AJÁNLÓ
 
21:48
2016. 02. 22.
Alig több mint egy hét van már csak hátra az alpesi sízők hagyományos söldeni szezonnyitójáig,...
A bejegyzés folyatódik
 
21:48
2016. 02. 22.
Gyarmati Panka 14. helyen végzett az idei év talán legfontosabb slopestyle versenyén,...
A bejegyzés folyatódik
 
21:48
2016. 02. 22.
Gyarmati Panka szombat délután Svédországban vett részt egy meghívásos big air versenyen...
A bejegyzés folyatódik
 
21:48
2016. 02. 22.
Vészharangot kongattak, ami alaposan felpezsdítette a Felix Loch vezette germán szánkócsapatot:...
A bejegyzés folyatódik
 
21:48
2016. 02. 22.
A lányok általános meglepetésre ezüstig vitték a váltóban. A két Liu döntőbe jutott...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

egyéb snowboard Gyarmati Panka ifjúsági olimpia

Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az Ale Inviteon megszerzett harmadik helye után egyből Pyeong Changba utazott, de végül az olimpia tesztversenyén nem vett részt. Két ifjú snowboard krosszosunk, Fehér Zsófia és Szász Csongor Ármin a lillehammeri Téli Ifjúsági Olimpián állt helyt.

 

Gyarmati Panka Pyeong Changban

A hétvégén slopestyle versenyt rendeztek a 2018-as XIII. Téli Olimpiai Játékok helyszínéül szolgáló Pyeong Changban, melyen a versenyzők a készülő infrastruktúrát tesztelték. Hasonló okok miatt rendeztek versenyeket a freestyle sízőknek is, jövő héten pedig mind a sí-, mind a snowboard krosszosok tesztelik a helyszínt. Szakértők egyetértettek abban, hogy a pálya építésével megbízott német Schneester cég kitett magáért és egy innovatív, a kliséktől elszakadt pályát építettek. Minden puskaporukat még nem dorrogtatták el, két év múlva egy kissé átalakított pályán rendeznek majd versenyeket az olimpiai aranyért.

egyéb snowboard Gyarmati Panka ifjúsági olimpia

Panka nagy reményekkel - és a legutóbbi slopestyle világkupa győzteseként - utazott Koreába a svédországi Ole Invite meghívásos big air versenyről. Az indulásban végül az Ole Invite-on szerzett kisebb hátsérülése és a túlságosan jeges pálya együttese tartotta vissza. Edzőjével együtt úgy döntöttek, hogy Panka egészsége a legfontosabb, nem kockáztat  és inkább rápihen a március 1-jén kezdődő Burton US Openre, mely egyben a Winter X-Games előszobályának is tekinthető.

„Nagyon sajnálom, nem így terveztem a koreai utazást - kommentálta Panka a Magyar Snowboard Szövetségnek. - Szerettem volna kipróbálni ezt a látványos pályát, aminek a koncepciója jó, ötletes, inkább a körülményekkel van a baj. Múlt héten eső esett, és javarészt műhóból épült a pálya. Jéggé van fagyva az egész. Talán a 'kanyarodó' ugrató túlzás picit, de ki tudja, talán csak szokatlan. A korlátos-csúszkálós „jib” komplexum tetszett, és a negyedív is, de a hátam miatt sajnos nem sok mindent tudtam kipróbálni. Mindenki nagyon kedves, kiváló a szervezés, a koreaiak nagyon segítőkészek.”

Persze szurkolóként az ember minél többször szeretné látni kedvenceit versenyezni, de biztosak vagyunk benne, hogy a VK-verseny beáldozása kifizetődik a továbbiákban, és azt se feledjük, hogy a hamarosan kezdődő olimpiai kvalifikációs időszak előtt sem szabad kísérteni a sérülések ördögét.

Bíztató magyar szereplés az Ifjúsági Olimpián

Lillehammerben képviselték hazánkat első alkalommal snowboardosok is az ifjúsági olimpián, rögtön ketten. Fehér Zsófia és Szász Csongor Ármin egyaránt snowboardkrosszban mérettették meg magukat. A világkupától eltérő lebonyolításban a két időmérő futam legjobb 16 versenyzője az öt futam során találkozott egymással, majd a nyolc legjobb kis-, illetve nagydöntőben meccselte le a helyezéseket 1-8-ig.

egyéb snowboard Gyarmati Panka ifjúsági olimpia

Szász Csongor az első időmérő egyik ugratójánál teret vesztett, így sajnos az időhátrányt nem tudta ledolgozni a második időmérőn, a 17. hellyel sajnos lemaradt a továbbjutásról.

egyéb snowboard Gyarmati Panka ifjúsági olimpia

Fehér Zsófia a lányok mezőnyében az előkelő 13. helyet szerezte meg. Az időmérő futamon a 11. időt sikerült elérnie, majd a 15 fős mezőnyben harcolhatott tovább a legjobb nyolc közé jutásért. Az első négy kör után még volt esélye továbbjutásra, de snowboardja összeakadt az amerika versenyzőével és elesett. Bár ezután Zsófi még lecsúszott a célba és megszerezte a 13. helyet összesítésben, de jobb térdét fájlalta. Egyelőre az MRI eredményei várnak. Jobbulást kívánunk neki!

Gratulálunk az Ifjúsági Olimpián elért nagyszerű helyezésekhez!

Képek forrása: MOB/Szalmás Péter, Red Bull, Schneestern, Magyar Snowboard Szövetség

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk