Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

, alpesi sí Ifjúsági Téli Olimpia Lillehammer magyar sportolók Szőllős Barnabás Archam Chiara

Miklós Edit Szocsiban elért eredménye után újabb olimpiai 7. helyezettet ünnepel a magyar alpesi síelés. Szőllős Barnabás szlalomos sikere azzal együtt szenzációs, hogy ez még "csak" az ifjúságiak ötkarikás seregszemléjén valósult meg. Archam Chiara három TOP-20-as eredménnyel szintén tisztességesen helytállt. A fiúk versenyei egy amerikai srácról szóltak, River Radamus három aranyéremmel utazhatott haza. A lányoknál nagyot fordult a helyzet a nyitónaphoz képest, az osztrákok kettős győzelmük után medáliáig sem jutottak, az ősi rivális svájciak ellenben minden további számban szállítani tudták az elsőségeket.

Kommentek: 0 komment

egyéb snowboard Gyarmati Panka ifjúsági olimpia

Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az Ale Inviteon megszerzett harmadik helye után egyből Pyeong Changba utazott, de végül az olimpia tesztversenyén nem vett részt. Két ifjú snowboard krosszosunk, Fehér Zsófia és Szász Csongor Ármin a lillehammeri Téli Ifjúsági Olimpián állt helyt.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Ifjúsági Téli Olimpia magyar sportolók Archam Chiara Szőllős Barnabás

Pénteken vette kezdetét a 14 és 18 év közötti fiatalok számára kiírt Ifjúsági Téli Olimpiai Játékok küzdelemsorozata. A második naptól, az alpesi síeléssel mi is bekapcsolódunk a történtekbe, köszönhetően leginkább a magyar indulók remek szereplésének. A Szuper-G- versenyeken Archam Chiara a 24., míg Szőllős Barnabás a 16. helyen végzett.

Kommentek: 0 komment

A férfi műlesiklással folytatódott, és egyben be is fejeződött az alpesi sí programja ma Szocsiban. Végeredményben azt mondhatjuk, a papírforma érvényesült a kettős osztrák győzelemmel, de kevesen gondolták volna, hogy Mario Matté lesz az arany, Marcel Hirscheré pedig csak az ezüst. Matt már az első futamot is megnyerte, Hirscher pedig elrontotta, de a második futamban Ante Kostelić szokás szerint elképesztő pályát alkotott - csak a legjobbak mehettek végig hiba nélkül. A dobogóra végül a fiatal norvég, Henrik Kristoffersen állhatott fel, szintén egy nagyon elrontott első menet után. Holtversenyben lett negyedik a dél-tiroli Stefano Gross és a német Fritz Dopfer, olimpiai pontot szerzett a szlovák Adam Žampa, kiesett Myhrer, Neureuther vagy épp Grange.

Kommentek: 0 komment

A női műlesiklással folytatódott az alpesi sí programja ma Szocsiban, és megszületett az újabb amerikai arany. Mikaela Shiffrin győzelme igencsak hasonlít Ted Ligety óriásban aratott sikeréhez: már az első futam után alig behozható előnyre tett szert, másodjára egy biztonsági menettel is bajnok tudott lenni. A dobogóra két osztrák, Marlies Schild és Kathrin Zettel fért fel, Höfl-Riesch egy hatalmas hiba miatt mögéjük szorult. Berecz Anna a 88 indulóból a 35. helyet szerezte meg.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk