AJÁNLÓ
 
20:32
2014. 02. 20.
Darya Domracheva teljesítményére nem találok szavakat. A fehérorosz biatlonos hölgy megnyerte...
A bejegyzés folyatódik
 
20:32
2014. 02. 20.
Délelőtt rendezték meg a snowboardosok női krosszversenyét a Rosa Khutor Extreme Park-ban,...
A bejegyzés folyatódik
 
20:32
2014. 02. 20.
A 2013/14-es biatlon világkupa utolsó előtti állomását két versenyző uralta: a hölgyeknél...
A bejegyzés folyatódik
 
20:32
2014. 02. 20.
Egységben az erő! Ez a mondás akár az ukrán női biatlonváltóra is vonatkozhat, ugyanis egy...
A bejegyzés folyatódik
 
20:32
2014. 02. 20.
Darya Dromacheva ellenállhatatlan volt kedden a hölgyek 10 km-es üldözéses versenyében. A...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A mai nap egy viszonylag csendesebb nap volt Szocsiban. A női curling és a női jégkorong döntőin kívül gyakorlatilag csak a Rosa Khutor Extrema Parkban zajlottak események. Délelőtt került sor a férfi síkrosszra, melyen soha nem látott francia dominancia bontakozott ki…

A verseny egy afféle “időmérő edzéssel” kezdődött, melyből mindenki bejutott a nyolcaddöntőkbe, kivéve a címvédő svájci Michael Schmidet, aki rejtélyes okokból kifolyólag nem állt rajthoz. A rangsoroló körben egyébként a svéd Victor Oehling Norberg síelte a legjobb időt (1:15.59) két kanadai, Christopher Delbosco és Brady Lemanelőtt.

nyolcaddöntőben három éremesélyes versenyző is kiesett, név szerint Delbosco, Alex Fiva és David Duncan nem tudott bekerülni a negyeddöntőbe.

Az első negyeddöntőből nagy meglepetésre nem jutott tovább a selejtező győztese, Norberg, ugyanis a svájci Armin Niederer és az orosz Egor Korotkov is jobbnak bizonyult nála.

második negyeddöntőben három francia és egy osztrák rider álltak rajthoz, innen két francia, Jean-Friedrich Chapuis és Jonathan Midol jutott be a legjobb nyolc közé.

A harmadik futamban a német Thomas Fischer a pálya közepén kiesett, az elődöntőbeBrady Leman és Arnaud Bovolenta kvalifikálta magát a harmadik helyezett John Ekklund bánatára.

negyedik futam elképesztően szoros volt, a pálya közepénél a szlovén Filip Flisarelszakadt a többiektől, a második helyért az utolsó ugratón Didrik Bastian Juellhatalmasat bukott, a második hely az egyik német Florian Eigler birtokába került, a másik német Andreas Schaurer maradt szomorú.

Az első elődöntőben Korotkov állt az élre a rajt után, azonban a két francia (Chapuis és Midol) beelőzte őt és nagyon taktikusan versenyezve – egymást segítve – beeveztek a fináléba.

második futamban Flisar már az első ugrató előtt (!) bukott egyet, Leman és Bovolenta a pálya második harmadának végére nagyon elhúzott Eiglertől, az állás a befutóig már nem változott, így három francia és egy kanadai alkothatta a döntő mezőnyét.

Kisdöntőben az ötödik helyért egy svájci (Niederer), egy szlovén (Flisar), egy orosz (Korotkov) és egy német (Eigler) csatázott. Korotkov kiválóan rajtolt, azonban a világranglistán négyük közül legelőkelőbb helyen álló Flisar megelőzte. Ő sem volt sokáig az élen, nagyon szoros futam volt ez, így benne volt a bukás, mely végül be is következett (Eigler bukott). Az ötödik végül Korotkov lett.

DÖNTŐ - Chapuis startja volt a legjobb, Lemané a legrosszabb. Féltávnál Chapuis vezetett a rövidebb nevű honfitársával szemben (Midol). A kanadai Leman az utolsó előtti ugratón kiesett, így kialakult a francia dobogó. A győzelmet a 2013-as világbajnok Chapuis szerezte meg Bovolenta és Midol előtt.

női síkrossz kezdési időpontja: péntek 8:45


Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk