Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

szánkó szánkó világkupa egyéb

Felix Lochot kizárták, a rekordhalmozásra aspiráló Natalie Geisenberger meg kikapott a nem sokra tartott honfitársától, Dajana Eitbergertől. A párosoknál viszont maradt az állandóság, Eggert és
Benecken már a triplázásnál tart Iglsben.

Kommentek: 0 komment

Nem fordult tetejére a világ egy nap alatt Aspenben: ezúttal is megalázó fölénnyel nyerte a női szlalomot Mikaela Shiffrin. A második helyért folyó verseny győztese ezúttal Frida Hansdotter lett, aki Šárka Strachovát utasította maga mögé. Meglepően jól teljesített az újjáalakuló osztrák csapat, Thalmann és Kirchgasser is befért a top-6-ba.

alpesi sí világkupa alpesi si Shiffrin Aspen szlalom

Kommentek: 0 komment

A lesiklás után szuper-G-ben is elkezdődött a férfi alpesi sí Világkupa 2015/2016-os idénye a kanadai Lake Louise-ban. A tegnapi lesiklás után ma is Aksel Lund Svindalé lett a győzelem, a norvég ezúttal lényegesen simábban utasította maga mögé a mezőnyt. A tegnapi második Peter Fill ma is felfért a dobogóra, de Matthias Mayer ezúttal annak harmadik fokára taszította az olaszt. Kjetil Jansrud most is a vert mezőnyben.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí alpesi sí világkupa szlalom Mikaela Shiffrin Veronika Vélez Zuzulová Frida Hansdotter Sárka Strachová Maria Pietilä-Holmner Nastasia Noens

Harminc év elteltével nyert amerikai alpesi síző hazai havon, Mikaela Shiffrin pedig minden idők legnagyobb különbségével tette még emlékezetesebbé ezt a jeles alkalmat. A jelen szlalomkirálynőjének sikere egy pillanatig nem volt kétséges, mindkét futamon ő síelte a legjobb időt, ezúttal egyetlen rontás nélkül végigvitte a pokoli tempót. Tőle 3 másodperccel elmaradva Veronika Vélez-Zuzulová végzett a második, Frida Hansdotter pedig a harmadik helyen.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí alpesi sí világkupa lesiklás Lake Louise Kanada Aksel Lund Svindal Peter Fill Travis Ganong Guillermo Fayed Carlo Janka Max Franz

A minden jel szerint remek erőállapotban, régi összeszedettségével síelő Aksel Lund Svindal mindösszesen egyetlen századdal előzte meg azt a Peter Fillt, akinek így nem jött össze életének második Világkupa-győzelme. A dobogó harmadik fokára az amerikai Travis Ganong állt fel. A szakági címvédő Kjetil Jansrud hibát hibára halmozva csak a 9. helyet tudta megszerezni, míg az osztrákok részéről Max Franz 6. helye jelentette a maximumot.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Hiába igyekeztek nagyon a finn házigazdák és Walter Hofer vezette zsűri, végül a három versenynap alatt mindössze egyetlen edzéssorozat ment végig Kuusamoban, így megtörtént az, ami eddig példanélküli volt az itteni versenyek történetében: a versenyzők anélkül utazhatnak haza, hogy legalább egy versenyen győztest hirdethettünk volna.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí alpesi sí világkupa óriás-műlesiklás Lara Gut Eva-Maria Brem Federica Brignone Mikaela Shiffrin Manuela Mölgg Estelle AlphandA remek söldeni nyitány nem a véletlen műve volt, igazolta tegnapi sízésével Lara Gut. A svájciak kiválósága Világkupa-szinten még nem síelt ilyen jól óriás-műlesiklásban, mint az első két idei versenyen, ezzel kétségkívül bejelentkezett az összetettre. Kellett persze ehhez Mikaela Shiffrin bukása 3 kapuval a vége előtt. A dobogóra a hazai havas betli után szépítő Eva-Maria Brem és a szakági összesítést változatlanul vezető Federica Brignone állt még fel. Lindsey Vonn visszatérése két vadóc szektorig tartott csupán.

Kommentek: 0 komment

északi összetett előzetes Frenzel RydzekA téli sportok "nagyasszonya", az északi összetett szakág a Világkupát tekintve a 33. életévébe lépett, és világverseny hiányában mégis nagy dobára készül. A sportág jelenkori óriása, a német Eric Frenzel a 2015/16-os évadban a nagy Hannu Manninen rekordjaira pályázik, a nyáron "családbővülésen" átesett ász főleg a zsinórban elért négy összetett elsőség beállítását tűzte ki célul.

Kommentek: 0 komment

sífelvonó síugrás alpesi sí

Új rovatot indítunk a Síparadicsom Blogon, aminek nevéből talán már sejthetitek, hogy elősorban azzal a céllal, hogy a hétvégék előtt egy posztban felvezethessük az aktuális versenyeket - innen a Sífelvonó cím - egyelőre elsősorban két fő szakágunkra, az alpesi síre és a síugrásra koncentrálva, de reméljük, hogy előbb-utóbb ilyen téren is bővül a palettánk.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí alpesi sí világkupa előzetes lesiklás Szuper-G óriás-műlesiklás szlalom Marcel Hirscher Aksel Lund Svindal Kjetil Jansrud Alexis Pinturault Ted Ligety

A söldeni idénynyitó után egy hónappal, ha az időjárás is úgy akarja, úgy igazából is elrajtolhat a téli sportok karavánja, mely egészen jövő március végéig bőségesen el fog látni minket izgalmakkal, sportcsodákkal. Múltkoriban a hölgyekről szóltunk hosszasan, épp eljött tehát az idő, hogy a férfi mezőnyt is boncolgassuk kicsikét. Marcel Hirscher ötödik sikerére számít a sportközvélemény, az osztrákok gigásza idáig rendíthetetlennek bizonyult a technikás számokban, ami egy viszonylag ponterős Szuper-G mellé elegendőnek is mutatkozhat az újabb címvédéshez. Ha mégsem így történik, arról a norvégok párosa, Kjetil Jansrud és Aksel Lund Svindal tehet. Netán Alexis Pinturault dobbant ezen a télen egy igazán nagyot? 46 versenyen dőlhet el az Összetett Világkupa sorsa.

Kommentek: 0 komment

gyorskorcsolya magyar sportolók Nagy Konrád

A 23 éves debreceni versenyző Calgary után Salt Lake Cityben is megjavította az 1000 méteres országos csúcsot, ráadásul 1500 méteren még világsztárt is az áldozatai között tudhatott. Orosz világcsúcs férfi 500 méteren.

Kommentek: 0 komment

síugrásMit ne mondjunk, jó alaposan elaltatták a világot tegnap a norvégok, hiszen miután Fannemel kizárása miatt már egy kör után búcsúztak, kevesen foglalkoztak velük igazán a mai verseny előtt, még ha azért látszott is, hogy nem lettek volna ők alapvetően rosszak tegnap sem. Na de arra, hogy pont az a Tande fogja majd ma learatni a babérokat a két fő favoritot, Peter Prevcet és Severin Freundot is megelőzve, aki tegnap nem fért be Alexander Stöckl négyesébe, alighanem végképp senki nem gondolt, így egyáltalán nem túlzás kijelenteni: bombameglepetést hozott az évad első egyéni versenye. Nézzük hát a részleteket!

Kommentek: 0 komment

síugrásHa nehezen is, de elkezdődött a 2015/16-os síugró idény Klingenthalban, ahol a szezonnyitó csapatversenyt nagy versenyben a házigazda németek nyerték Szlovénia előtt, míg a harmadik helyre tükörsimán az osztrákok futottak be azok után, hogy Anders Fannemelt szabálytalan ruha miatt kizárták a norvégoknál.

Nem indult zökkenőmentesen a szezonnyitó hétvége, hiszen a péntekre tervezett edzéseket és az egyéni verseny selejtezőjét is el kellett halasztani, miután hiába gyártották le a helyi szervezők előzetesen a versenyhez szükséges havat, amíg az utolsó egy-két napban a sánc körüli infrastruktúra felépítése alatt szünetelt a hóágyúzás annyit olvadt, hogy egész egyszerűen nem maradt elég hó ahhoz, hogy az esős, enyhe időben versenyre alkalmas állapotban lehessen tartani a sáncot.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Sorozatban ez a harmadik alkalom, hogy a korábban bevett északi helyszínek helyett Szászországban kezdődik az aktuális idény, a klingenthali sánc pedig lassan készen áll arra, hogy a szezonnyitón vendégül lássa a mezőnyt. Kell is, hiszen pénteken a hivatalos edzésekkel és a kvalifikációval hivatalosan is megkezdődik a 2015/16-os Világkupa-évad.

Kommentek: 0 komment

Már tényleg csak hat nap, és a klingenthali edzésekkel hivatalosan is kezdetét veszi a 2015/16-os síugró világkupa sorozat, így - miután korábban a szezon legfontosabb tudnivalóit már csütörtökön számba vettük - nincs más hátra, minthogy szokás szerint elmerüljünk egy kicsit az esélylatolgatásban, már amennyire persze ez így, egyelőre még látatlanban lehetséges.

Kommentek: 0 komment

A szezonra való ráhangolódást az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is egy kétrészes előzetessel igyekszünk segíteni, amelynek közül az elsőt az új idénnyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók és a szabályváltozások áttekintésének szenteljük. Kissé rendhagyó módon ezúttal az utóbbi szekció lesz rövidebb, lévén erre a szezonra különösebben nagy horderejű módosítás az előírásokat illetően nem történt, annál inkább a versenynaptáron, ami idén nagyon sok tekintetben más képet mutat, mint amit korábban megszokhattunk.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk