AJÁNLÓ
 
16:00
2014. 03. 19.
A váltót is beleértve a 28 éves francia idén csak egy alkalommal adta ki kezéből...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2014. 03. 19.
A női és a férfi egyéni indításos is a favorit remeklésével ért véget. A mezőny...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2014. 03. 19.
Vasárnap a férfiak 15 kilométeres tömegrajtos versenyével befejeződött a 2016-os oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2014. 03. 19.
A hölgyek számára vasárnap a 12,5 kilométeres tömegrajtos viadallal zárult az oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
16:00
2014. 03. 19.
Norvégia hazai pályán megnyerte Oslóban a női 4x6 km-es váltóversenyt. Synnoeve Solemdal,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A 2013/14-es biatlon világkupa utolsó előtti állomását két versenyző uralta: a hölgyeknél Kaisa Makarainen, az uraknál Johannes Thingnes Boe nyert három-három versenyszámot a 2015-ös Világbajnokság helyszínén! Kontiolahtiban az összetett-világkupa sorsa a férfiaknál már eldőlt, a nőknél Oslora maradt a döntés!

Kontiolahti hagyományos helyszín a biatlon-világkupában, már az előző évezredben is rendeztek itt versenyeket, legutóbb két évvel ezelőtt járt itt a mezőny, többek között ezen a pályán aratta egyik utolsó győzelmét Magdalena Neuner. A pálya a közepesen nehéz pályák közé tartozik, az egyetlen nehézség a "Fal"-nak nevezett bitang-meredek kaptató a kör végén. A hétvégén - rendhagyó módon - két-két sprintet is rendeztek, valamint vasárnap üldözéses versenyben mérték össze erejüket a biatlonisták.

Csütörtökön a férfi sprinttel kezdődött a hétvége, melyen óriási futópárbaj bontakozott ki Johannes Thingnes Boe és Martin Fourcade között. A lőtéren egyik versenyző sem hibázott egyet sem, így a futásban 7,1 másodperccel jobban teljesítő fiatalabbik Boe győzött, a dobogó legalsó fokára a német Arnd Peiffer állhatott fel, aki mindkét versenyzőnél jobban futott, azonban hibázott egyet a lőtéren.

Megjegyzés: Az összetettben második helyen álló Emil Hegle Svendsen csak nyolcadik volt, hiába lőtt hibátlanul a norvég, futóformája nem volt az igazi - az egész hétvégén -, 23 másodpercet kapott Boe-től.

A csütörtöki női sprintet a pálya minden szegletét ismerő, összetettben vezető Kaisa Makarainen nyerte, a finn szőkeségnek még egy büntetőkör is belefért, így is hat másodpercet vert Olga Zaitsevára. A hétvége legnagyobb (pozitív) meglepetését a szintén finn Mari Laukkanen okozta, aki a harmadik helyen ért célba.

Egyéni vélemény: Az Olimpián triplázó Darya Domracheva itt veszítette el az összetettet, míg az élen álló Makarainen győzött, Tora Berger negyedik lett, addig Dasha négy lövőhibával 37. helyen zárt...

A pénteki pihenőnapot követően szombaton jött a második sprint a Finn-tóvidéken. A férfiaknál csupán annyi változás történt csütörtökhöz képest, hogy Johannes Thingnes Boe még nagyobb fölénnyel győzött, előnye 18,5 szekundum volt Alexander Loginovhoz, 19,4 sec. Lowell Bailey-hez képest. Svendsen a hatodik lett, miután elrontott egy korongot az állóban, Martin Fourcade a fekvőben hibázott kettőt, így a francia csak a 11. lett.

Megjegyzés: Minden idők legjobb biatlonosa, Ole Einar Björndalen csak a 40. lett négy hibával, azonban ami a történelem legeredményesebb téli olimpikonjával kapcsolatban sokkal fontosabb hír, hogy bejelentette, hogy csak a 2016-os, hazai (Oslo) Világbajnokság után vonul vissza. 42 esztendősen...

A női sprint papírforma-dobogót hozott, Kaisa Makarainen győzött (már megint...), a második Tora Berger, a harmadik Gabriela Soukalová lett. A Szocsiban ebben a számban címet védő Anastasia Kuzmina a negyedik helyezést kaparintotta meg. Darya Domracheva javított valamelyest csütörtöki formáján és a 20. időt futotta, de valljuk be, ez tőle kevés!

Megjegyzés: Björndalennel szemben Tora Berger nem gondolta meg magát, így a kétszeres Olimpiai- és nyolcszoros Világbajnok, 2012/13-as összetett világkupa győztes 33 éves norvég hölgy utolsó versenye a hétvégén Osloban lesz.

Vasárnap a test a test elleni viadalok napja volt, a férfi üldözéses versenyt a szél nyerte meg... Vagyis majdnem sikerült letaszítani az első helyről az utolsó lövészetben az addig fölényesen vezető Johannes Thingnes Boe-t, a fiatal norvég négyet hibázott, azonban még így is megnyerte a versenyt a második helyével az összetett-világkupa sorsát eldöntő Martin Fourcade előtt. A harmadik helyre az előzö hétvége hőse, a most is extrát teljesítő svéd Björn Ferry a tizenhatodikról jött fel.

Egyéni vélemény: Megítélésem szerint Johannes Thingnes Boe-ben minden megvan ahhoz, hogy ő legyen az új Björndalen. Míg Björndalen első győzelmét huszonkét évesen szerezte, addig Boe-nek húszévesen már van öt...

A női üldözésesben megint csak a második helyért zajlott a csata, Kaisa Makarainen győzelméhez megint nem férhetett kétség. Darya Domracheva végre ismét Olimpiai formában versenyzett, a fehérorosz lány a huszadik helyről jött fel ezüstérmes pozícióba, köszönhető ez a "ma" éppen összeálló lövészetének, mindössze egy hibája azt jelentette, hogy ő lőtt legjobban a mezőnyben. Olga Zaitseva a hatodikról a harmadik helyre jött fel folyamatosan javuló teljesítménnyel. Bénhatja az első sorozatban elkövetett négy lövőhibáját! A második helyről induló Tora Berger az ötödik pozícióba csúszott vissza.

Megjegyzés: A nőknél legalább még úgy-ahogy nyitva maradt az összetett-győzelem kérdése az utolsó fordulóra, matematikailag még három hölgynek van esélye a díszes trófeára, Makarainen vezet, Berger hátránya 54, Domracheva lemaradása 131 egység. (A győzelemért 60 pont jár, még 180 pontot lehet gyűjteni)

Részletes eredmények ITT találhatóak!

Az összetett-világkupa állása, nők:

1. Kaisa Makarainen (finn) 781
2. Tora Berger (norvég) 724
3. Darya Domracheva (fehérorosz) 650

Az összetett-világkupa állása, férfiak:

1. Martin Fourcade (francia) 798 !!!GYŐZTES!!!
2. Johannes Thingnes Boe (norvég) 560
3. Emil Hegle Svendsen (norvég) 557

Egyszer minden véget ér - nincs ez másképp a szezonnal sem. Az utolsó forduló helyszíne a legendás oslo-i Holmenkollen lesz, csütörtökön sprint, szombaton üldözéses, vasárnap tömegrajtos versenyekkel!

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk