Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tegnapi naphoz képest viszonylag rendben, igaz, ma is pár órás csúszással zajlott le a női alpesi sízők Világkupa-programja Andorrában. A mai alpesi összetett (alias szuper-kombináció) rövidke szuper-G-jét kis hátránnyal túlélhették a szlalomosok, így cseppet sem meglepő, hogy technikai sízők végeztek az élen. Marie-Michele Gagnon kiváló szlalommal nyert Wendy Holdener és Anne-Sophie Barthet előtt. Lindsey Vonn féltávnál még vezetett, szlalomban törvényszerűen hátraesett, ám minden bizonnyal megúszta a tegnapi bukást. Gut viszont még rémesebbé tette hétévégéjét, gyenge szuper-G után szlalomban kiesett.

alpesi sí világkupa Soldeu szuper-kombináció Gagnon

Kommentek: 0 komment

síugrás

Peter Prevc ma sem adta alább a dobogó legfelső fokánál Almatyban, ezzel pedig nem csak bebiztosította győzelmét a Világkupában, hanem szezonbeli 13. sikerével egyúttal beállította Gregor Schlierenzauer 2008/09-es évadból származó rekordját is. A dobogó második fokára szintén szép versenyt teljesítve Severin Freund állhatott fel, míg a harmadik dobogós helynek Daniel André Tande örülhetett.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Hinterstoder Ausztria Alexis Pinturault Marcel Hirscher Henrik Kristoffersen Mathieu Faivre Thomas Fanara Felix Neureuther

Zsinórban harmadik győzelmét aratta óriás-műlesiklásban Alexis Pinturault, a franciák legnagyobb tehetsége mindkét futamot nyerve, brutális fölénnyel vágott oda a szakág legjobbjainak. Elsősorban a pontversenyt vezető, s a héten négy dobogót jegyző Marcel Hirschert, a dobogó alsó fokára pedig - a pillanatnyi papírformának megfelelően - Henrik Kristoffersen állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Szuper-G Hinterstoder Ausztria Aleksander Aamodt Kilde Bostjan Kline Marcel Hirscher Vincent Kriechmayr Carlo Janka Adrien Théaux

Norvég siker született a szezon hatodik szuperóriás-műlesiklásán, Aleksander Aamodt Kilde így minimálisra csökkentette hátrányát a sérülésben lábadozó Aksel Lund Svindallal szemben. A szlovén lesiklás hagyományait a jövőben is ápolni fogják, Dél-Korea után újra Boštjan Kline nevét találjuk a második helyen. A technikában is pallérozódott sízőknek kedvező hinterstoderi lejtőn remekelt Marcel Hirscher, mai dobogójával végképp pontot tett az Összetett Világkupáért folyó verseny végére.

Kommentek: 0 komment

Délelőtt helyett délután került sor a női alpesi sízők andorrai szuper-G versenyére. A halasztás egyben azt is jelentette, hogy a főbb tévéadók közvetítése nélkül, kvázi láthatatlanul zajlott le a verseny. Ami biztos: még délután is épphogy csak alkalmas volt az erősen lerövidített pálya síelésre, a szakadó hó felborította az erőviszonyokat. 5-10 síző után lehettek legjobbak a körülmények, ezidőtájt rajtolt a három dobogós: Federica Brignone, Laurenne Ross és Tamara Tippler. A verseny legfontosabb pillanata viszont később jött: Lindsey Vonn ártalmatlan kiesés helyett túlerőltette, és vélhetően komolyabb térdsérülést szenvedett. Lara Gut a többi élmenővel együtt csak pár pontnak örülhetett.

alpesi si alpesi sí világkupa Soldeu Szuper-G Brignone Vonn Miklos Edit

Kommentek: 0 komment

  Egytucatnyi Prevc-siker

síugrás

Tizenkettedik győzelménél jár már ebben az idényben Peter Prevc, aki a kicsit visszafogottabban sikerült finn versenyek után ezúttal Almatyban tartott erődemonstrációt az ellenfeleknek, ezzel pedig kevés választja el attól, hogy matematikailag is biztos legyen az elsősége a Világkupában. A második helyet a szezon végére remek formába lendülő Michael Hayböck, a harmadikat Severin Freund szerezte meg.

Kommentek: 0 komment

A felső-ausztriai Hinterstoder öt év szünet után ad otthont hétvégén a férfiak alpesi sí világkupájának. Ezúttal a január elején elmaradt adelbodeni óri-ásműlesiklást pótolta a mezőny, melyet bevállalós sízéssel Alexis Pinturault nyert, ráadásul Thomas Fanara személyében franci léphett fel a dobogó harmadik fokára is. A hazai Marcel Hirscher újabb lépést tett az összetett megnyerés felé második helyével, hiszen legnagyobb ellenfele, Henrik Kristoffersen csak a 4. lett.

Kommentek: 0 komment

síugrás alpesi sí Sífelvonó

A hétvégén új helyszín mutatkozik be a Síugró Világkupában, ugyanis Almatyban Kazahsztán történetének első világkupa versenyeit rendezik. Alpesi síelésben két ritkán rendező helyszín van soron, az andorrai Soldeuban nagyot fordulhat a kocka Lindsey Vonn és Lara Gut versenyfutásában, míg Hinterstoderben leginkább Szuper-G-ben várhatunk kiélezett csatákat.

Kommentek: 0 komment

, alpesi sí Ifjúsági Téli Olimpia Lillehammer magyar sportolók Szőllős Barnabás Archam Chiara

Miklós Edit Szocsiban elért eredménye után újabb olimpiai 7. helyezettet ünnepel a magyar alpesi síelés. Szőllős Barnabás szlalomos sikere azzal együtt szenzációs, hogy ez még "csak" az ifjúságiak ötkarikás seregszemléjén valósult meg. Archam Chiara három TOP-20-as eredménnyel szintén tisztességesen helytállt. A fiúk versenyei egy amerikai srácról szóltak, River Radamus három aranyéremmel utazhatott haza. A lányoknál nagyot fordult a helyzet a nyitónaphoz képest, az osztrákok kettős győzelmük után medáliáig sem jutottak, az ősi rivális svájciak ellenben minden további számban szállítani tudták az elsőségeket.

Kommentek: 0 komment

síugrásSorozatban harmadszor állhatott fel a dobogó tetejére egyéni versenyen Michael Hayböck, hiszen ahogy a két lahti futamot, úgy a ma esti kuopioi derbit is az osztrák uralta, sok kétséget nem hagyva afelől, hogy pillanatnyilag ő a legjobb formában levő ugró a mezőnyben. A sokszor trükkös, sőt nehéz körülmények között zajló versenyen egyetlen igazi kihívója akadt Daniel André Tande személyében, akinek azonban végül be kellett érnie a 2. hellyel, míg harmadiknak Stefan Kraft érkezett meg.

Kommentek: 0 komment

egyéb snowboard Gyarmati Panka ifjúsági olimpia

Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az Ale Inviteon megszerzett harmadik helye után egyből Pyeong Changba utazott, de végül az olimpia tesztversenyén nem vett részt. Két ifjú snowboard krosszosunk, Fehér Zsófia és Szász Csongor Ármin a lillehammeri Téli Ifjúsági Olimpián állt helyt.

Kommentek: 0 komment

síugrás

A kuopioi csapatverseny legnagyobb tanulásága, hogy Norvégián és Németországon kívül jelenleg egy nemzet sem képes kiállítani négy stabil ugrót. Norvégia óriási dominanciával, majd' 55 ponttal verte a második helyezett németeket, akik további hatvanöt ponttal verték a harmadik helyezett japánokat. A norvégok győzelme és a németek második helye már az első sorozat után kikristályosodott, komoly meglepetés kellett volna a helycseréhez is. A verseny izgalmát a "bronzmeccs" adta, ami az utolsó pillanatig nyitott volt: hol Japán, hol Szlovénia, hol Ausztria tudott felülkerekedni, vagy épp visszaesni.

Kommentek: 0 komment

síugrás

A pénteki sikerét követően Michael Hayböck ismét győzni tudott Lahtiban, ezúttal a normálsáncon, egy olyan versenyen ahol ezt leszámítva nagyjából minden a feje tetejére állt, amit jól jelez, hogy a másik két dobogós helyet két meglepetés-ember Karl Geiger és Taku Takeuchi szerezték meg. Eközben a VK éllovasai főleg az első sorozatban igencsak megjárták a széllel, végül Freund az 5., Peter Prevc pedig a 9. helyre tudott felzárkózni.

Kommentek: 0 komment

Szuper-G-vel fejeződött be a hétvégi program a női alpesi sízők számára La Thuilében. Az Olaszország legfranciásabb részén, Aosta tartományban fekvő síterep olyat produkált, amit bizony idén a hagyományos helyszínek közül is kevesen: rendben lezajlott a tervezett program. A mai szuper-G dobogóján két név nem okoz meglepetést, az annál inkább, hogy Lara Gut és Lindsey Vonn csak az alsóbb fokokat osztotta el egymás között. A liechtensteini Tina Weirather ugyanis utolérhetetlen menetet produkált, több mint fél másodperccel előzte meg a két élmenőt. Az olvadozó pályán magas rajtszámmal nem lehetett jól síelni, célba érni se nagyon, Miklós Editnek se sikerült ez a bravúr.

alpesi si alpesi sí világkupa La Thuile Szuper-G Weirather

Kommentek: 0 komment

alpesi síelés lesiklás Chamonix Franciaország Dominik Paris Steven Nyman Beat Feuz Guillermo Fayed Peter Fill Adrien Théaux

Itália büszkeségét hirdették szombaton az olasz alpesi sízők, Nadia Fanchini szenzációszámba menő győzelme után másfél órával eldőlt, Dominik Paris révén a férfi lesiklók is révbe értek. A Chamonix-i futam végeredménye a papírformát is igazolta, már amennyiben a pénteki alpesi összetett lesikló számát alapul lehetett venni. A dobogóra Steven Nyman és Beat Feuz állhatott még fel. Peter Fill 5. helyével továbbfaragta hátrányát a maródi Aksel Lund Svindallal szemben. Kjetil Jansrud ma is betlizett.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás La Thuile Olaszország Nadia Fanchini Lindsey Vonn Daniela Merighetti Larisa Yurkiw Laurenne Ross Fabienne Suter Miklós Edit

Már pénteken érlelődött a bravúrgyőzelem, akkor azonban nem segítették a századok, továbbá kifogott egy utolérhetetlen menetet Lara Gut módra. Segítette talán kicsit az időjárás szeszélye, ezzel együtt rászolgált első lesikló győzelmére a Világkupában. Nadia Fanchini úgy utasította maga mögé Lindsey Vonnt, hogy az amerikai látható sízési hiba nélkül ma délben elérte a célvonalat. A szakági elsőséget ezzel bebiztosító amerikai klasszis összetettben is visszavette a vezetést a ma csupán a 11. helyen záró Guttól. S hogy teljes legyen az olaszok öröme, Daniela Merighetti is felállhatott a dobogóra, mi több, további két talján még befért a TOP-10-be. Miklós Edit remekül alkalmazkodott a körülményekhez, több ászt, köztük a komplett osztrák lesikló válogatottat megelőzve a 8. helyen végzett.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás La Thuile Olaszország Lara Gut Cornelia Hütter Nadia Fanchini Fabienne Suter Laurenne Ross Tina Weirather Miklós Edit

Célegyenesébe fordul lassan az alpesi síelők Világkupa-sorozata, e hétvégén három sorsfordítónak ígérkező verseny áll a nők előtt, méghozzá egy ritkán rendező helyszínen, La Thuilén. A mai lesiklást irdatlan nagy fölénnyel nyerték, épp a győztes személye volt váratlan. Lara Gut volt az, aki hóba döngölte ellenfeleit, s ami örömét továbbfokozza, Lindsey Vonn nullázott legerősebb számában. A dobogóra az osztrákok üdvöskéje, Cornelia Hütter, valamint a mögötte egyetlen századdal végző Nadia Fanchini állhatott fel. Miklós Edit síelése messze volt a kívánatostól, mindent elárul róla, hogy így is 13. helyen zárt.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Ha valaki az első sorozat után, Peter Prevc biztos vezetése mellett előállt volna azzal, hogy a szlovén végül nem hogy nem nyer, de még csak dobogóra sem kerül a végén, alighanem a legtöbben bolondnak nézik, pedig éppen ez történt ma este Lahtiban, ugyanis a második kör végén a szlovén edzői stáb eltaktikázta magát, és (bár erre sok szükség nem lett volna) élve a szabályok adta lehetőséggel, lentebbről indították versenyzőjüket. Igen ám, de Prevc éppen egy hajszállal kisebbet ugrott, mint ami ahhoz kellett volna, hogy megkaphassa a beülőért járó kompenzációt, így csak 5. lett végül, míg a győzelmet az amúgy remekül ugró Michael Hayböck zsebelte be, aki mellett még Daniel André Tande és Severin Freund állhattak fel a pódiumra.

Kommentek: 0 komment

sífelvonó alpesi sí síugrás

A síugrók a sífutókkal és az északi összetettesekkel egyetemben Lahtiban versenyeznek a hétvégén, ahol a hagyományos Lahti Ski Games idei kiadása egyben a főpróbája is lesz a 2017-es északisí világbajnokságnak. Alpesi síben Miklós Editért háromszorosan is szoríthatunk, míg a férfi lesiklóknál páratlan izgalmakra van kilátás.

Kommentek: 0 komment

síugrás sírepülés Vikersund

A hétvégén rendes versenyposztjainkban beszámoltunk már a vikersundi hétvége eseményeiről (itt, itt és itt), aminek viszont ott nem szenteltünk különösebb hangsúlyt, hogy a pénteki és a szombati versenynapon jómagam kint voltam sánc mellett, pedig a világ legnagyobb sánca egy-két szót mindenképp megérdemel.

Kommentek: 0 komment

Végre alpesi síversenyt rendeztek Crans Montanán a svájci helyszínre eredetileg tervezett program törlése után ma egy szlalompótlás okán síeltek egy jót a hölgyek. Jót valójában kevesen síeltek, a változó körülmények alaposan beleszóltak az eredményekbe. A sérülése után visszatérő Shiffrint viszont legfeljebb egy lavina állíthatta volna meg, félgőzzel is simán nyert. Nastasia Noens és Marie-Michele Gagnon fért még fel a dobogóra, mindketten köszönetet mondhatnak az égieknek is. Hansdotter, Zuzulová és Strachová a vert mezőnyben, Vlhová kiesett.

alpesi si alpesi sí világkupa Crans Montana szlalom Shiffrin

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás szlalom Juzava Néba Japán Alexis Pinturault Felix NeureutherNégyévente elkerülik a világversenyek az alpesi síelést, ekkortájt mód nyílik olyan helyszínek beemelésére a Világkupába, amik egyébként annak közelébe sem kerülhettek. Megjegyzendő, nagy kár, a folyamatos vérfrissítés jót tenne a sportágnak. E hétvégén Japán, pontosabban Juzava Néba fogadta a technikai számok specialistáit. A közös nevező Fritz Dopfer remeklése az első, majd hátrazuhanása a második futamban. Két győztes, akik idei eredményeik láttán nagy meglepetést okoztak ezzel. Óriás-műlesiklásban Alexis Pinturault, szlalomban Felix Neureuther aratta le a babért. Samsal Dalibor szlalomban kiesett. A szokottnál rövidebb összefoglaló.

Kommentek: 0 komment

síugrásA harmadik versenynap hozta talán a legszebb versenyt Vikersundban, hiszen rengeteg nagy ugrást láthatott a publikum, mi több Andreas Stjernen és Peter Prevc is mindössze 2,5 méterre járt csak a világcsúcstól, jóllehet a sárga trikós nem állta meg a 249 méteres ugrást, ám ezzel együtt is övé lett ismét a győzelem. A 2. helyet Stefan Kraft, a 3-at a másik "249-es", Stjernen szerezte meg.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Ifjúsági Téli Olimpia magyar sportolók Archam Chiara Szőllős Barnabás

Pénteken vette kezdetét a 14 és 18 év közötti fiatalok számára kiírt Ifjúsági Téli Olimpiai Játékok küzdelemsorozata. A második naptól, az alpesi síeléssel mi is bekapcsolódunk a történtekbe, köszönhetően leginkább a magyar indulók remek szereplésének. A Szuper-G- versenyeken Archam Chiara a 24., míg Szőllős Barnabás a 16. helyen végzett.

Kommentek: 0 komment

egyéb snowboard Gyarmati Panka

Gyarmati Panka szombat délután Svédországban vett részt egy meghívásos big air versenyen és a nagyszerű harmadik helyet érte el. Az Ale Invite nem tartozik a FIS égisze alá, de beleszámít a nemzetközi szövetséget szakadárnak tekintő World Snowboard Tour (WST) naptárába (a két naptár átláthatóságát bonyolítja, hogy a legtöbb FIS VK verseny rendelkezik WST homologizációval is), amely a snowboardosok körében jóval nagyobb tiszteletnek örvend.

Kommentek: 0 komment

síugrás síugró világkupa

Peter Prevc megszerezte Vikersundban az idei tizedik, élete 16. sikerét, ezzel megdöntötte Primož Peterka rekordját és Szlovénia legsikeresebb síugrójává vált. A dobogóra a második körben nagy hajrát bemutató Robert Kranjec és Johann André Forfang állhattak még fel. A világcsúcs megdöntésére sajnos a mai nap szinte semmi esély nem mutatkozott, mivel a verseny során folyamatos volt az erős hátszél.

Kommentek: 0 komment

síugrás

Nem így tervezték, de végül három verseny is jutott erre a hétvégére Vikersundba, hiszen az Oslóban elmaradt VK- verseny pótlásáért végül sikeresen jártak közben a norvégok a FIS-nél, de hát aligha bánja ezt bárki is, hiszen a világ legnagyobb sánca megépülése óta mindig magában hordozza egy esetleges világcsúcs-döntés lehetőségét. Rekord persze mindig nem születhet, egy jó verseny, mint a péntek esti is, viszont annál inkább, aminek végén Robert Kranjec aratta le a babérokat Kenneth Gangnest és az ismét dobogóra jutó Noriaki Kasait megelőzve.

Kommentek: 0 komment

síugrás

A kavargó szél igencsak kiszámíthatatlanná tette a trondheimi síugró világkupa-futamot, amelyen így az a Peter Prevc nyert, aki mostanában a "legbiztosabb" lábakkal rendelkezik a mezőnyben, így a nehéz körülmények között is tudott két jót ugrani. A 2. helyet Stefan Kraft szerezte meg, míg a dobogó fokára egy sáncrekord-beállítást követően Noriaki Kasai állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

egyéb szánkó Szocsi Szánkó Világkupa Felix Loch

Vészharangot kongattak, ami alaposan felpezsdítette a Felix Loch vezette germán szánkócsapatot: a vb-n taroltak, a Szocsi-világkupán csak nyertek korunk legjobb versenyzői.

Kommentek: 0 komment

egyéb short-track rövidpályás gyorskorcsolya

A lányok általános meglepetésre ezüstig vitték a váltóban. A két Liu döntőbe jutott ezren és ezerötszázon: Ado alól kiment a jég, bátyját pedig kizárással büntették kockázatos manővere miatt, de sebaj, mindketten a legjobbakkal mérkőzhettek.

Kommentek: 0 komment

egyéb északi összetett Északi Összetett Világkupa Jarl-Magnus Riiber Holmenkollen

Az északi szakágak mindegyike a Holmenkollen-i síparkban veselkedett egymásnak. Az északi összetett elitje a múlt heti seefeldi körülményekhez képest jóval cudarabb - téliesebb, ha úgy tetszik - időjárási paraméterek mellett volt kénytelen versengeni.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Szuper-G Jeongseon Dél-Korea Carlo Janka Christof Innerhofer Vincent Kriechmayr AleksanderAamodt Kilde Peter Fill Romed Baumann

Csillaghullást és egy nem várt, meggyőző svájci győzelmet hozott a 2016-as olimpia helyszínén rendezett vasárnap hajnali Szuper-G. Carlo Janka ellenállhatatlanul dominálta a versenyt, csupán Christof Innerhofer bírta tartani vele a lépést, de ő is 8 tizedes hátrányból. Vincent Kriechmayr állt még dobogóra. Miközben több szakági menő betlizett, Marcel Hirscher egy 7. hellyel lépett hatalmasat az összetett győzelem felé.

Kommentek: 0 komment

Garmisch-Partenkirchenben szuper-G-vel, és meglepetéssel zárult a hétvégi program az alpesi síző hölgyek számára. Az érinthetetlennek hitt Lindsey Vonn kikapott Lara Guttól, ráadásképp a házigazdák örömére Viktoria Rebensburg is befért kettejük közé. A tavaszias időben a pályamunkások dícséretes igyekezete ellenére nem volt könnyű dolguk a később rajtolóknak, ám Miklós Edit utolsóként rajtolva is befért a pontszerző zónába, 29. helyet szerzett.

alpesi si alpesi sí világkupa Garmisch-Partenkirchen Szuper-G Lara Gut Miklos Edit

Kommentek: 0 komment

síugrás

Továbbra sincs igazán szerencséje a házigazdáknak az oslói világkupákon, legalábbis a síugrást illetően, hiszen Roar Ljøkelsøy 2004-es győzelme óta várnak már az újabb győzelemre, amire papíron a mai csapatverseny jó esélyt jelentett volna, ám ezen az estén a szlovén csapat uralta a sáncot, míg a Norvégok a 2. helyen végeztek, megelőzve a csapatban idei első dobogóját szerző Japánt.

Kommentek: 0 komment

Lesiklással indult a női alpesi sízők hétvégi Világkupa-programja Garmisch-Partenkirchenben. Lindsey Vonn célba ért, az első helyről tehát nem lehetett vita. Másfél másodperces hátrány elég volt Fabienne Suternek a második helyhez, Viktoria Rebensburg fért még fel a dobogóra. Miklós Edit ismét az élbolyban zárt, úgy lett 7., hogy az alján legalább két helyet vesztett egy hibával.

alpesi si alpesi sí világkupa Garmisch-Partenkirchen lesiklas Vonn Miklos Edit

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás Jeongseon Kjetil Jansrud Dominik Paris Steven Nyman Peter Fill Beat Feuz Otmar Striedinger

A papírformát igazolta Kjetil Jansrud sikere, két végigdominált edzés után magabiztosan aratta idei első győzelmét lesiklásban. A Jeongseon-i pálya méltó olimpiai helyszínnek ígérkezik, még ha lassabb is, rövidebb is a megszokott átlagnál, fifikája kellő kihívást nyújt a legjobb lesiklóknak is. A norvég mellett Dominik Paris és Steven Nyman állhatott még dobogóra.

Kommentek: 0 komment

síugrás alpesi síVitán felül a legnagyobb hagyományokkal rendelkező helyszínére látogat a hétvégén a síugró VK mezőnye, hiszen a Holmenkollen méltán nevezhető az északi sísportok (egyik) bölcsőjének, ahol az 1898 óta (egy-egy háborús esztendő kivételével) évente megrendezett Sífesztivál valóságos népünnepélynek számít.

Kommentek: 0 komment

északi összetett Északi Összetett Világkupa egyéb Eric Frenzel Seefeld Ausztria

A német világsztár sorozatban 11-szer nyert Seefeldben, és a világkupa futamgyőzelmek terén beérte kapitányát, Ronny Ackermannt. A 27 éves németet még a síugrásban elkövetett esés sem vetette vissza.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk