlen idény esem. Idén viszont megmutatta, ha egészséges, milyen eredményeket szállíthat hó és hegymentes hazánk számára.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világkupa Antholz

A 23 éves Olga Podcsufarova kezére játszott az összes rivális a hölgyeknél, Gabriela Soukalova csak a 9. lett, az esélyes német Laura Dahlmeiert amegfázás levette a lábáról, így távolmaradt. Simon Schempp 2 hétig alig edzett, Antholzban viszont mégis a legjobbnak bizonyult.

Kommentek: 0 komment

Kitzbühel mai kettős versenynapja a szuper-kombináció szlalomfutamával zárult. Marcel Hirscher kapura lépett, és bár rossz szokása szerint rezzenéstelen arccal végigment, ezúttal nem úszta meg a kizárást. Aksel Lund Svindal nem élt az eséllyel, kapura lépett. A franciák pedig köszönték szépen, és kisajátították a dobogót: Alexis Pinturault 9 tizeddel verte Victor Muffat-Jeandet-t, ő pedig pár századdal Thomas Mermillod-Blondint.

alpesi si alpesi sí világkupa szuper-kombináció Kitzbühel Pinturault

Kommentek: 0 komment

Legendás helyszínre érkezett a férfi alpesi sí Világkupa: Kitzbühel fehér hóval fedett sötétszürke homokkövén küzdenek a síelők. Szuper-G, valamint ezzel egybekötött kombináció a pénteki program, a gyors szakágban pedig érvényesült a papírforma: Aksel Lund Svindal kicsit ellazsált alsó résszel is fölényesen nyert. Andrew Weibrecht és Hannes Reichelt fért még fel a dobogóra. Ennek a versenynek már vége, a napnak viszont nem: folytatás 16:45-től a kombináció szlalomfutamával, ahol Svindal így fél másodperccel vezet Jansrud és majd kettővel Hirscher előtt.

alpesi si alpesi sí világkupa Kitzbühel Szuper-G Svindal

Kommentek: 0 komment

Óriási sikerrel zárult a Snowboard Világkupa slopestyle versenye. Gyarmati Panka győzelmet érő futamot csúszott, ezzel megszerezve élete és a magyar havas sportok történetének első világkupa sikerét.

Kommentek: 0 komment

rövidpályás gyorskorcsolya short-track

Érmekben bizakodva, türelmetlenül várja az első startpisztoly-lövést a magyar csapat. A mai nap még a "finombeállítás" jegyében telik, holnap viszont már minden élesben megy. Indulóink között több tizenéves található, akik mindenféle nyomás nélkül akár megtréfálhatják az öreg kontinens legjobbjait.

Kommentek: 0 komment

sífelvonó síugrás alpesi síA hétvégén blogunk mindkét fő szakágának mezőnye egy-egy jeles helyszínt látogat meg, hiszen a síugrók a 2000-es évek Małysz-láza óta remek hangulatáról nevezetes Zakopanéba látogatnak, míg a férfi alpesi sízők Wengen után egy másik klasszikus helyszínt, Kitzbühelt ejtik útjukba (közben pedig azért a hölgyek is versenyeznek Cortinán).

Kommentek: 0 komment

short-track rövidpályás gyorskorcsolya

Tizenegy versenyző veselkedhet neki a pénteken kezdődő Szocsi kontinens viadalnak. Többen is esélyesként repültek a Fekete-tenger mellé, reményeink szerint ezt érmekre, aranyérmekre váltják.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világkupa Ruhpolding

Az északi férfiak sallangmentesen teljesítették a 4 x 7,5 kilométert, a hölgyeknél viszont egy Dahlmeier-baki miatt maradt el a várt hazai győzelem.

Kommentek: 0 komment

síugrás sírepülés világbajnokság

Túl sok izgalmat nem hagytak nekünk a norvégok a sírepülő világbajnokság csapatversenyén, ugyanis onnantól kezdve, hogy két ugrás után átvették a vezetést egyetlen megingásuk sem volt, miközben a többieknél egy-egy gyengébb ugrás legalább becsúszott, így simán szerezték meg az aranyérmet Németország és Ausztria előtt.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Flachau Ausztria Viktoria Rebensburg Ana Drev Federica Brignone Eva-Maria Brem Stephanie Brunner Nadia Fanchini

Három év elteltével győzött újra a Világkupában Viktoria Rebensberg. Vancouver olimpiai bajnoka az első futamot követően minimális különbséggel még leszorult az élről, délután azonban dominált, riválisainál sokkalta jobban ráérzett a körülmények nyújtotta lehetőségre. Ana Drev ezúttal nem izgulta túl, magabiztosan dobogóra váltotta délelőtti elsőségét. A dobogó harmadik fokára Federica Brignone állhatott fel. A szakágit immáron Eva-Maria Brem vezeti, miután 4. helyével szemben Lara Gut csak egy 19. pozícióra volt ma jó. Lindsey Vonn kiesésével a svájci 50 pontra növelte előnyét összetettben.

Kommentek: 0 komment

Végre megvan: a wengeni szlalomon Samsal Dalibor megszerezte Magyarország első pontjait a férfi alpesi sí Világkupában. Nem csak emiatt írhatjuk, hogy felborult a papírforma Wengenben: a változó erősségű havazásban a favoritok közül csak Henrik Kristoffersen lába nem remegett meg, a fiatal norvég az első futam után a versenyt is megnyerte. Két olasz, Giuliano Razzoli és Stefano Gross fért fel a dobogóra, Jens Byggmark pedig a második futamban a semmiből jött fel mögéjük. Hirscher egy gyenge első futam után a másodikban kiesett. Samsal végül a 22. helyen zárt, beállítva élete (még horvát színekben elért) legjobb eredményét.

alpesi si alpesi sí világkupa Wengen szlalom Kristoffersen Samsal Dalibor

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világkupa Ruhpolding Eric Lesser Gabriela Soukalová

Eric Lesser 30-as rajtszámmal vágott neki a mai tömegrajtos viadalnak, de végül mindenkit megtréfálva elsőként haladt át a célon a 15 ezres rajongótábor örömére. Martin Fourcade egyelőre nem előzte meg honfitársát, a 44 VK-sikerét elérő Raphael Poiree-t.

Kommentek: 0 komment

síugrás sírepülés világbajnokság

Két sáncrekordot is ugrott Peter Prevc a kulmi sírepülő VB egyéni versenyében. Az elsőt még pénteken, amikor 243 méterig repült, ma délután pedig még erre is rá tudott tenni egy métert, amivel meg is nyerte a versenyt. Ezzel együtt ez a viadal sokkal szorosabb volt annál, mint amire a fentiekből következtethetnénk, hiszen Kenneth Gangnes alaposan megszorongatta a szlovént, és végül csak nüansznyival maradt le az aranyéremről. A harmadik dobogós helyet Stefan Kraft szerezte meg, így a hazaiak is képviseltették magukat a pódiumon.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa lesiklás Wengen Svájc Aksel Lund Svindal Hannes Reichelt Klaus Kröll Dominik Paris Christof Innerhofer David Poisson

Ha a kelleténél rövidebb pályán is, s egy többszörösen megszakított versenyen, de valóra vált végre Aksel Lund Svindal álma, győzni tudott Wengenben, azon a helyszínen, ami eleddig nem kedveskedett túlzottan neki. Hannes Reicheltet nagy versenyben, a mezőny többi részét vezető Klaus Kröllt másfél másodperccel utasította maga mögé a norvég óriás. Minek következtében visszavette a vezetést az összetettben.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világkupa Ruhpolding Martin Fourcade Dorothea Wierer

Ruhpolding mindig is kedves állomásnak számított korunk első számú sílövője számára, ez a héten még inkább megerősödni látszik. A hölgyeknél az olasz Dorothea Wierer a nagy elődök nyomába lépett.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Flachau Ausztria szlalom Veronika Vélez-Zuzulová Frida Hansdotter Petra Vlhová Nastasia Noens Sárka Strachová Wendy Holdener

Három nap telt el az előző verseny óta, érdemi dolgokban nem történt változás. Veronika Vélez-Zuzulova ismételni tudott, ergo ennyi idő alatt nyert annyi Világkupa-versenyt, mint másfél évtizedes pályafutása során összesen. Frida Hansdotter sem szorult le a dobogóról, 3. helyét a megszokott másodikra cserélte. Újdonságként Petra Vlhova került a pódiumra, leszorítva onnan az első futam után még vezető Nastasia Noenst. Felemás napot zártak a házigazdák, mert hiába kerültek nyolcan is a TOP30-ba, valós dobogós esélyük ma sem volt.

Kommentek: 0 komment

alpesi összetett alpesi síelés Alpesi Sí Világkupa Wengen Svájc Kjetil Jansrud Aksel Lund Svindal Adrien Théaux Thomas Mermillod Blondin Dominik Paris Marc Gisin

A norvégok idei szárnyalása Wengenben sem szakadt meg, kettős győzelemmel várják a szombati parádét. Aksel Lund Svindal átka mindenesetre változatlanul kísért, győznie megint nem sikerült, ha 4 századdal is, de Kjetil Jansrud elébe került szlalomban. A harmadik hely Adrien Théaux-hoz került. Ivica Kostelić kedvenc lejtőjén megszerezte első idei pontjait.

Kommentek: 0 komment

sífelvonó síugrás alpesi síRemek hétvége elé néznek a téli sportok szerelmesei, hiszen síugrásban alighogy véget ért a Négysáncverseny, máris itt van szezon a következő kiemelt eseménye, a sírepülő világbajnokság, míg a férfi alpesi sízők az egyik legnagyobb klasszikusnak számító helyszínen, Wengenben küzdenek az újabb VK-pontokért.

Kommentek: 0 komment

Villanyfényes szlalomot rendeztek Flachauban a női alpesi sí Vlágkupában. Az idény egyik fénypontján szlovák győzelem született, ám ezúttal nem Vlhová, hanem Veronika Vélez-Zuzulová nyerte a versenyt. Zuzulová remek első futamának köszönheti a sikert, a második helyet két jó futammal Šárka Strachová szerezte meg Csehországnak, a szakági tabellát vezető Frida Hansdotter második futamával felküzdötte magát a dobogó aljára. A második futam legjobb idejét a végül 6. Vlhová síelte. Ausztria udvarias házigazdaként nem szólt bele a versenybe, ugyanis óriásit betliztek a sógorok.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Flachau Zuzulová

Kommentek: 0 komment

szánkó Szánkó Világkupa

Siguldában két német és egy orosz elsőség született a hagyományos számokban, a hölgyeknél a német Natalie Geisenberger továbbra is nyomozza önmagát, a párosoknál szokatlan hibát vétett az Eggert/Benecken német vk-első duó.

Kommentek: 0 komment

Gyorskorcsolya Nagy Konrád

A fiatal magyar reménység 500 méteren 3. helyezést ért el, fő számában, 1500 méteren viszont némileg elmaradt a várttól, az összesítésben elért 16. helyezést így is megsüvegelendő teljesítmény, és reménykeltő a jövőre nézve.

Kommentek: 0 komment

Peter Prevc lassan egy hónapja érinthetetlennek bizonyul ellenfelei számára: az elmúlt 8 versenyből 7-szer sikerült győznie, egyszer pedig 3. helyezett lett. A dobogóra még Kenneth Gangnes és a hazaiak örömére Severin Freund állhatott fel a dobogóra.

Kommentek: 0 komment

Szombaton elmaradt a férfi óriás-műlesiklás Adelbodenben, ma viszont a szlalomra már végre sor került a legendás svájci helyszínen. Az időjárás a mai versenyre is rányomta bélyegét, de a dobogósok személye ugyanaz maradt, mint előző alkalommal. Szegény Horosilov most is vezető helyről szorult a pódium legalsó fokára a második futamban, ezúttal azonban Henrik Kristoffersen maga mögött tartotta Marcel Hirschert. A fiatal norvég ezzel négyből három szlalomot megnyert idén, mégis szorosan a nyakán liheg Hirscher. Samsal Dalibor újabb célba érést ünnepelhet, a 45. helyen zárt.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Kristoffersen

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Szuper-g Altenmarkt-Zauchensee Lindsey Vonn Lara Gut Cornelia Hütter Nadia Fanchini Elisabeth Görgl Francesca Marsaglia Miklós Edit

A tegnapi lesiklás után ma Szuper-G-ben vetélkedtek a hölgyek Altenmarkt-Zauchenseen. Hiába volt technikásabb egy árnyalatnyival a pálya, Lindsey Vonn győzelme ma sem forgott veszélyben, 7 tizeddel előzte meg legnagyobb összetettbeli ellenfelét, Lara Gutot. A dobogó alsó fokára a megszokottak szerint Cornelia Hütter állhatott fel. Kilenc századdal elmaradt a pontszerzéstől Miklós Edit.

Kommentek: 0 komment

Németország hazai közönség előtt, rendkívül szoros küzdelemben utasította maga mögé Norvégia csapatát a Willingenben tartott csapatversenyen. A dobogó legalsó fokára Ausztria állhatott fel, de ők a második ugrástól kezdve érdemben már nem tudtak beleszólni a győzelemért folytatott csatába. Az izgalmasnak ígérkező német-norvég párharc sajnos a felerősödő szél és csökkenő látótávolság miatt nem folytatódott a második sorozatban - a verseny végeredményét az első kör alapján hirdették ki.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világkupa Ruhpolding

A nőknél Franziska Hildebrand, Laura Dahlmeier, a férfiaknál a teljes norvég armada kezdte remekül az évet. Az összetett Világkupában élen állók közül a cseh Gabriela Soukalova két második, a francia Martin Fourcade pedig egy negyedik és egy második hellyel nyitott Ruhpoldingban.

Kommentek: 0 komment

A sanyarú hóviszonyok miatt igencsak hányatott az alpesi sízők élete manapság, ennek jeleként az eredetileg kijelölt St. Anton helyett Altenmarkt-Zauchensee-ben versenyeznek a hölgyek a hétvégén. Ma lesiklással indult a program, a lerövidített pálya miatt szokatlan, két futamos rendszerben. A végeredmény viszont a megszokott, Lindsey Vonn már az első futamban másodperces előnyt szerzett, és mivel nem esett ki, nem lehetett megszorítani. Larisa Yurkiw és Cornelia Hütter fért még fel a dobogóra. Miklós Edit úgy zárt a 17. helyen, hogy egyik futama sem sikerült tökéletesre. Gut az első, Weirather a második futamban kiesett.

Kommentek: 0 komment

síugrás négysáncverseny

A Négysáncverseny utolsó állomásán is meggyőző győzelmet aratott Peter Prevc, aki ezzel szinte tökéletes turnét zárt (azért csak szinte, mert Oberstdorfban pechje volt a széllel, így ott csak 3. lett), és kétséget sem hagyott afelől, hogy jelenleg ő a mezőny legjobbja. A szlovén legközelebbi üldözője ezúttal is Severin Freund volt, akinek azonban ma is be kellett érnie a 2. hellyel, míg a dobogó 3. fokára, az összetettben is "bronzérmet" érő teljesítménnyel Michael Hayböck állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Santa Caterina Hirscher

Megtört Henrik Kristoffersen nagy sorozata: a címvédő Marcel Hirscher maga mögé utasította a norvéget, és megnyerte a férfi szlalomot Santa Caterinán. Az első futam után szinte azonos idővel állt Alekszandr Horosilov, Kristoffersen é Hirscher, a második futamban aztán megfordult közöttük a sorrend. Első pontjait ünnepelte Lettország, Magyarország viszont továbbra is hiába vár erre a férfi mezőnyben: Samsal Dalibor a 41. helyen zárt.

Kommentek: 0 komment

Megkezdődött a 2016-os év az alpesi sízők számára, a hölgyek mezőnye Santa Catarinán műlesiklásban csapott össze. Több elhibázott esély után immár a női mezőnyben is megvan a norvég siker, Nina Løseth mindkét futam legjobb idejével, másodperc feletti előnnyel szerezte meg első Világkupa-győzelmét. Cseh-szlovák dobogó: Šárka Strachová és Veronika Vélez-Zuzulová fért még fel a pódiumra. A szakágit vezető Hansdotter az 5. helyen zárt. Vlhová az első futamban búcsúzott, a féltávnál 2. svájci Chable pár kapuval a vége előtt elesett.

alpesi si alpesi sí világkupa Santa Caterina szlalom Nina Løseth

Kommentek: 0 komment

síugrás négysáncverseny

Peter Prevc egyelőre megállíthatatlanul halad a Négysáncverseny megnyerése felé, amihez az egyik legfontosabb lépést ma tette meg a Bergisel-sáncon, ahol újfent leiskolázta az ellenfeleit. Legfőbb összetettbeli üldözője, Severin Freund ugyan megszerezte mögötte a 2. helyet, de egyelőre ez kevésnek látszik a szlovén megfékezéséhez, ugyanakkor megerősítette vele a helyét a négysánc dobogóján, akárcsak Kenneth Gangnes, aki az újévi verseny után ezúttal is felállhatott a pódiumra.

Kommentek: 0 komment

biatlon Biatlon Világkupa

Hiába a németországi Oberhof a Biatlon Világkupa-sorozatának egyik legpatinásabb helyszíne, a viszontagságos időjárás miatt Ruhpoldingban lesznek kénytelenek pótolni a versenyt.

Kommentek: 0 komment

síugrás Négysáncverseny

A 2016-os eszetendő első versenye Peter Prevc fölényes sikerét hozta Garmisch-Partenkirchenben, aki ezzel megmutatta, hogy a számára peches oberstdorfi nyitány ellenére még mindig a legerősebb ma a mezőnyben. Az első körben még csak minimális előnnyel vezetett, ám a második sorozatban jött tőle egy bombaerős 136 méteres ugrás, amivel jócskán elugrott a többiektől, így Innsbruckba már ő utazhat négysánc-éllovasként. A napi 2. helyet Kenneth Gangnes szerezte meg Severin Freund előtt, aki ezzel második összetettben, így továbbra is Prevc legfőbb kihívójának tekinthető.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk