AJÁNLÓ
 
00:07
2015. 12. 19.
Kisebbfajta meglepetésre elmaradt az újabb amerikai győzelem a női szlalomosok közt,...
A bejegyzés folyatódik
 
00:07
2015. 12. 19.
Délelőtt egyetlen századdal még kikapott, összességében viszont a megszokott erődemonstrációját...
A bejegyzés folyatódik
 
00:07
2015. 12. 19.
A tétnélküliség kissé rányomta bélyegét a férfiak idénybeli utolsó Szuper-G-jére....
A bejegyzés folyatódik
 
00:07
2015. 12. 19.
Nem sikerült a duplázás a gyorsasági szakágakban Ilka Štuhec számára. Mert bár a...
A bejegyzés folyatódik
 
00:07
2015. 12. 19.
Mikaela Shiffrin duplával hangolt a Világkupa-döntőre, az amerikaiak klasszisa hazai...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa szuper-kombináció Lara Gut Lindsey Vonn Michaela Kirchgasser Marusa Ferk Margot Bailet Ragnhild Mowinckel

Már a lesiklást követően biztosra vehettük a kétesélyes küzdelmet, Lindsey Vonn és Lara Gut közt így a szlalom volt hivatott dönteni. A lehető legminimálisabb különbség alakult ki, méghozzá a svájci javára. Az összetett két legnagyobb esélyese mögött a papírformát igazolva Michaela Kirchgasser állhatott fel dobogóra, remek műlesiklásának hála.

 

Negyvenhat induló szerepelt ugyan a rajtlistán, a mezőny színvonala azonban szokás szerint hagyott némi kívánnivalót maga után. Éppúgy találtunk a listán a péntekre edzéslehetőségként tekintő lesiklókat, mint egy sor hölgyet kifejezetten előnyös rajtszám birtokában, aki érdemi eredmények nélkül álltak eddig a Világkupában.

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa szuper-kombináció Lara Gut Lindsey Vonn Michaela Kirchgasser Marusa Ferk Margot Bailet Ragnhild Mowinckel

Ide sorolandó a 96’-os születésű olasz Nicol Delago (23.), mutatványa bár nélkülözött jelentősebb hibát, a lesiklók szintjétől jócskán elmaradt. A lehető legnagyobb kontraszt kedvéért rögtön érkezett is Lindsey Vonn (1.), s annak rendje és módja szerint meggyilkolta a bulit. Három másodperces előnye persze semmi különösebbet nem mutatott a folytatásra nézvést. A német Ann Katrin Magg (40.) és a svájci Joana Hählen (32.) számára az olasz gyöngécske alapideje is leküzdhetetlen elvárásként jelentkezett.

Lényegese komolyabb mércének ígérkezett Lotte Smiseth Sejersted (30.) csúszása, a norvég leányzó ehhez képest csalódást okozott, a pálya felső részén épp be tudott férni az ugrató utáni kapuba. Johanna Schnarf (18.) legalább komolyabb hiba nélkül abszolválta a pályát, ami nem ért többet, minthogy elsőként 3 másodpercen belülre került Vonn viszonylatában. Klára Križová (31.) biztató kezdés után már az aktuális dobogóért síelt, aztán sorjáztak a rontások, drámaian visszazuhant. Szlovén lányok váltották egymást változatos kivitelben. Ana Bucik (41.) vérbeli szlalomosként nem merte engedni léceit, Maruša Ferk (26.) jócskán bevállalósabb menete hemzsegett a hibáktól, csak a középmezőny végéhez volt elegendő.

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa szuper-kombináció Lara Gut Lindsey Vonn Michaela Kirchgasser Marusa Ferk Margot Bailet Ragnhild Mowinckel

Elisabeth Görgl gyengélkedése ma is folytatódott, ő volt az első, aki a fenti ugrató-kapus kombinációt nem tudta bevenni. Fejjel előre bukott hatalmasat, a bukfenc után szerencsére saját lécein hagyta el a pályát. Egészen elkapta a fonalat Laurenne Ross (5.), s noha a végén bemutatott egy csúnya túlcsúszást, másfél másodperccel szorult honfitársa mögé. Romane Miradoli (34.) a mezőny második felére volt csak elegendő, osztrák részről Ramone Siebenhofer (17.) már valamivel életképesebben mozgott, jobb sebességét azonban nem mindig tudta kontrollálni. Ragnhild Mowinckel (10.) bátor sízése kamatozódni látszott, kár a néhol túlontúl szűkre vett kapukért. Denise Feierabend (11.) kiváló kombinációs sízőként jól megadta az alaphangot, rendesen odacsapott a lesiklóknak, egyben bejelentkezett a dobogóra.

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa szuper-kombináció Lara Gut Lindsey Vonn Michaela Kirchgasser Marusa Ferk Margot Bailet Ragnhild Mowinckel

Francesca Marsaglia (13.) elvileg már az elitcsoportot képviselte, ehhez mérten sok bizonytalanságot követett el, nem túl jó kilátásokkal várhatta így a folytatást. Ilka Štuhec (4.) magabiztos felső szakasszal megadta az alaphangot, végső soron nem sokkal maradt el a Vonn mögötti 1 másodperces „álomhatártól”. Margot Bailet (12.) bizonytalanságait sebességével úgy-ahogy kompenzálta, a kiugró eredménytől távol került. Wendy Holdener (35.) esélyeit mindig a délelőtt dönti el. Nos, ma nagyon lassú lesiklást csúszott, a harmincas körből is kizuhant. Vanja Brodnik (24.) a szokott ugratót rontotta el nagyon, meglátszott időhátrányán. Lara Gut (2.) szépen összekapta magát délelőttre, előnnyel kezdett, s ha nincs az egyetlen komoly kisodródása, akár meg is csíphette volna Vonn idejét. Michaela Kirchgasser (20.) nagyjából meg lehetett elégedve teljesítményével, a maga dimenziójában szépen ment.

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa szuper-kombináció Lara Gut Lindsey Vonn Michaela Kirchgasser Marusa Ferk Margot Bailet Ragnhild Mowinckel

MIchelle Gisin (36.) igazi szlalomos lesiklást hozott össze. Néhány lesikló viszont szépen kitett magáért, Jacqueline Wiles (8.), majd Mirjam Puchner (7.) egyformán kontrollált menettel kedvező pozícióból készülhetett a szlalomra. Tina Weirather csúszásából hiányzott az átütő erő, gErajtjából a jelek szerint annál kevésbé, hibás startért utóbb kizárták a liechtensteinit – a svájci Corinne Suterrel egyetemben. Az első harmincas legvégén újfent igazolta bombaformáját Cornelia Hütter (3.) a másodperces különbségen belül maradt, aktuális dobogós helyről kezdhetett szlalomozni. Sofia Goggia (6.) és Stacey Cook (9.) viszonylag magas rajtszámokkal fért a bő élmezőnybe, szlalomos tudatlanságukat ismerve vérmes reményeik persze így sem lehettek.

Miklós Edit (22.) 44-es rajtszámmal hangolt szombati főszámára. A három szekundumot ostromolta hasztalanul, nem igazán érzett rá az ívekre ma. Bölcsen döntött, amikor visszalépett a folytatástól.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eleve nyíltnak tűnt a versengés, de azzal, hogy a műlesikló pályát svájci edző tűzte, még jobban megnőttek Lara Gut esélyei, a szűk 4 tizedes elmaradás ezen a szinten nem volt jelentős.

Sejersted (21.) a túlélésre hajtott, végig nagyon távolról kerülgette a stanglikat, így is akadozott a gépezett. Egy lesiklótól elvárható szlalom kerekedett tehát menetéből. Kollégája, a monacói Coletti speciel a célvonalat sem érte el, egyszerűen rálépett egy kapura. Patrizia Dorsch (18.) időlegesen átvette az első helyet, bár sokáig nem álldogálhatott a reklámtáblák szorításában, Maruša Ferk (4.) ugyanis egy végletekig kicentizett pályával alaposan beárazta az addig leérkezők teljesítményét. S igazából mindenki másét is, csupán egy többszörös VK- győztes szlalomos ment nála jobbat, ő is csak néhány századdal. De erről kicsit később.

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa szuper-kombináció Lara Gut Lindsey Vonn Michaela Kirchgasser Marusa Ferk Margot Bailet Ragnhild Mowinckel

Mi tagadás, Tessa Worley (13.) stílusán is érződött, elsősorban technikai síző, jelentős előrelépést írt jóvá magának, nemkülönben a másik szlovén lány, Vanja Brodniknak (10.) sem volt köze persze az első helyhez. Delago (17.) nem vallott szégyent délután sem, itt-ott kicsit elizgulta, összességében stabilan hozta élet első Világkupa-pontjait. Az előbb említett műlesikló klasszis természetesen Michaela Kirchgasser (3.) volt. Alaposan meggyűlt a baja a szlovénnel, de inkább csak futamon belül, hozott előnye egy pillanatig nem forgott veszélyben, már ha szlalom kapcsán ilyet egyáltalán leírhat az ember. Nem tűnt túlzásnak, elvégre egy igen erős menetet vert az osztrák: dobogós reményei lehettek.

Egy ifjú osztrák volt soron, Elisabeth Reisinger (26.) Európa Kupa-szintű lesikló, mint mondani szokták, alaposan megküzdött a pályával, élete első VK- pontjai azért nem várattak tovább magukra. Kellemes meglepetésre remekül hárította az akadályokat Johanna Schnarf (8.), ezért is bánkódhat oly nagyon gyöngébb lesiklása miatt. Siebenhofer (20.) és Kling (18.) a kárelhárításra törekedett, Elena Curtoni (8.) viszont Schnarfhoz hasonló vagánysággal, s vele tűre azonos idővel csapott célba. Stephanie Venier (22.) lesiklóhoz mérten jól teljesített, az extrát így nem tőle, hanem Margot Bailet (5.) sízésében láttuk, a francia lány a pillanatnyi dobogó harmadik fokára száguldott. Kétséges, egy második szlalomos futamban mire lett volna képes, de ma bejött neki. Előtte még Francesca Marsaglia (7.) ment egy nem sokkal rosszabb pályát.

A svájciak nagy bánatára Feierabend elnézett egy kombinációt a saját edzője tűzte pályán. Ragnhild Mowinckel (6.) szép stílusban síelt, látszott rajta, univerzális sízőként veszik számításba, nem sokon múlt az aktuális harmadik hely. Két amerikai lesikló, két vergődős menet, Cook (28.) és Wiles (25.) tálalásában. Náluk is rosszabbul járt Goggia és Štuhec, kiestek mindketten. Puchner (19.) és Ross (15.) menetén érződtek bizonyos kombinációs tapasztalatok, Cornelia Hütternél (11.) is ugyanezt írhatnánk, ha létezett volna ilyen. Az év berobbanó fiatalja eddig vitán felül ő a hölgyeknél.

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa szuper-kombináció Lara Gut Lindsey Vonn Michaela Kirchgasser Marusa Ferk Margot Bailet Ragnhild Mowinckel

Már csak ketten várakoztak a rajtállásban, a két topfavorit. Lara Gut (1.) egyszerre küzdött Kirchgasserrel, elvégre a bő 2 és fél másodperces előny sem acélos egy világbajnoki érmes szlalomossal szemben; s egyszerre Vonnal szemben. Lara ennek megfelelően támadott, rontott is eleget, ám tempóját rendre tovább tudta vinni. A nap ötödik legjobb szlalomjával feladta a leckét Lindsey Vonnak (2.). Az amerikai minden egyszer időmérési pontnál és célban is egyetlen századdal maradt el csupán a svájci lánytól.

A folytatásban beverekedte magát a pontzónába még Hählen (29.), az osztrák Sabrina Maier (23.), Miradoli (24.), Ana Bucik (27.), vagy épp életében először a szerb Nevena Ignjatović (30.), a legnagyobb előrelépést azonban kétségtelenül két svájci műlesikló specialista, Wendy Holdener (14.) és Michelle Gisin (12.) mutatta be.

 A verseny részletes statisztikájáért kattints a linkre!

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa szuper-kombináció Lara Gut Lindsey Vonn Michaela Kirchgasser Marusa Ferk Margot Bailet Ragnhild Mowinckel

Lara Gut 14. alkalommal győzött a Világkupában, mi több, immáron a negyedik szakágban ért fel a csúcsra. Ha így halad, ő lehet Lindsey Vonn egyetlen igazi kihívója, az amerikai 118 dobogónál tart, s közel 100 ponttal vezeti az összetettet. Michaela Kirchgasser tizenötödére állt dobogóra, ha lassan is, de feljövőben van.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk