AJÁNLÓ
 
17:33
2014. 02. 14.
A szocsi téli Olimpia utolsó versenyszámát rendezték meg a férfi váltóversennyel, ami a...
A bejegyzés folyatódik
 
17:33
2014. 02. 14.
Egységben az erő! Ez a mondás akár az ukrán női biatlonváltóra is vonatkozhat, ugyanis egy...
A bejegyzés folyatódik
 
17:33
2014. 02. 14.
Az egyéni versenyszámok után a biatlonosok elérkeztek a váltóversenyek lebonyolításához....
A bejegyzés folyatódik
 
17:33
2014. 02. 14.
Vasárnapról előbb hétfő reggelre, onnan hétfő délutánra száműzték a férfiak 15 kilométeres...
A bejegyzés folyatódik
 
17:33
2014. 02. 14.
Darya Domracheva teljesítményére nem találok szavakat. A fehérorosz biatlonos hölgy megnyerte...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A hölgyek számára a 15 kilométeres egyéni indításos versennyel folytatódott a szocsi téli Olimpia. A férfiaknál Martin Fourcade duplázott, az üldözéses után az egyénit is megnyerte. Erre a hölgyeknél is megvolt minden esély, hiszen kedden a fehérorosz Darya Domracheva diadalmaskodott.

http://en.ria.ru/images/18754/06/187540620.jpg?full=1

A verseny verőfényes napsütésben, 10 fokos temperatúrában kezdődött, eddig nem bizonyult valósnak a károgók hangja, hogy ködös olimpiánk lesz. Kopogjuk is le. A verseny esélyeseit mérföldekig lehetne sorolni, próbájuk is meg: Darya Domracheva, Tora Berger, Kaisa Makarainen, Gabriela Soukalova, Anastasiya Kuzmina, Olga Zaitseva, Valj Semerenko, Olena Pidhrushna, Selina Gasparin, és minden olyan más, aki jó napot fog ki. Leszámítva az ukránokat, szinte minden nemzetből egy versenyzőt tartottak esélyesnek.

Valj Semerenko rajtolt elsőnek, őt a hazaiak kedvence, Olga Zaitseva követte fél perccel később. Az oroszoknak jó jelnek tűnt, hogy hamar indul egy hazai kedvenc, tegnap Evgeniy Garanichev 1-es rajszámmal lett bronzérmes. Domracheva 13-assal, Berger 15-össel, Makarainen 21-essel, Soukalova 30-assal rajtolt, Kuzmina pedig 35-össel. Semerenko hibázott az első lövészetében, Zaitseva viszont nem, így sokáig ő állt az élen. Mindaddig, amíg Domracheva oda nem ért, szépen, nyugodtan lőve leszedte mind az öt korongot, így 8:49-es idővel az élre állt. Nadezhda Skardino, egy másik fehérorosz is hibátlanul lőtt, csak jóval lassabban futott, mint honfitársa. Makarainen is megörvendeztette a szurkolóit, a finn hibátlanul lőtt, és 1,3 másodperccel az élre került. Őt Soukalova éppen csak, de megelőzte, a cseh hölgyet pedig Kuzmina hajszállal. Három másodpercen belül négyen voltak ekkor. Őrült versenynek nézett ki ekkor a viadal.

Hogy nem lett az, arról először Domracheva gondoskodott, a második lövészetben rontott, így ekkor maradt Zaitseva az élen, aki ugyan hibátlanul lőtt az első tíz lövés után, de nagyon lassan futott. Makarainen is hibázott egyszer, akárcsak Soukalova és Kuzmina. Már őközöttük sem volt szoros a verseny pedig ugyanúgy lőttek, magukhoz viszonyítva. A surranópályán érkező Veronika Vitkova került az élre, aki lövőhiba nélkül 18:00-val állt az élre.

Nem tettünk még említést Tora Bergerről, aki a második lövészet után teljesen elszállt, 1+2-vel állt, és 2:25-ös hátrányba került, még a futóteljesítménnyel is hadilábon állt.

A harmadik lövészete Domrachevának hibátlanra sikeredett, így az élre állt, ehhez egyébként nem is kellett volna Zaitseva lövőhibája. Vitkova nem hibázott, de így is a fehérorosz mögé került, 15 másodperces hátrányba, tehát 1 perc és 15 másodperccel lassabb volt a pályán. A többi ász hibátlan volt, köztük Makarainen, Soukalova, Kuzmina volt a sorrend. Skardino és a svájci Selina Gasparin is hibátlan maradt, így mindketten ott toporogtak a dobogó közelében.

Domracheva a negyedik lövészet előtt úgy érkezett be a lőtérre, hogy ha hibátlanul lő, szinte biztosan olimpiai bajnok, hiszen nagyon kiemelkedik a mezőnyből futásban. És hibátlan maradt. Még hogy szerencséje is legyen, honfitársát leszámítva csak Selina Gasparin lőtt hibátlanul a nagy nevek közül, Soukalova és Vitkova egyet-egyet, Makarainen kettőt, Kuzmina pedig egyenesen hármat (!) hibázott. A sprint olimpiai bajnokából nem lett egyéni bajnok.

A célba először Valj Semerenko ért be, őt Zaitseva követte, aki az élre ugrott. Olga Zaitseva 47:06 perc alatt teljesítette a távot. De jött Domracheva, és több mint három és fél percet adott az orosznak, 43:19 perc alatt érkezett a célba. Már ekkor lehetett sejteni, milyen himnusz hagzik majd fel a verseny után. Nadezhda Skardino és Selina Gasparin a negyedik lövészet után nagy harcot vívott a második helyért. A köztes időmérőpontokon a svájci közeledett Skardinohoz, majd elé is került. Mivel Skardino indult hamarabb, aki mind a négy lövészetében hibátlan maradt, a második helyre jött be Domacheva mögé, de ő is 1:38 percet kapott. Skardino az előtte célba érkező Makarainent tolta a harmadik, helyre. Makarainent még Vitkova is hátrébb tolta, aki feljött a harmadik helyre. 

http://gtcdn.sochi2014.com/photo/7idgdD/469340469-693X520.jpg?full=1

Az utolsó nagy név, aki elindult, Evi Sachenbacher-Stehle volt, várhattuk tőle a meglepetést. Az első lövészetig. Ekkor hármat is rontott, így hamar elúszott egy jó eredmény a részéről.

Selina Gasparin mindeközben a második helyen érkezett be  célba, megelőzte a fentebb említett okok miatt Skardinot. Gabriela Soukalova pedig mögéjük jött be a negyedik helyre. A cseh idén mind a két egyéni indításost megnyerte a világkupában, most csak negyedik lett, nyílván felcserélte volna az egyik sikert egy maival. A célban ekkor Domacheva, Gasparin, Skardino, Soukalova, Vitkova vol a sorrend. Anastasiya Kuzmina a 15.helyre jött be ideiglenesen, végül csak a 27. lett.

A hátrébb indulók közül a francia Anais Bescond, aki az antholzi sprinten életében először nyert a világkupában, két lövőhiba mellett is fantasztikusan teljesített, bejött az ötödik helyre, hátrébb tolva Vitkovát. Juliya Dzhyma, aki 62.-két rajtolt, egy lövőhiba mellett is a hetedik helyen zárt, míg a lengyel Krystyna Palka a tizedik helyet csípte el. A nyolcadik Pidhrushna, a kilencik pedig Makarainen lett.

Tora Berger végül a 16. lett, Sachenbacher-Stehle a 20., a román színekben induló Tófalvi Éva a 21. lett egy lövőhiba mellett. Az egyetlen magyar induló, Szőcs Emőke, aki az 56-os rajtszámot kapta, hatszor rontott, és 10:52 perces hárányyal a 70. helyen zárt a 78 célba érkezőből. Aki emlékszik rá, a sprintet is a 70. helyen zárta, tehát öszességében nem teljesített rossz Olimpiát.

A sportág Szocsiban vasárnap folytatódik, méghozzá a férfiak tömegrajtos versenyével, ahol az Olimpia 30 legjobban teljesített versenyzője állhat rajthoz.

http://gtcdn.sochi2014.com/photo/YF68f-/469348687-693X520.jpg?full=1

HIVATALOS VÉGEREDMÉNY

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk