Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Addig is, amíg az évadösszegző posztunk megszületik (sajnos pont erre a hétvégre esett be annyi munka, hogy posztírásra már nem futotta az időből) kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre. Ha lenne szurkolói kristálygömb, kinek adnátok?

Kommentek: 0 komment

Azt hiszem, hogy ezúttal nem túlzok vele, ha azt mondom, hogy akár még a hollywoodi forgatókönyvírók is megirigyelhették volna ezt a versenyt, amely egészen az utolsó ugrásig magában hordozta a feszültséget, hiszen Peter Prevc nem csak a napi, hanem az összetett sikerért is ugorhatott a második sorozat végén, ám végül alulmaradt az ő szempontjából "túl nagyot" repülő Jurij Tepessel szemben, így hiába verte amúgy simán a mai napon csak a 7. helyig jutó Severin Freundot, az összetettben kialakuló pontegyenlőség a németnek kedvezett, aki 15 évvel Martin Schmitt sikere után nyert újra VK összetettet hazájának. A verseny 3. helyét egyébiránt Rune Velta szerezte meg, na de nézzük most már a részleteket!

Kommentek: 0 komment

Visszatért az osztrák hegemónia az alpesi síbe, a férfiak után a női mezőnyben is az ő síelőjük nyerte az összetettet. Hirscherhez hasonlóan Anna Fenninger is győzelemmel tette ezt, óriás-műlesiklásban Eva-Maria Bremet és a nagy rivális Tina Mazét előzte meg. A szakági kristálygömb is Fenningeré lett, Brem itt is kettőssé tette az osztrák sikert. Vonn meglepetésre indult, még meglepőbb módon két hiba nélküli futamot produkált, így övé lett az összetett bronzérem.


Kommentek: 0 komment

Marcel Hirscher mindent vitt, az összetett győztese a mai szlalomot megnyerve a legkanyargósabb szakág kristálygömbjét is begyűjtötte. Neureuther az első futamát elrontotta, a másodikat ellazsálta, megérdemelten bukta el nyert helyzetből a szakágit. Giuliano Razzoli és Alekszandr Horosilov fért még fel a dobogóra, az első futamban remeklő Gross-Kristoffersen duó végül alaposan hátraesett.


Kommentek: 0 komment

Henrik Kristoffersen történelmet írt, hisz ő az első olyan friss junior-világbajnok, aki utána a felnőtt Vk-döntőt is megnyerte. Igaz, ahogy a junior-VB-n is írtuk, ő már rég kinőtte a fiatalok mezőnyét... A mai óriás-műlesikláson (gyengébbik számában!) Mindenki más csak messziről nézte a norvég hátát, Dopfer és Fanara fért még fel a dobogóra. Hirscher 4., így hiába jött hatalmas második futamot, és lett 11. Jansrud, alighanem végképp eldőlt az összetett. A szakágit Hirscher már korábban megnyerte, Pinturault és Ligety zárt mögötte.


Kommentek: 0 komment

A szél miatt csak egyelten sorozatot bonyolított le végül a zsűri ma délelőtt Planicán, így aztán csapatonként négy ugrás után alakult ki a végeredmény az évad utolsó csapatversenyén. Jóllehet a házigazda szlovénok valószínűleg akkor sem adtak volna sok esélyt másnak, ha ugrani kell még egyet mindenkinek, hiszen fölényesen utasították maguk mögé a 2. helyet megszerző osztrák csapatot, és a 3.helyre befutó norvégokat.

Kommentek: 0 komment

Mikaela Shiffrin nyerte Frida Hansdotter előtt a méribeli Világkupa-döntő női szlalomversenyét, a szakági versengésben is ugyanez lett a végeredmény. Mondhatni, jól tükrözték az egész idényt a ma történtek: a stabilan síelő Hansdotter féltávnál már vezetett, ám Shiffrinnek egyetlen igazán összerakott szektor is elég ahhoz, hogy a mezőny fölé nőjön. Veronika Vélez-Zuzulová ma is dobogón zárt, hajszállal megelőzve Tina Mazét, a szakági bronz így is a szlovéné lett. Anna Fenninger jött, látott és pontot se szerzett, ám Maze viszonylag gyenge szereplése miatt mégis mondhatjuk: győzött. 20 pont alatti a szlovén előnye összetettben, óriásban ezt Fenninger könnyen megfordíthatja.


Kommentek: 0 komment

Peter Prevc megtette, amit megtehetett annak érdekében, hogy életben tartsa reményeit a VK összetettre nézve, hiszen győzni tudott az újjáépített planicai sáncon rendezett első versenyen. Ráadásul közé és az így a 4. helyre szoruló Severin Freund közé Jurij Tepes és Stefan Kraft is befért még, így 44 pontra csökkentve a hátrányát, ha nem is favoritként, de már kézzelfogható esélyekkel várhatja a vasárnapi finálét, ami most hosszú évek után újra igazán körömrágósnak ígérkezik.

Kommentek: 0 komment

Parádés menettel sokkolta a mezőnyt Anna Fenninger, de ez sem volt elegendő a kristálygömböt érő győzelemhez, Lindsey Vonn ugyanis kisebb megbicsaklásaival együtt ma is utolérhetetlennek bizonyult. Tina Maze lett a harmadik, vagyis összetett hátránya további 20 ponttal nőtt az osztrákkal nőtt. Szombaton kulcsfontosságú nap következik a szlalommal.

Kommentek: 0 komment

A lesiklás után a szuper-G-vel folytatódott ma a Világkupa-döntő programja Méribelben. A férfiak versenyét Dustin Cook nyerte, a szakágat már korábban megnyerő Kjeti Jansrudnak meg kellett elégednie a második hellyel. A francia Brice Roger fért még fel a dobogóra, a verseny elején síelők alighanem előnyben voltak. A norvég amiatt lehet még szomorúbb, mert Marcel Hirscher bejött a 4. helyre - remek osztrák "csapatmunkával", valamennyi szakági specialista honfitársát megelőzve, amire a norvég és Hirscher közti 4 százados különbséget elnézve nem is lett volna szükség. A szakági dobogóra Jansrud mögé a ma pontot se szerző Dominik Paris és Matthias Mayer fért fel, összetettben Hirscher még mindig vezet, vagyis csak papíron nem dőlt el a verseny.

Kommentek: 0 komment

A férfiak után a nőknél is győzelemmel biztosította be a favorit a lesikló kristálygömböt Méribelben: Lindsey Vonn megnyugtató előnnyel nyerte a versenyt. Az osztrákok két dobogósnak örülhetnek Elisabeth Görgl és Nicole Hosp személyében, amiatt viszont bánkódhatnak, hogy Anna Fenninger csak 8. lett, így összetettben 12 pontra fogyott az előnye a 4. helyen végző Tina Mazéval szemben. Miklós Edit a 11. helyen zárt, a magas hőmérséklet ellenére úgy tűnt, nem jelentett előnyt az alacsony rajtszám, sőt... A szakági tabellán végül Vonn és Fenninger mögött Maze szerezte meg a 3. helyet.

Kommentek: 0 komment

Kjetil Jansrud nyerte a méribeli Vk-döntő férfi lesiklását. A norvég ezzel megnyerte a szakági kristálygömböt, és összetettben is 64 pontra csökkentette hátrányát Hirscherrel szemben. A búcsúzó Didier Dèfago és Georg Streitberger fért még fel a mai dobogóra, a szakági elsőségért küzdő Hannes Reichelt a középmezőnybe érkezett. A szakági tabellán persze a 2. hely így is az osztráké, a 3. helyre Guillermo Fayed jött fel, megelőzve a nullázó Dominik Parist és az épphogy pontszerző Matthias Mayert.

Kommentek: 0 komment

Kettős sikerével óriási lépést tett Severin Freund afelé, hogy két hét múlva Planicán ő emelhesse magasba a nagy kristálygömböt, hiszen hiába ért mindkét nap a dobogóra (egy 2. és egy 3. hellyel) a német elsőszámú üldözőjévé előlépő Peter Prevc is, 94 pontos hátrány mellett odahaza már egy komolyabb varázslatra, és persze Freund bizonyos fokú gyengélkedésére is szüksége lenne a fordításhoz. Ami a dobogós helyek további eloszlását illeti, szombaton a "lokálmatador" Rune Velta révén a hazaiak örülhettek a egy 3. helynek, míg ma Noriaki Kasai (2.) és egy holtversenynek köszönhetően Kamil Stoch (3.) fért még oda a német-szlovén páros mellé a pódiumra. Részletek alább, egy kis élménybeszámolóval fűszerezve…

Kommentek: 0 komment

Végre nem fulladt unalomba egy férfi óriás-műlesikló verseny! Helyesebben - nem fulladt unalomba Hirscher miatt, hisz valójában az 1-essel rajtoló Alexis Pinturault magabiztos rajt-cél győzelmet aratott. Hirscher a második futamban óriásiakat hibázva is behúzta a második helyet, ami szakági kristálygömböt ér neki. A franciák örömét Thomas Fanara dobogója tette teljessé.


Kommentek: 0 komment

Trondheimbe, Norvégiába látogatott a világkupa mezőnye, ahol sajnos ismét változó szélviszonyokról, a beülő folyamatos tologatásáról, egyszóval kompenzációk által eldöntött versenyről szólt az este. A hol felerősödő, hol alábbhagyó szél irányát tekintve volt szembeszél, hátszél és oldalszél is, azaz az irány-erősség szélmátrixot teljes skáláján végigjárta. Emiatt a méterértékek sokszor csalóka játékot játszottak velünk, nézőkkel. A versenyt végül Freund nyerte, ezzel a sárga trikót is megszerezte Krafttól, akit a technika ördöge minden bizonnyal a győzelemtől fosztott meg.

Kommentek: 0 komment

Régi seprű jól seper. Egyértelműen ez volt a mottója az 2015-ös winterbergi bob-világbajnokságnak. A német csapat magasan kvalifikált szövetségi kapitánya, Christoph Langen munkájának a gyümölcse ugyanis ebben az idényben kamatozott igazán. A korábbi 2-szeres olimpiai bajnok bobos remekül felismerte, hogy "diákjai" közül valaki kettesben, valaki pedig négyesben lehet egyeduralkodó. Langen remek stratégiai érzéke két aranyat eredményezett: kettesben Francesco Friedrich vezette team, négyesben pedig Maximilian Arndt ért a csúcsra.

Kommentek: 0 komment

Ha a pohár félig teli mivoltát szeretném kihangsúlyozni, akkor mondhatnám, hogy a mai verseny a kitartás diadala volt, elvégre ha már minden követ megmozgattak a szervezők annak érdekében, hogy tényleg lehessen versenyezni, többek között villámgyorsan előkészítve a normálsáncot a versenyzőknek, amikor ma dél tájban kitalálták, hogy inkább ott legyen a verseny, akkor mindenképp sikerként könyvelhetjük el azt ezt az egy megrendezett sorozatot. Sportszakmai szempontból viszont igen sok a kérdőjel, kérdezze csak meg bárki Peter Prevcet, akinek a sárga trikójába került a mai játék, miután a győzelmet bezsebelő Severin Freund és Anders Bardal mögött holtversenyben Simon Ammann és Stefan Kraft végeztek a harmadik helyen, így Trondheimben már az osztrák viselheti az éllovasnak járó megkülönböztetett rajtszámot.

Kommentek: 0 komment

Stefan Kraft kezdte a legjobban a szezon hajráját, hiszen magabiztos sikert aratott a Salpausselkä-sáncon, ráadásul köszönhetően annak, hogy közé és a sárga trikót jelenleg viselő Peter Prevc közé Severin Freund és Anders Fannemel is befért a végén, az összetett esélyei is egyre jobban néznek ki, hiszen már csak 7 pont választja el szlovén riválisától.

Kommentek: 0 komment

\

Felemás hétvégét zárt hazai havon Kjetil Jansrud. Lesiklásban a várakozásoktól messze elmaradva csupán hetedikként zárt, szorosabbá téve a szakági versenyfutást, Szuper-G-ben összejött a várt győzelem, s minthogy vetélytársai botladoztak, biztossá tette karrierje első kristálygömbjét. Ami a mai napot illeti, a norvég mögött Vincent Kriechmayr és a világbajnoki ezüstérmes Dustin Cook egyformán életükben először állhattak dobogóra Világkupán.

Kommentek: 0 komment

Garmisch-Partenkirchenben, a Kandahar lejtőjén lezajlott a Világkupa-idény utolsó előtti szuper-G versenye a hölgyek számára. A Világkupa-döntő előtt visszavette a vezetést a szakági tabellán a mai verseny nyerő Lindsey Vonn, de Anna Fenninger nem csak emiatt bánkódhat: az amerikai mellett Tina Maze is megelőzte, így a szlovén stabilizálni tudta előnyét összetettben az osztrákkal szemben. Miklós Edit magas rajtszámmal bejött a 29. helyre, másodszor szerzett pontokat ebben a szakágban, így 9 ponttal zárta szuper-G szezonját.


Kommentek: 0 komment

Egy héttel azt követően, hogy a világbajnokságot is így fejeztük be ismét egy csapatverseny szerepelt a programban immár a világkupa-sorozatban, amely ezzel a lahti hévégével érkezett el a záró szakaszához. Ami a győztes kilétét illeti, az egy héttel ezelőtti helyzethez képest sok minden nem változott, hiszen a győztes csapaton ne változtass elvet alkalmazó Norvégia magabiztosan söpörte be ismét az elsőséget, ellenben a dobogóra ezúttal két olyan csapat állhatott fel melléjük, akiknek ez Falunban nem sikerült, hiszen a 2. helyet Németország, a 3-at pedig Japán szerezte meg.

Kommentek: 0 komment

Karrierje első Világkupa-győzelmét aratta ma Garmisch-Partenkirchenben Tina Weirather. A liechtensteini lány pénteki edzésen bemutatott remek siklását megismételte, így esélyt sem igazán hagyott a többieknek. A dobogó másik két fokára az összetettért csatázó duó állhatott fel, méghozzá Anna Fenninger - Tina Maze sorrendben, minek következtében a szlovén előnye 24 pontra zsugorodott osztrák riválisával szemben. Lindsey Vonn csupán a 7. helyen végzett, ennélfogva a szakági kristálygömb sorsa teljesen nyitottá vált a szezonfinálé előtt. Ahol első magyarként Miklós Edit is sílécet csatolhat, dacára annak, hogy VK- dobogósunk a legjobbakkal csatázva a vége előtt nem sokkal bukással fejezte be mai szereplését.

Kommentek: 0 komment

Tina Maze aligha emlékszik majd jó szívvel az alpesi sí Világkupa egyetlen bolgár helyszínére: a szuper-kombinációt, régi-új nevén alpesi összetettet - elméletben - uraló szlovén váratlan vereséget szenvedett. Legyőzője ráadásul az az Anna Fenninger volt, aki ezzel az összetettben is egyre komolyabb nyomást helyez Mazéra. Csak hogy még tovább fokozzuk: a szuper-G-ben kialakult különbségen Maze a szlalomban gyakorlatilag nem tudott változtatni a legtechnikásabb szakágban nem is versenyző riválisával szemben. Ez lehet az idény fordulópontja? A harmadik hely úgy lett Kathrin Zettelé, hogy finoman szólva se kellett megerőltetnie magát. Nagy dícséret illeti a negyedik Margot Bailet-t, aki gyorssízőként szlalomban jobbat ment Mazénál.


Kommentek: 0 komment

Félelmetes különbséggel, mindkét futamát nyerve oktatta a többieket Marcel Hirscher, aki karrierje 30. Világkupa-győzelmével hatalmas lépést tett zsinórban negyedik összetett sikere felé. Másodikként csaknem 3 és fél másodperces különbséggel Felix Neureuther végzett a hazai garmischi lejtőn, míg a dobogó alsó fokára a holnap a tegnap 37. életévét is betöltő Benjamin Raich állhatott fel. A világbajnokság kuriózummá lett mostanra, a háromszor bajnok Ted Ligety ma a pódiumról is leszorult.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk