Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi sí Alpesi Sí Világbajnokság óriás-műlesiklás Sankt Moritz Svájc Tessa Worley Mikaela Shiffrin

Három versenynapnyi szünet után (a csapatversenyt csak ne soroljuk már a komolyabb versenyek közé) folytatódott a világbajnokság Sankt Moritzban, mégpedig a nők óriás-műlesiklásával. A papírforma a vb során talán másodszor igazolódott, a szakági pontversenyt is magabiztosan vezető Tessa Worley egy fergeteges és egy megbízható csúszással simán nyerte a számot. Mögötte Mikaela Shiffrin első érmét szerezte szlalomon kívül, míg a dobogó harmadik fokára Sofia Goggia állhatott fel, több peches verseny után elmondható, teljesen rászolgált a bronzéremre. Archam Chiara képviselte a magyarokat a főfutamban, sajnos az első futamban kiesett, egy többeket megtréfáló kapuban.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí szlalom Maribor Szlovénia Mikaela Shiffrin Wendy Holdener Frida Hansdotter

Változatlanul áll a tézis: ha célba ér, képtelenség legyőzni Mikaela Shiffrint szlalomban. Az amerikai klasszis szezonbeli negyedik sikerét aratta a szakágban. A dobogóra még Wendy Holdener és Frida Hansdotter állhatott fel, a második futamban az első hat közt nem történt változás. A hazaiak részéről Ana Bucik szállított egy szép 7. helyezést, míg az osztrák csapatból Bernadette Schild 9. helyével jelentette a csúcspontot. Veronika Vélez-Zuzulová kiesett, így visszaállt az óév végi pontkülönbség közte és Shiffrin közt.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Semmering Mikaela Shiffrin

Két év elteltével nyert újra óriás-műlesiklásban. Mi az, hogy nyert, szlalomban megszokott könnyedséggel győzött Mikaela Shiffrin, s minthogy Lara Gut egy rontott futam miatt csak a 4. helyet tudta megszerezni, továbbnövelte előnyét az összetett pontversenyben. Másodikként a szakági éllovas Tessa Worley végzett, míg a dobogó legalsó fokára az a Manuela Mölgg állhatott fel, akinek ez legutóbb uszkve 6 esztendeje jött össze. Folytatás következik holnap ugyanebben a szakágban - szintúgy Semmeringen.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere szlalom Shiffrin Vélez-Zuzulová Holdener

A női alpesi sízők szlalommal zárták hétvégi programjukat Olaszországban. Egy futamon át bízhattunk abban, hogy végre nem csak a második helyért folyik a küzdelem, de aztán Mikaela Shiffrin gondoskodott róla, higy ezúttal is másodperc fölé nőjön az előnye. Az azonos dimenzióban küzdők versenyét Vélez-Zuzulová nyerte, Wendy Holdener ezúttal is felfért a dobogóra. Lara Gut hét év után szerzett újra pontot szlalomban.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí óriás-műlesiklás Killington USA Tessa Worley Nina Löseth Sofia Goggia Marta Bassino Mikaela Shiffrin Ana Drev

Csaknem 3 év elteltével nyert újra Világkupát Tessa Worley. A franciák óriás-műlesiklója mögött az első futam után még vezető Nina Löseth végzett a második helyen. A dobogó harmadik fokára Sofia Goggia állhatott fel, tette mindezt úgy, hogy csupán a 14. helyről indult neki a második körnek. Az olasz csapat megint kitett magáért, öten végeztek a TOP-10-ben. Sölden győztese, Lara Gut kiesett az első futamban, így az ötödikként végzett Mikaela Shiffrin megerősítette vezető helyét az összetett pontverseny élén.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk