Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere óriás-műlesiklás Tessa Worley Sofia Goggia Lara Gut

Az év vége, sőt, még a jövő év eleje is elsősorban a technikai szakágakról szól a női alpesi síelők számára. Ezen a hétvégén a Nyugati-Alpok olasz gyöngyszeme, Sestriere látja vendégül a mezőnyt. Óriás-műlesiklással indult a program, és az előző, killingtoni versenyhez hasonlóan itt is Tessa Worley sikerével zárult a nap. A francia lány mögött a szezon felfedezettje, Sofia Goggia zárt a hazai havon, Lara Gut pedig egy értékes harmadik helynek örülhetett. Shiffrin hajszállal vezetett az első futam után, a végén a 6. helyre esett vissza.

Kommentek: 0 komment

Az alpesi sízők hétvégéje Lake Louise-ban szuper-G-vel zárult a hölgyek számára. Alaposan behavazott, ám síelhető pálya, és újabb remek verseny szórakoztatta a nézőket. A svájciaknak és a magyaroknak bizonyosan remek: Lara Gut győzelemmel jelezte igényét egy (két?) kristálygömbre, Miklós Edit pedig a mezőny végéről indulva ért el egy varázslatos 13. helyet. Tina Weirather és Sofia Goggia fért még fel a dobogóra, de Ilka Štuhec sem volt messze az újabb bravúrtól.

alpesi si alpesi sí világkupa 2016 Szuper-G Miklos Edit Lara Gut Weirather Goggia

Kommentek: 0 komment

alpesi sí lesiklás Lake Louise Kanada Ilka Stuhec Sofia Goggia Kajsa Kling Lara Gut Viktoria Rebensburg Stacey Cook

Őrült versenyt hozott a Lake Louise-i hétvége első lesiklása. Az alaposan felforgatott rajtszámrendszer és a változó körülmények alaposan megbolygatták az eredményeket. Az első tíz síző után még Lara Gut vezetett, végső soron azonban dobogóra sem sikerült állnia, váratlan személyektől sorjáztak ugyanis a jobbnál jobb eredmények. Sokáig úgy tűnt, Kajsa Kling Világkupa nyerhet Kanadában, közel a harmincas rajtszámhoz viszont ketten is ihletett sízést mutattak be. Sofia Goggia menete egy szlovén lány, Ilka Štuhec miatt nem lett mindent vivő. A korábban dobogót sem látott, de már-már tekintélyesnek mondható VK- pályafutást maga mögött tudó Stuhec karriertörténeti csúcsra ért. Miklós Edit sem vallott szégyent, sőt, egy kivétellel valamennyi osztrákot, s mellettük egy sor klasszist utasított maga mögé. Végül egy 10. hellyel kezdte idényét.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Killington USA Tessa Worley Nina Löseth Sofia Goggia Marta Bassino Mikaela Shiffrin Ana Drev

Csaknem 3 év elteltével nyert újra Világkupát Tessa Worley. A franciák óriás-műlesiklója mögött az első futam után még vezető Nina Löseth végzett a második helyen. A dobogó harmadik fokára Sofia Goggia állhatott fel, tette mindezt úgy, hogy csupán a 14. helyről indult neki a második körnek. Az olasz csapat megint kitett magáért, öten végeztek a TOP-10-ben. Sölden győztese, Lara Gut kiesett az első futamban, így az ötödikként végzett Mikaela Shiffrin megerősítette vezető helyét az összetett pontverseny élén.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Sölden Ausztria Lara Gut Mikaela Shiffrin Marta Bassino Stephanie Brunner Sofia GoggiaNémileg váratlan módon totális erődemonstrációt tartott a szezon nyitányán a Világkupa címvédője. Lara Gut már a délelőtti futammal tetemes előnyt épített ki magának, a lényegi kérdéseket el is döntötte. Hiába támadott a második körben, Mikaela Shiffrin nem tudta megszorongatni őt. A dobogó harmadik fokára egy meglepetésember, a két évvel ezelőtti junior-világbajnok Marta Bassino állhatott fel. A szakág rutinosabbik fele nagyrészt betlizett, a pontszerzőknek csupán a harmada született a 80'-as években.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk