AJÁNLÓ
 
16:23
2016. 03. 13.
A váltót is beleértve a 28 éves francia idén csak egy alkalommal adta ki kezéből...
A bejegyzés folyatódik
 
16:23
2016. 03. 13.
A női és a férfi egyéni indításos is a favorit remeklésével ért véget. A mezőny...
A bejegyzés folyatódik
 
16:23
2016. 03. 13.
Vasárnap a férfiak 15 kilométeres tömegrajtos versenyével befejeződött a 2016-os oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
16:23
2016. 03. 13.
Norvégia hazai pályán megnyerte Oslóban a női 4x6 km-es váltóversenyt. Synnoeve Solemdal,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:23
2016. 03. 13.
A férfi 20 kilométeres egyéni versenyszámot is Martin Fourcade nyerte. Az ezüst és...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

biatlon Biatlon Világbajnokság

A hölgyek számára vasárnap a 12,5 kilométeres tömegrajtos viadallal zárult az oslói világbajnokság. 30 induló, köztük az eddigi érmesek, a világkupa további olyan helyezettje, akik az első 25-ben foglalnak helyet, négyen azok közül, akik még itt jól szerepeltek, illetve a címvédő ukrán Valj Semerenko, aki nagyon gyengén szerepelt eddig a vb-n, leszámítva a váltót, amikor hibátlanul lőtt.

 

Marie Dorin Habert és Laura Dahlmeier eddig minden számban érmesek voltak, így az első sorból indultak, akárcsak a harmadik aranyérmes, norvég Tiril Eckhoff. A második sorból két ezüstérmes, Dorotea Wierer és Anais Bescond, valamint az összetett világkupa éllovasa, Gabriela Soukalova, aki eddig csalódást keltően szerepelt. A rajt után Eckhoff állt az élre, őt Veronika Vitkova és Kaisa Makarainen követte. Az első lövészet után néhány esélyes rontott, köztük Eckhoff és Vitkova is, de Dorin, Dahlmeier és Makarainen hibátlan maradt. Az osztrák Lisa Teresa Hauser is nagyon jól állt, ő volt a leggyorsabb a lőállásban.

A második fekvő lövészetben Gabriela Soukalova is hibázott, így kiszállt az éremért folyó harcból,  legalábbis ekkor úgy tűnt. Makarainen inkább lassan, de pontosan lőtt, Dorin, Dahlmeier volt az élboly. A harmadik lövészetben aztán a finn és a német hibázott, Dorin nem, őt Ekaterina Yurlova követte a második helyen, 15 másodperces hátránnyal. Vitkova a harmadik helyen 20, Soukalova a negyedik helyen 21 másodperces lemaradással érkezett. Dahlmeiernek pont fél perc, míg Makarainennek még hozzá képest is plusz négy másodperc volt az elmaradása.

biatlon Biatlon Világbajnokság

A negyedik körben Dorin nagyon jól futott, a Vitkovát is kikerülő Soukalova, valamint Dahlmeier is lassabb volt, Makarainen viszont nem, ő 5-6 másodperccel közelebb került a franciához. Az utolsó lövészetre Dorin teljesen egyedül érkezett, és tudta, ha hibátlan, akkor ő a világbajnok. És nem is hibázott, így az utolsó kör sétagaloppnak tűnt. Soukalova, Makarainen és Dahlmeier is hibátlanul lőtt, Vitkova, Yurlova és Bescond viszont hibázott, így háromesélyessé szűkült a további dobogós helyekért folytatott harc.

biatlon Biatlon Világbajnokság

Ahogy az várható volt, a cseh versenyzőt hamar beérte Makarainen és Dahlmeier, akik úgy robogtak el Soukalova mellett, mint a TGV egy lakatlan terület mellett. Laura Dahlmeier csak nem akart leszakadni, pedig a kétszeres összetett világkupa győztes két hegyen is igen komoly futást produkált. A második ilyen alkalommal Soukalova teljesen elfáradt, és feladta az üldözést, tehát megvoltak az érmesek, csak a helyeket kellett elrendezni. Marie Dorin előnye csökkent, de így is simán megnyerte a tömegrajtos világbajnoki címet. Dahlmeier készült a hajrára, nem akarta elszúrni, mint a ruhpoldingi váltóversenyen Olena Pidrushna ellen, és okosan taktikázva megszerezte az ezüstérmet.

Dorinnek ez volt a harmadik aranya, emellett két ezüst és egy bronzérem jutott neki, Tora Berger 2013-as teljesítményét megismételve hat számban is érmés lett a világbajnokságon. Dahlmeier egy arany mellé gyűjtött egy ezüstöt, és további három bronzot, Makarainennek viszont ez volt az egyetlen érme, de legalább nem lehet annyira csalódott, mint Soukalova, aki hiába dominált eddig a szezonban, az év legfontosabb másfél hetében mindössze két negyedik helyet tud felmutatni.

biatlon Biatlon Világbajnokság

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk