AJÁNLÓ
 
14:33
2014. 02. 17.
Gyarmati Panka 14. helyen végzett az idei év talán legfontosabb slopestyle versenyén,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:33
2014. 02. 17.
Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az...
A bejegyzés folyatódik
 
14:33
2014. 02. 17.
Gyarmati Panka szombat délután Svédországban vett részt egy meghívásos big air versenyen...
A bejegyzés folyatódik
 
14:33
2014. 02. 17.
A mosolygó magyar lánnyal nagyot fordult a világ, idáig szinte sosem alakult problémamentesen...
A bejegyzés folyatódik
 
14:33
2014. 02. 17.
A mai nap egy viszonylag csendesebb nap volt Szocsiban. A női curling és a női jégkorong döntőin...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Délelőtt rendezték meg a snowboardosok női krosszversenyét a Rosa Khutor Extreme Park-ban, mely a Eva Sámková parádéját hozta. A cseh rider a selejtezőtől kezdve a negyeddöntőn és az elődöntőn át a döntőig minden futamát megnyerte, így kétség sem férhetett győzelméhez. A dobogóra még a kanadai Dominique Maltais és a francia Chloe Trespeuch állhatott fel.

A legtöbb rajongó szerint egyértelműen a krossz a leglátványosabb szakág a snowboardversenyek közül, ugyanis a versenyzők itt egymás ellen mennek, nem pedig az óra ellen. Természetesen telt lelátó várta a világ 24 legjobb krosszos hölgyét.

A verseny egy afféle rangsoroló körrel kezdődött, melyen mindenkinek két lehetősége volt, hogy lejöjjön a pályán minél jobb időeredményt elérve. Ez végül a cseh Eva Sámkovásikerét hozta, akinek az első helyen való kiemeléshez elég volt egy csúszás is. 1:20.61-es idejéhez az amerikai Lindsey Jacobellis, valamint két kanadai, Dominique Maltais és az Olimpiai- és világbajnoki cím védője, Maelle Ricker álltak a legközelebb. Történt két súlyos baleset az “időmérő edzésen”, Helene Olafsen térdszalagszakadást, Jacqueline Hernandez súlyos agyrázkódást szenvedett.

negyeddöntő kör négy futamból állt, minden futamban hat-hat versenyzővel. A futamokból az első három helyen végzett versenyzők jutottak tovább az elődöntőbe.

Az első futamot az “időmérőt” is megnyerő Eva Sámková végig vezetve nyerte. A második helyért hárman voltak nagy csatában, végül a francia Nelly Moenne Loccoz szerezte meg azt az amerikai Faye Gulini és a francia Deborah Anthonioz előtt.

második futamban hihetetlen nagy meglepetés történt! Az Olimpiai- és világbajnoki címvédő Maelle Ricker kb. a táv felénél bukott, ezzel kiesett. Ricker bukása után két kanyarral az első helyen álló Charlotte Bankes is bukott, a francia magával rántotta a brazil Isabel Clark Ribeiro-t is, így a három talpon maradt rider, Chloe TrespeuchSimone Meiler és Susanne Moll jutott az elődöntőbe.

harmadik futamban az első kanyarig két versenyző is leszakadt (Bell Berghuis és Yuka Fujimori), az élre Dominique Maltais állt. A pálya második harmadában Raffaella Bruttosem bírta az iramot, így Maltais, Alexandra Jekova és Zoe Gillings a futam továbbjutói.

Az utolsó negyeddöntőben öten vívtak vérre menő csatát a három továbbjutó helyért, az amerikai Jacobellis fokozatosan építette ki előnyét, és több, mint egy ugratónyi különbséggel győzött az olasz Michela Moioli és az ausztrál Belle Brockhoff előtt. A továbbjutásról Sandra Gerber és Torah Bright maradt le.

Az első elődöntő futamból Eva Sámková ellenállhatatlan versenyzéssel jutott fináléba, mögötte Trespeuch, Gulini és Moenne Loccoz ádáz harcot vívott a maradék két döntős helyért, majd az utolsó ugrató előtt Moenne Loccoz eltűnt, így Trespeuch és Gulini jutott tovább. A futam elején Simona Meiler már az első buckán kiesett, Susanne Moll a pálya középső részén ugrott bele egy kapuba.

második futam a féltávig úgy alakult, ahogy azt vártuk, a legnagyobb favorit Jacobellis vezette a futamot, azonban rosszul érkezett az egyik ugrató után a földre, kifordult a deszkája és elesett. Három ugratóval a vége előtt pedig Belle Brockhoff ült seggre, mindezek ellenére a maradék négy rider között elképesztő csata kerekedett ki a döntőbe jutásért. Az utolsó ugratóra négyen egyszerre érkeztek, és csak célfotó döntötte el, hogy Maltais, Jekova és Moioli lehet ott a végső ütközetben. Szegény Gillings…

Kisdöntő. Futam, mely csak a presztízs miatt fontos, ugyanis pontot a győztes már nem kap érte, lévén hogy a rendes döntő hat személyes… A tétnélküliség ellenére Brockhoff, Jacobellis és Moenne Loccoz izgalmassá tették, az utolsó szektorban Jacobellis meglépett és megszerezte a hetedik helyet. Brockhoff lett a nyolcadik, Gillings a kilencedik.

DÖNTŐben Sámková feltette a koronát mai teljesítményére, a cseh a huplikat remekül kirugózva, az ugratókat gyönyörűen kivitelezve lett Olimpiai bajnok. A pálya közepén Maltais és Jekova álltak dobogós helyeken, azonban Jekova hibázott, így Maltais viszonylag simán kaparintotta meg az ezüstérmet. A harmadik helyért Trespeuch és Gulini csatázott, végül előbbié lett a bronz. Jekova lett az ötödik, Moioli pedig a hatodik.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk