Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

Két sok pontba kerülő kiesés után szépített valami hétvégéjén Lara Gut, győzelmével ért véget a Szuper-G Val d'Isére lejtőjén. Akárcsak Kanadában, ma is Tina Weirather volt a legfőbb kihívója, csupán pár század döntött kettejük közt. Mindenki más bőven másodpercen túlról követték őket, közülük legjobban Elena Curtoni teljesített, életében másodszor végzett dobogós helyen. A hazai versenyzők közül Tessa Worley zárt a legelőkelőbb helyen, ötödikként. Miklós Editnek nem ízlett a technikásra tűzött pálya, a pontszerzés 25. helyével azért ma sem maradt el.

Kommentek: 0 komment

Az alpesi sízők hétvégéje Lake Louise-ban szuper-G-vel zárult a hölgyek számára. Alaposan behavazott, ám síelhető pálya, és újabb remek verseny szórakoztatta a nézőket. A svájciaknak és a magyaroknak bizonyosan remek: Lara Gut győzelemmel jelezte igényét egy (két?) kristálygömbre, Miklós Edit pedig a mezőny végéről indulva ért el egy varázslatos 13. helyet. Tina Weirather és Sofia Goggia fért még fel a dobogóra, de Ilka Štuhec sem volt messze az újabb bravúrtól.

alpesi si alpesi sí világkupa 2016 Szuper-G Miklos Edit Lara Gut Weirather Goggia

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Szuper-G Sankt Moritz Svájc Tina Weirather Lara Gut Cornelia Hütter Kajsa Kling Laurenne Ross Viktoria Rebensburg

Űridővel Tina Weirather nyerte a csütörtökön rendezett Szuper-G-t a Sankt Moritz-i Világkupa- döntő második versenynapján. A svájci csapat kötelékében készülő liechtensteini idei első győzelmét aratta, de aminek még jobban örülhetett a kilátogató publikum, az Lara Gut második helye, minek hála 2014 után másodszor megnyerte a szakági pontversenyt. A napi dobogóra még Cornelia Hütter állhatott fel.

Kommentek: 0 komment

A szezon utolsó gyorsasági versenyét kevéssel delet megelőzően rendezték Sankt Moritzban. Túlzás nélkül állíthatjuk, a Világkupa-döntő legizgalmasabb szakágai hajrájára készülődhettünk, elvégre nem kevesebb, mint öten pályáztak reális eséllyel a kristálygömbre. Akárcsak tegnap lesiklásban, a napi győzelmet ma is Beat Feuz söpörte be, a szakági elsőség kérdése viszont két norvég közt dőlt el. Méghozzá annak az Aleksander Åmodt Kildének a javára, akiről múlt novemberben csak a téli sportok elvakultabb kedvelői tudtak bármit is. Kjetil Jansruddal ma megosztoztak a dobogó harmadik fokán. Miután Vincent Kriechmayr nem szerzett pontot, teljes norvég söprést hozott az idény, Aksel Lund Svindal zárt a pontverseny harmadik helyén.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Sankt Moritz Svájc lesiklás Szuper-G óriás-műlesiklás szlalom előzetes beharangozó Miklós Edit

Október vége és nem kevesebb, mint 75 verseny után e héten lepihen a karaván, amit Alpesi Sí Világkupaként ismernek a sportszeretők telente. A Világkupa-finálét a hagyományoknak megfelelően a jövő évi világbajnokságnak otthont adó Sankt Moritz rendezi. Mint az megszokott, az alpesi összetettet kivéve valamennyi versenyszámban rendeznek egy-egy záró csörtét, pénteken pedig csapatversenyre is sor kerül. Sporttörténelmet írva első magyar alpesi sízőként Miklós Edit is szerepel a szezonzáráson. Rövidke felvezetésünk az alábbiakban. (repens és McDave)

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk