Bár még a tömegrajtos verseny hátra van, gyakorlatilag kijelenthető, hogy Laura Dahlmeier lett a 2017-es biatlon világbajnokság királynője, aki az eddigi öt versenyszám egyikén sem végzett második helynél hátrébb!

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világbajnokság Sankt Moritz Svájc Mikaela Shiffrin Wendy Holdener Frida Hansdotter

Az egész világbajnokság egyik legbiztosabbnak ígérkező aranyérmét gyűjtötte be az immáron háromszoros világbajnok amerikai. Mikaela Shiffrin ellentmondást nem tűrve, mindkét futamát simán nyerve múlta felül a többieket. Wendy Holdener kombinációs aranyérme után egy ezüsttel gazdagodott, remek vb-t zárt. A bronzérmet pedig Frida Hansdotter nyakába akasztották, aki ezzel begyűjtötte a svédek első egyéni érmét Sankt Moritzban. A szlovákok voltak a nap vesztesei, elmaradt ugyanis a hőn áhított sporttörténelmi medália. Petra Vlhová minimális különbséggel szorult le a dobogóról, míg Veronika Vélez-Zuzulová nem bírta el a nyomást, búcsúzott a második futam legelején. Archam Chiara révén magyar versenyzőért is szurkolhattunk. Az első letörésnél teret vesztett, s kiesett.

Kommentek: 0 komment

Marcel Hirscher megtalálta formáját és így világbajnoki címet ünnepelhet óriás-műlesiklásban Sankt Moritzban. A második helyet honfitársa, Roland Leitinger szerezte meg bődületes második futammal, míg Leif Kristian Haugen egy nagyszerű és egy hibákkal teli futammal is a dobogó harmadik helyét tudta megkaparintani. Az első futam után még dobogós Schörghofer végül az 5., míg Pinturault a 7. helyen zérta a versenyt.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világbajnokság óriás-műlesiklás Sankt Moritz Svájc Tessa Worley Mikaela Shiffrin

Három versenynapnyi szünet után (a csapatversenyt csak ne soroljuk már a komolyabb versenyek közé) folytatódott a világbajnokság Sankt Moritzban, mégpedig a nők óriás-műlesiklásával. A papírforma a vb során talán másodszor igazolódott, a szakági pontversenyt is magabiztosan vezető Tessa Worley egy fergeteges és egy megbízható csúszással simán nyerte a számot. Mögötte Mikaela Shiffrin első érmét szerezte szlalomon kívül, míg a dobogó harmadik fokára Sofia Goggia állhatott fel, több peches verseny után elmondható, teljesen rászolgált a bronzéremre. Archam Chiara képviselte a magyarokat a főfutamban, sajnos az első futamban kiesett, egy többeket megtréfáló kapuban.

Kommentek: 0 komment

Nem kellett sokat várni Maciej Kot második győzelmére, a lengyel Sapporo után újra a dobogó legtetején ünnepelhetett ma Pyeongchangban, ahol kivételesen normálsáncos versenyt rendeztek az erős szél miatt. Stefan Kraft dobogós sorozata tovább folytatódott, míg Wellinger bravúros második ugrásával a mezőny közepéről jött fel a dobogóra.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk