Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nincs még 20 esztendős, s már 10 Világkupa-győzelemnél tart Mikaela Shiffrin, a szlalom regnáló világ-és olimpiai bajnokának érdekes módon ez a mai volt idei első győzelme a szakágban. Ellentmondást nem tűrve mindkét futamot megnyerte, 8 tizeddel utasította maga mögé Šárka Strachovát, aki több mint 5 év elteltével állt dobogóra, valamint a második pódiumát jegyző Wendy Holdenert. Az osztrákok napja nem volt túl fényes, legjobbjuk, Nicole Hosp a 7. helyen zárt.

Kommentek: 0 komment

A Négysánc első állomását, Oberstdorfot enyhén szólva sem fogadta kegyeibe az időjárás, hiszen az előrejelzések szerint nagy mennyiségű havat és szeles időt jósoltak a verseny idejére, ami be is jött! A lebonyolítás kissé bohózatba illő volt, hiszen a lelkes szurkolósereg több órát (az igazán lelkesek 5-6 órát is) fagyoskodtak, mint utólag kiderült a semmiért! A többszöri halasztás sem hozott szerencsét, így a zsűri kénytelen volt ész szerű döntést hozni, törölték a versenyt! Azért ismét bebizonyosodott az, hogy a szponzorok FIS-re gyakorolt nyomása, akik hirdetést vásároltak a sáncon, a televíziós közvetítések, valamint a szurkolók, akik fizetnek a show-ért sokkal fontosabb, mint a józan ész és a sportolók biztonsága, hiszen a bizarr-rá fajult "verseny" mintegy 5 órán át borzolta az idegeket.

Kommentek: 0 komment

Újonchelyszínhez debütáló győztes dukál, gondolhatták az égiek. Azok után néhány héttel, hogy az Årében megrendezésre került óriás-műlesikláson másodikként végzett, Kühtaion egy lépcsőfokot feljebblépett Sara Hector, a 22 esztendős svéd lány élete formájába lendült a világbajnoki évad első felére. Az osztrák szíveket a betegséggel küszködő Anna Fenninger boldogította, a dobogó harmadik fokára az első futam után még vezető Mikaela Shiffrin állhatott fel, míg a szakági listavezető Eva-Maria Bremnek ezúttal meg kellett elégednie a 4. hellyel. Érdekesség, hogy akárcsak a szocsi lesikláson, ezúttal is századra azonos időt síelt Tina Maze és Dominique Gisin - ezúttal a 7. helyhez volt elegendő teljesítményük.

Kommentek: 0 komment

A férfi alpesi sízők számára Santa Caterina jelentette a vészmegoldást Bormio visszalépésére, papíron lesiklással folytatták a Világkupa-sorozatot. A valóságban a kanyargós, sok helyütt igencsak lapos pálya a szuper-G és az óriás-műlesiklás átmenetére emlékeztetett - nem meglepő, hogy igencsak szokatlan eredménnyel zárult a verseny. Az amerikai Travis Ganong első győzelmét aratta, Matthias Mayer és az élboly egyetlen megszokott tagja, Dominik Paris előtt. Négy osztrák zárt a top-6-ban, a szakágat eddig uraló Kjetil Jansrud nagy meglepetésre csak a középmezőnyben zárt. Rengetegen szereztek pontot magas rajtszámmal.


Kommentek: 0 komment

Karácsony és Szilveszter között a legtöbb sportoló pihen, viszont van néhány olyan sportág, ahol ilyenkor rendezik az év legfontosabb versenyeit. Ilyen pl. a síugrók legnagyobb presztízsű versenye, a minden évben nagy érdeklődést kiváltó Négysáncverseny, mely a síugrás szimpatizánsok legjobban várt eseménye. Sorrendben 63. alkalommal kerül megrendezésre, mely a hagyományok szerint az oberstdorfi állomáson kezdődik még az óévben és Bischofshofenben zárul az újévben. Az elmúlt turné hatalmas meglepetéssel zárult, hiszen olyan fiatal osztrák tehetség nyert, akiről mindaddig szinte alig hallhattunk valamit. Ő Thomas Diethart, aki a nagyobb nevű rutinos ugrók elől orozta el a sokak számára hőn áhított trófeát, mellyel egy csapásra ismertté vált és az osztrák szurkolók kedvence lett! A dec. 28.-án kezdődő oberstdorfi verseny kezdetéig csak találgathatjuk ki lehet a soron következő "fírsánc" bajnok, jó néhány esélyest veszünk górcső alá és próbálunk ezzel támpontot adni kire érdemes igazán figyelni, ki lehet az az ugró, aki vagy tovább gyarapítja az osztrákok aranykollekcióját vagy éppen megtöri immár 6. éve (!) tartó dominanciájukat!

Kommentek: 0 komment

Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck, Bischofshofen - többet talán nem is kellene írnunk, hiszen alighanem nincs olyan síugrást kedvelő szurkoló, aki ne tudná, hogy mi a közös a felsorolt négy városban, hát persze, hogy a Négysácnverseny, minden síugróversenyek királynője, amelyet egyúttal bátran nevezhetünk a karácsony és vízkereszt közötti időszak legfontosabb sporteseményének is.

Kommentek: 0 komment

Német sporttörténelem íródott Madonna di Campiglión! Múlt hétvégén dobogók tekintetében került a német örökranglista élére Felix Neureuther, mai 10. győzelmével VK- sikerekben előzte meg Markus Wasmeiert. S hogy tökéletes legyen a németek hétvégéje, Fritz Dopfer végzett másodikként, miközben a szakági címvédő Marcel Hirscher nem fért be a TOP6-ba. A dobogó harmadik fokára a nagy visszatérő Jens Byggmark állhatott fel. Samsal Dalibor az első futamban kiesett.

Kommentek: 0 komment

Az északi kitérő után szokatlan módon egy helyszínen két hétvégét is töltött a 2014/15-ös sífutó-világkupa mezőnye. A svájci Davos ugyanis a normál rendezés mellett, a hóhiánnyal küszködő La Clusaz pozícióját átvéve még két nappal megtoldotta naptári feltűnésének számát, így mind a hölgyek, mind az urak négy versenyen léphettek nyomba. A Tour de Ski utolsó felkészülési állomása még jobban megkavarta az eddig is bogozhatatlan szálakat...

Davos sprint F - 2013

Kommentek: 0 komment

Freitag tegnapi győzelme után kiderült, hogy a közelgő Négysáncverseny esélyeseit latolgatva nem tud az ember biztos favoritra rábökni. A mai verseny után viszont körvonalazódni látszanak az esélyek, hiszen az a három ugró, akik ma a dobogón végeztek jelentős fölénnyel utasították maguk mögé a teljes mezőnyt! Roman Koudelka tegnapi ezüstérmével és idei harmadik győzelmével nem hagyott kétséget a felől, hogy kijelenthető legyen: a Négysánc legfőbb esélyesévé lépett elő! A rajt-cél győzelmet arató cseh ugró csak két ponttal marad le a sárga trikót viselő Anders Fannemel mögött, aki tegnap és ma sem tudott kiemelkedő teljesítményt felmutatni, így a kazah versenyeket kihagyó cseh klasszis beérte összetettben. A verseny ezüstérmese a hazaiak legnagyobb örömére Simon Ammann lett, míg a szezon során sokadik bronzérmét szerző osztrák Michael Hayböck végzett a harmadik helyen!

Kommentek: 0 komment

Igazolódott a papírforma a legendás Alta Badia lejtőjén, Marcel Hirscher két egyszerre összeszedett és energiával teli menettel magabiztosan, csaknem másfél másodperces különbséggel nyerte a szezon negyedik óriás-műlesiklását. Azzal együtt is egyfajta korszakváltás tanúi lehetünk, hogy a ma másodikként zárt Ted Ligety számára nem oly kedves a Gran Risa. A dobogó harmadik fokáért a franciák voltak harcban, kettejük közül végül Thomas Fanara örülhetett, miután egyetlen századdal megelőzte Alexis Pinturault-t. Említetteken túl azonban vitán felül Filip Zubčić volt a nap embere, aki 64-es rajtszámmal meg sem állt a 7. helyig. Ő lehet a horvát alpesi síelés jövője?

Kommentek: 0 komment

Kettős osztrák győzelemmel zárult a női alpesi sízők hétvégéje Franciaországban, Val d'Isère-ben. Századok választották csak el a dobogósokat szuper-G-ben, végül Elisabeth Görgl nyert Anna Fenninger és a pálya elejét elrontó szlovén Tina Maze előtt. Rengeteg volt a kieső, a tegnapi győztes Lindsey Vonn mellett sajnos Miklós Edit is ebbe a kategóriába tartozik.


Kommentek: 0 komment

Két héttel ezelőtti győzelmét még többen betudták a számára oly kedves lejtőnek, Lindsey Vonn ma azonban bebizonyította ennek ellenkezőjét. Valóban visszatért a lesiklók királynője, úgy győzött ma, hogy egy nagyobb hibát is elkövetett lemenet. A dobogó második fokára - némi meglepetésre Viktoria Rebensburg állhatott fel, aki a jelek szerint részint képes lesz pótolni a németek szívében Maria Riesch hiányát. A harmadik hely Elisabeth Görglnek jutott. Remekeltek ma a svájciak, négyen is beverekedték magukat a legjobb nyolc közé, igaz, a dobogóről legjobbjuk, Lara Gut lemaradt. Miklós Edit erőtlen sízéssel csupán a 40. helyet tudta megszerezni, így elmaradt az újabb magyar pontszerzés.

Kommentek: 0 komment

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is Engelberg ad otthont az utolsó karácsony előtti versenyeknek a síugró világkupában, amelynek idei évadáról eddig sok mindent el lehet mondani, de kiszámíthatósággal semmiképp sem vádolhatjuk a versenyeket, lévén a győztest illetően ismét kisebb meglepetés született Richard Freitag sikerével, aki Roman Koudelkát és a 3. helyre holtversenyben befutó Jernej Damjant és az első VK győzelmét továbbra is hiába hajszoló Michael Hayböcköt üdvözölhette maga mellett a pódiumon.

Kommentek: 0 komment

A tegnapi lesiklás után ma szuper-G-val folytatódott a férfi alpesi sí Világkupa programja Val Gardenán, a Saslongon. Kejtil Jansrud ma is éppúgy kiemelkedett a mezőnyből, mint tegnap, és most nem volt olyan emberfeletti menet, mint tegnap Nymantől - a norvég éllovas nagy fölénnyel nyert. A sokáig élen álló Dominik Paris is már második dobogójának örülhetett két nap alatt, Hannes Reichelt fért még fel a pódiumra.


Kommentek: 0 komment

A hagyományos val gardenai lesiklással kezdődött az alpesi sízők hétvégi programja. A dél-tiroli lejtő specialistája, Steven Nyman legyőzhetetlennek bizonyult, a mezőny maradékából most is kiemelkedő Kjetil Jansrud tudta csak megközelíteni. Dominik Paris állhatott még fel a dobogóra. A nap alpesi sí krónikájához tartozik még, hogy Miklós Edit a 35. helyen zárt Val d'Isère-ben a női lesiklóedzésen.


Kommentek: 0 komment

Anders Fannemel nagy napjait hozta a nizhny tagili hétvége, hiszen a bombaformában lévő norvég szombaton megszerezte pályafutása első sikerét Gergor Schlierenzauer és Severin Freund előtt, míg vasárnap - egy a szél miatt kénytelen-kelletlen ismét félbeszakított versenyen - a dobogó 2. fokára állhatott fel, amivel immár övé az összetettben élen állónak járó sárga trikó is. A vasárnapi diadal egyéibránt Severin Freundé lett, míg a pódiumot a sáncrekordot ugró Stefan Kraft tette ezúttal teljessé.

Kommentek: 0 komment

Férfi szlalommal zárult az alpesi sí Vk-hétvége programja Svédországban, Åréban. Marcel Hirscher újabb győzelmet húzott be, minimális előnnyel a második futamába belehibázó Felix Neureuther előtt. A folytatás már jóval meglepőbb: Alekszandr Horosilov időtlen idők után szállított dobogót az oroszoknak, a top-10-ben Hargin, Bäck és Calle Lindh és Bygmmark a hazai pálya előnyét testesítette meg, a norvég Espen Lysdahl pedig az ismeretlenségből rögtön a 9. helyre tört. Samsal Dalibor 2,13-as hátránya jó néhány pályán alighanem második futamot ért volna, itt viszont csak a 34. helyre volt jó.


Kommentek: 0 komment

A mai napon női szlalommal folytatódott az alpesi síelők Világkupa-programja Svédországban, Åréban. A hazai nézők nagy örömére otthon tartották a győzelmet, Maria Pietilä-Holmner főleg első futamának köszönhetően tartotta hajszállal maga mögött az összetett éllovas Tina Mazét. A svéd örömöt csak fokozta, hogy Frida Hansdotter is felállhatott a dobogóra.


Kommentek: 0 komment

Sok mindent lehet mondani a mai årei férfi óriás-műlesiklásra, de azt biztosan nem, hogy tucatverseny lett volna. Érthetetlenül sok hiba, magyarázhatatlanul nagy különbségek a norvég edző által tűzött első futamban, jeges pálya, több mint 4 másodperces hátránnyal is második futamba lehetett jutni. A verseny izgalmait csak Marcel Hirscher "rontotta el", aki mindkét futam legjobb idejével, megalázó különbséggel verte a mezőnyt. Az azonos ligában síelők versenyét Ted Ligety nyerte, Stefan Luitz állhatott még a dobogóra. Samsal Dalibor jött, látott és készült egyet holnapra, 51. helyen zárt.


Kommentek: 0 komment

A levi szlalom és az első Lake Louise-i lesiklást követően egy harmadik szakágban, óriás-műlesiklásban is összejött a győzelem Tina Mazének. A beugróként ideje korán szerephez jutó Arében egy inkább biztonsági első futamot követően úgy igazán nekipakolt a szlovén, így történhetett meg, hogy a 7. helyről tudott ma versenyt nyerni. Volt okuk örömre a svédeknek, hárman is kvalifikálták magukat a TOP10-be, Sara Hector személyében pedig debütáló dobogóst üdvözölhettek. A dobogó legalsó fokára a délelőtti legjobb idő tulajdonosa, a szakági tabellát változatlanul vezető Eva-Maria Brem állt fel.

Kommentek: 0 komment

Már-már elképesztő, amit a norvég sífutósport képviselői produkáltak a 2014/15-ös sífutó-világkupa első két állomásán. Történt ugyanis, hogy előbb Kuusamóban, majd Lillehammerben erős tarolást mutattak be, ezáltal mind a hölgyeknél, mind a férfiaknál négy norvég áll az összetett első négy helyén. Átfogó írásunkban bemutatjuk a skandináv történéseket.

10 km classic podium in Lillehammer 2014

Kommentek: 0 komment

A férfiak számára óriás-műlesiklással, a hölgyek számára szuper-G-vel zárult az alpesi sízők észak-amerikai hosszú hétvégéje. Lake Louise-ban Lara Gut nyert Lindsey Vonn és Tina Maze előtt. Miklós Edit a remek 32. helyet szerezte meg, ám rossz rajt miatt utólag kizárták. A férfiaknál Beaver Creekben Ted Ligety otthon tartotta a győzelmet, Alexis Pinturault és Marcel Hirscher követte. Az első futam után vezető Benni Raich végül csak 4. lett.


Kommentek: 0 komment

Azok után, hogy a hírhedten szeles kuusamoi versenyt végső soron egészen jól megúsztuk, talán kevesen gondoltuk volna, hogy a hétvégén Lillehammerben kamatostul visszakapjuk, amit ott "elmulasztott" az időjárás (persze kérdés hiányolta-e valaki). Ez persze -tudjuk jól - része ennek a játéknak, s természetesen mit sem von le a két győztes, Gregor Schlierenzauer és Roman Koudelka érdemeiből, hiszen előbbi jó egy év szünet után tudott végre ismét diadalmaskodni, míg utóbbi idei 2. sikerét aratva immár ismét a sárga trikóval a vállain várhatja a folytatást.

Kommentek: 0 komment

Megszakadt Kjetil Jansrud győzelmi sorozata, három VK- siker után ezúttal meg kellett elégednie egy második helyezéssel. Két méretes rontással együtt is. Hannes Reichelt révén az osztrákok örülhettek Beaver Creeken, 1000 napot követően győztek újra a sógorok Szuper-G-ben; míg a harmadik helyen Alexis Pinturault végzett, aki így csatát nyert a pálya első harmadában kieső Marcel Hirscherrel szemben.

Kommentek: 0 komment

Tegnapi nagy visszatérés után karrierje 60. Világkupa- győzelmét ünnepelhette Lindsey Vonn, az amerikaiak világklasszis lesiklója hibájával együtt is magabiztosan verte honfitársait, a harmadik Lajos-tavi ezüstérménél tartó Stacey Cookot, valamint a lassan három év után újra VK- lesikláson dobogós Julia Mancusót, a nap meglepetésemberét, Larisa Yurkiwot, s persze a többi nagyágyút. Miklós Edit ma kitett magáért, szűk két másodpercet kapott csupán a győztestől, ami a pontszerző 25. helyhez volt elegendő.

Kommentek: 0 komment

Hosszú hétvége vár az alpesi sízőkre, az urak és a hölgyek is három-három versenyszámot teljesítenek vasárnapig. Beaver Creekben férfi lesiklással, Lake Louise-ban női lesiklással kezdődött a program. Kjetil Jansrud háromra növelte győzelmi sorozatát, Beat Feuz ezüsttel tért vissza, a hazai pálya előnyét élvező Steve Nyman fért még fel a dobogóra. A hölgyeknél Tina Maze verhetetlen volt, Anna Fenninger és Tina Weirather zárt mögötte. Miklós Edit idényeleji formában nyitott, épphogy lecsúszott a pontszerzésről. Mielőtt fanyalognánk, nem árt belegondolni, pár évvel ezelőtt mit mondtunk volna egy ilyen magyar szereplésre..

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk