Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A férfiak kombinációs versenyével, szebben hangzó új nevén az alpesi összetettel folytatódott ma az alpesi sí világbajnokság Sankt Moritzban. Egyetlen század döntött végül az elsőségről, és a svájci óra a házigazdáknak kedvezett: Luca Aerni kiváló szlalommal a 30. helyről rajtolva ugrott az élre. Marcel Hirscher éppen a szlalomban csúszott hajszállal Aerni mögé, a hazai örömünnepet pedig Mauro Caviezel 3. helye tette teljessé. A favorit Pinturault gyenge lesiklás után érthetetlenül pocsék szlalomot produkált, a lesiklás után vezető Romed Baumann pedig a középmezőnybe szlalomozta vissza magát.

alpesi si Alpesi Sí VB St. Moritz alpesi összetett Luca Aerni Kekesi Marton

Kommentek: 0 komment

A mai dupla program második epizódjaként a férfi lesiklásra került sor Sankt Moritzban, az idei alpesi sí világbajnokságon. A hölgyek versenyéhez hasonlóan itt is az nyert, akitől azt leginkább várhattuk: az edzéskirály Beat Feuz lába a versenyen, a sok ezer svájci szurkoló előtt sem remegett meg. Az ugratókirály Erik Guay viszont ezúttal kicsit elszámította magát, a második helyen zárt. Az idei VB-n a dobogó elmaradhatatlan tartozékai az osztrákok, ezúttal Max Franz képviselte őket. Két magyar is indult, Nagy Bence kiesett, Kékesi Márton viszont magabiztos síeléssel az 52. helyet szerezte meg.

alpesi si Alpesi Sí VB St. Moritz lesiklas Beat Feuz Kekesi Marton Nagy Bence

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világbajnokság St. Moritz Nicole Schmidhofer Szuper-G

A női szuper-G-vel megkezdődött Sankt Moritzban az idei alpesi sí világbajnokság. A világkupában csak szenvedő osztrák csapat pedig rögtön győzelemnek örülhetett, Nicole Schmidhofer komoly meglepetésre simán verte a favoritokat. Lara Gut századokkal még Tina Weirathertől is kikapott, így a szám fő esélyeseként csak a dobogó aljára fért fel. Vonn és Veith kiesett, Goggia és Štuhec jókora hátránnyal ért célba.

Kommentek: 0 komment

Hiába produkálta talán élete menetét Viktoria Rebensburg a sankt moritzi óriásműlesikló Vk-döntő második futamában, és nyerte nagy fölénnyel a versenyt, Eva-Maria Bremé lett a szakági kristálygömb. Az osztrák csapat becsületét mentő Brem a legjobb első futam után hajszál híján elszórakozta második menetét, de a szerencse vele volt, mai 4. helye épp elégnek bizonyult. Komoly meglepetésre dobogóra állt Taïna Barioz, harmadik hellyel zárta a szezont Lara Gut.

Kommentek: 0 komment

A francia csapatnak köszönhetően remek versenyt hozott az egyébként bizony szinte tét nélküli férfi óriásműlesikló verseny a st. moritzi Vk-fináléban, századok döntöttek közöttük. Sok-sok dobogó után végre összejött a győzelem a második futamban varázsoló Thomas Fanarának, az első futamot uraló Mathieu Faivre-t végül Alexis Pinturault is megelőzte. A szakágat nyerő Hirschert még Schörghofer is megelőzte, Kristoffersen betegen, sérülten is befért a top-10-be. Pontszerzéssel búcsúzott Massimiliano Blardone.

alpesi si alpesi sí világkupa St. Moritz óriás-műlesiklás Fanara

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk