Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bár október végén hivatalosan elkezdődött, az észak-amerikai versenyekkel indult csak be igazán a Világkupa-idény. A heti vándorlás első állomása a nőknél Aspen, a férfiaknál Lake Louise ezen a hétvégén. A hölgyek óriás-műlesiklásán komoly meglepetést okozva a legjobb esetben is csak harmadik számú osztráknak tartott Eva-Maria Brem győzedelmeskedett, méghozzá simán Zettel és Brignone előtt. A férfiaknál először nyert nem hazai havon Kjetil Jansrud, a norvég mögött holtversenyben a hazai színeket képviselő Manuel Osborne-Paradis, valamint az első pódiumát jegyző Guillermo Fayed végzett.

Kommentek: 0 komment

Magyar szempontból nagyszerű eredménnyel ért véget a Svájcban rendezett Curling Európa-bajnokság, hiszen a férfi és a női csapat is bejutott a rájátszásba, s a hölgyek megfiatalított csapata a második hely megszerzésével azt is elérte, hogy jövőre ismét a legjobb tíz között, az A-csoportban küzdhetnek. A B-csoport mérkőzéseire Monthey-ben került sor, s a magyarok szerepléséről a Magyar Curling Szövetség közleménye számol be:

Kommentek: 0 komment

Két rendkívül rutinos, és egyaránt a sportág jelenlegi ikonikus alakjai közé számító versenyzőről szólt a szombati versenynap Kuusamoban, hiszen a tegnapi versenyen is győztes Simon Ammann és a 42 évesen még mindig elnyűhetetlen Noriaki Kasai holtversenyben végeztek első helyen, egy nem könnyű körülmények között zajló, ám végső soron korrekt versenyen, míg a dobogó 3. fokára Severin Freund állhatott fel. Ami a címben említett bukásokat illeti, sajnos Andreas Wellinger és Anze Lanisek is elég komolyat esett a verseny során, előbbi saját hibája következtében billent meg a levegőben, míg utóbbival a hirtelen leoldó léce babrált ki.

Kommentek: 0 komment

Végy egy a szezon elején még meglehetősen képlékeny erőviszonyokkal rendelkező mezőnyt és egy a kiszámíthatatlanságáról egyébként is híres/hírhedt sáncot - valahogy így lehetne kezdeni ennek a mai kuusamoi versenynek a receptjét, amelyet követően tulajdonképpen minden előzetesen elképzelt forgatókönyvet ki lehetett dobni, hiszen az élet, na meg persze Simon Ammann ezúttal is tudott újat mutatni, hiszen a svájciak a tavalyi év végén már majdnem visszavonult klasszisa két kiváló ugrással nyerte a versenyt, de a japánoknak sincs miért szégyenkezniük, hiszen Daiki Ito és Noriaki Kasai kettős dobogóval örvendeztették meg szurkolóikat.

Kommentek: 0 komment

Ha nem is éppen ismeretlen, de a korábbiakhoz képest mindenképpen új arcokat láthattunk a mezőny élén a síugrók szezonnyitó hétvégéjén Klingenthalban, ahol bármilyen szokatlanul hangzik, Roman Koudelka voltaképpen a papírformát váltotta valóra, amikor megszerezte pályafutása első világkupa győzelmét Stefan Kraft, és a hazaiak (egyik) kedvence Andreas Wellinger előtt, miközben a "nagyok" mintha kissé beragadtak volna a rajtnál. Egyszóval valahol meglepetés is volt, meg nem is amit láttunk, nézzük hát a részleteket!

Kommentek: 0 komment

Hazai győzelemmel kezdődött az új síugrószezon Klingenthalban, miután a Markus Eisenbichler, Richard Freitag, Andreas Wellinger és Severin Freund alkotta német négyes magabiztosan utasította maga mögé a második helyet megszerző japánokat és a bronzérmes pozícióba befutó norvégokat. A mezőnyben eközben több váratlan eredmény is született, így például kellemes meglepetést jelentett az új edzővel készülő finnek 4. helye, ellenben az osztrákok 8. és a Kamil Stoch nélkül felálló lengyelek 9. helyezését mindenképp a csalódások közé kell, hogy soroljuk.

Kommentek: 0 komment

Már csak négyet kell aludni, és péntek este a klingenthali kvalifikációval megkezdődik a 2014-15-ös síugró világkupa sorozat, amelyre az elmúlt évekhez hasonlóan a várakozást fokozandó ezúttal is kétrészes felvezetéssel készültünk, amelyek közül az elsőben az új évad legfontosabb tudnivalóit, és a kisebb szabálymódosításokat tekintettük át, míg a mostani részben azt próbáljuk megjósolni, hogy kikről szólhat majd elsősorban az idei szezon.

Ha emlékeim nem csalnak, akkor egy-két éve kezdtem már előzetest ezzel a gondolattal, de nem tudom megállni most sem, hogy leírjam, miszerint mindig van ezeknek a szezonnyitót megelőző napoknak egyfajta különleges varázsa, hiszen tulajdonképpen ez az egyetlen pillanata az idénynek, amikor úgymond "minden lehetséges", hiszen ilyenkor még mindenki elviekben tiszta lappal indul (ami persze teljesen sosincs így). Mindenesetre ebből következik az is, hogy ez az a pont, amikor a legkevesebbet tudunk az erőviszonyokról is, amiben persze benne van az is, hogy egy-két hétvége után sokkal okosabbak leszünk, mint most, ám ennek ellenére igyekszünk az alábbiakban csapatról-csapatra felmérni az esélyeket, és úgy általában egyfajta összképet adni arról, hogy ki milyen előjelekkel várhatja a rajtot.

Kommentek: 0 komment


Megnyalhattuk ma is mind a 10 ujjunkat, annyira fergeteges versenyen vagyunk túl. A Levire oly jellemző tapogatózó, kis időkülönbségekkel teli első futam után egymást licitálták felül a fiúk, a végéhez érve pedig egy sokáig emlékezetes verseny kerekedett. Henrik Kristoffersen karrierje második győzelmét szerezte a Világkupán, mögötte a hasonlóan klasszis sízéssel jelentkező Marcel Hirscher következett, de a hátsérüléssel bajlódó Felix Neureuther dobogója is megérdemel egy kalapemelést. Dalibor Samsal egy első futamos 56. hellyel kezdte meg szereplését magyar színekben.

Kommentek: 0 komment

"Feje tetejére állt a világ három hét alatt?" - gondolhatták sokan a versenynaptár legészakibb helyszínén lebonyolított szlalomot követően. A söldeni idénynyitón gyalázatosan szereplő Tina Maze valósággal megtáltosodott Leviben, ellentmondást nem ismerő magabiztossággal győzött. Eközben a nemrég még első óriás-műlesikló sikerét ünneplő Mikaela Shiffrin két széteső csúszással még a legjobb tízbe sem bírta beverekedni magát. No, azért szokott történésekről is beszámolhatunk, úgymint Frida Hansdotter menetrend szerinti második helyéről, illetőleg egy osztrák dobogóról, ezúttal a remek formának örvendő Kathrin Zettel révén. Részletes összefoglaló.

Kommentek: 0 komment

Mondhatnánk, hogy ha november, akkor síugrás, hiszen lassan már hagyomány, hogy már az ősz utolsó hónapjának végén veszi kezdetét a VK-sorozat, ráadásul ma már ott tartunk, hogy ehhez természetes hóra sincs feltétlenül szükség (ellenben nem kevés pénzre), így a tavalyi évadhoz hasonlóan ismét mesterséges havon, a klingenthali Vogtland-arénában kezdődhet majd meg a versengés, hogy aztán egészen március közepéig meg se álljon a nagy menetelés. Mindezt persze mi sem hagyhatjuk szó nélkül, így akárcsak az elmúlt években, ezúttal is két részes felvezetéssel készülünk az évadnyitóra, amelyek közül az elsőben az új évad legfontosabb tudnivalóit, és a kisebb szabálymódosításokat tekintjük át, míg az ugyancsak elmaradhatatlan esélylatolgatásunkat a hamarosan érkező második részben olvashatjátok.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk