AJÁNLÓ
 
10:50
2014. 03. 09.
Óriási meglepetés született az Alta Badia-i parallel óriásműlesikláson: Cyprien Sarrazin...
A bejegyzés folyatódik
 
10:50
2014. 03. 09.
A férfi alpesi sízők számára szlalommal ért véget a Világkupa-idény Lenzerheidében, irreális...
A bejegyzés folyatódik
 
10:50
2014. 03. 09.
A férfiak számára óriás-műlesiklással folytatódott ma a Világkupa-döntő programja. Az...
A bejegyzés folyatódik
 
10:50
2014. 03. 09.
A mai napon szuper-óriásműlesiklással folytatódott a Világkupa-döntő programja Lenzerheidében....
A bejegyzés folyatódik
 
10:50
2014. 03. 09.
Megkezdődött az alpesi sízők Világkupa-döntője Svájcban, Lenzerheidében. A férfi lesiklók...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Világkupa-döntő előtti utolsó versenyre került ma sor Kranjska Gorán a férfi alpesi sízők számára. Kettős német diadalt hozott a szlalom, Felix Neureuther nyert Fritz Dopfer előtt. Az első futam után vezető Mario Matt az utolsó kapuk egyikénél búcsúzott, Hirscher mindkét futamban lassú volt (végül 5. lett), a dobogó harmadik fokára így ismét a norvég Henrik Kristoffersen állhatott fel. Hirscher minimális előnnyel így is vezeti az összetettet, a szakági tabella viszont immár Neureuther nevével kezdődik.

 

Kevéssel fagypont feletti hőmérséklet, ám legalább száraz idő fogadta a szlalomosokat Szlovéniában az első futam előtt. Minden az osztrákok kezére játszott előzetesen, hisz az első két rajtszámot Hirscher és Matt kaparintotta meg, ráadásul az első futam pályáját az ő edzőjük, Pfeifer tűzte. A második futam nyomvonalát az olasz Theolier jelölhette ki.

 

Marcel Hirscher nagyjából élt is a tálcán kapott lehetőséggel, hiba nélkül lejött, nyugodtan készülhetett a második futamra (6.). Mario Matt kevéssel jobban kezdett, a közepére már három tizedre növelte előnyét, a célban pedig fél másodperc feletti előnnyel vette át a vezetést (1.). Patrick Thaler századokkal tovább javította a felső szektor részidejét, de a folytatásban töredezettebb volt a mozgása, két századdal Hirschertől is kikapott (7.). Henrik Kristoffersen thaleri kezdés után kicsit visszavett, de ezt a tempót végigvitte - három tizeddel szorult Matt mögé (3.). Mattias Hargin visszafogottabb tempóval síelt, ennek ellenére pár századdal ő is jobbnak bizonyult Hirschernél (4.).

A szakági legjobbak sorát németek zárták. Felix Neureuther a leggyorsabb első szektorral nyitott, ám utána alaposan befékezett, így hiába volt az alsó részen is mindenkinél jobb, összességében 5 századdal kikapott (2.). Fritz Dopfer szinte századra lemásolta honfitársa menetét, ám sajnos csak a középső szektorig, az alján sokat kapott (5.). A "követőbolyt" Benjamin Raich nyitotta, a meredeken voltak megingásai, így komoly hátrányt szedett be (14.). Ivica Kostelić szokás szerint biztosan hozta a pillanatnyi utolsó helyet (24.), Manfred Mölgg síeléséről mindent elmond, hogy a felső részen még a horvátot is alulmúlta, igaz, utána megtalálta az íveket, így egy másodperces hátránnyal megúszta (13.).

 

Stefano Gross a középső, lankás részen kissé megakadt, sajnálhatja, itt szedett csak be komolyabb hátrányt (10.). Két olasz után két francián volt a sor: Alexis Pinturault gyenge felső rész után középütt jó pár kapun át csak kereste a helyes utat, másfél másodpercet szedett be (17.). Jean-Baptiste Grange hiába jött jól, a napsütötte középső rész jó pár tizedes hátrányt jelentett (9.). A foghíjas svéd csapat második embere, Markus Larsson hasonló menettel pár századdal Grange elé érkezett (8.), majd Reinfried Herbst kapura lépéssel megszerezte az első kieső büszke címét.

Az első reklámszünet után Ted Ligety folytatta a versenyt. Az egyszerú pályatűzés kedvezett neki, másfél másodpercen belüli hátránnyal megúszta (16.). Steve Missillier gyenge futam végén keresztbe állt, három másodpercen túli hátránnyal csorgott célba (38.). Juasza Naoki fényhiányos arcát mutatta, rengeteget kapott (21.), David Chodounsky pedig hasonlóan gyenge menet végén kapura lépett. Alekszandr Horosilov egy kisebb megakadástól eltekintve szépen síelt, alig került másodpercen kívülre (12.). Luca Aerni is egész szépen síelt (15.), a hazaiak ásza, Mitja Valenčič viszont már a felső részen kieséssel szomorította Szlovéniát.

A top-30 utolsó blokkját Sebastian-Foss Solevåg nyitotta, a lankás középső részen nagyon lassú volt, nagy hátrányt szedett be (23.). Axel Bäck a pálya aljával szenvedett meg legjobban (19.), Giuliano Razzoli viszont épp ezen a részen jött remekül, épphogy másodpercen belül maradt (11.). Leif Kristian Haugen felejthető menete (22.) után Adam Žampa már az első kapuknál nagy bajba került, csak a második futamért küzdhetett, az se jött össze (32.). Anton Lahdenperä nagy hiba nélkül is majdnem ilyen lassú volt (25.), majd Manfred Pranger érkezett be a középmezőny végére (20.). Újabb osztrák, Manuel Feller zárta a legjobbak sorát, nagy hibákkal (30.).

Magasabb rajtszámmal harcolta ki a továbblépést Nolan Kasper (18.), Ramon Zenhäusern (26.), Szaszaki Akira (27.), Julien Lizeroux (28.), Michael Janyk (29.) és Will Brandenburg (30.). Brandenburg és Feller holtversenye miatt 31 síző alkotta a második futam mezőnyét.

A második futamot Feller nyitotta, aki a Vk-fináléért küzdött, ennek megfelelően alaposan oda is tette magát (18.). Brandenburg majd fél másodperces előnyt váltott hátrányra az utolsó kapuknál (23.), a szezon végén búcsúzó Janyk viszont negyed másodperccel átvette a vezetést (15.). Lizeroux a középső részen kicsit megbillent, így csak az amerikait előzte meg (21.), Szaszaki gyengécske síeléssel majdnem ugyanoda érkezett (22.). Zenhäusern az utolsó helyre vergődött be (24.), majd Lahdenperä pocsék kezdés után összeszedettebb alsó szakasszal Feller mögé érkezett (19.). Kostelić fél másodpercet adott el csak a felső részen, ki is bérelte magának az utolsó helyet (27.). Solevåg a középső részen nagy bajba került, egy remek futamot dobott el ezzel (20.). Az mindenesetre látszott, hogy a pálya már most is tizedeket jelent...

Haugen pocsék menettel a mezőny végére esett vissza (persze, Ivicát leszámítva, 25.), Juasza pedig már az első kapuk egyikébe belegabalyodott, később is csak keresgélte az íveket, még a horváttól is kikapott (28.). Pranger hat tizedes előnyt adott el a pálya aljáig, végül kevéssel befért Feller elé (17.). Bäck hosszú idő után az első olyan síző volt, aki nagyobb hiba nélkül és jó tempóval jött végig, így is fél másodpercet levett előnyéből a romló pálya (10.). Kasper biztonsági menettel jócskán hátrazuhant (26.), Pinturault viszont remek középső és alsó szakasszal, egy századdal Bäcknél is jobb futammal vette át a vezetést (8.). Ligety a lankásabb középső részen komoly késésekkel jött át, végül Janyk mögé sorolt be (16.).

A reklámszünet után Aerni következett, kapura lépéssel a futam első kiesője lett. Raich rosszul tanulta meg a pályát, egyszerűen elment egy kapu mellett, így ő is búcsúzott. Mölgg a meredekig szépen jött, ott viszont nagyokat fékezett, Bäck-kel azonos idővel ért célba (10.). Horosilov lassabb kezdés után összekapta magát, besorolt Mölggék mögé (13.). Razzoli a lankás középső részen volt lassú, a meredeken se engedte a léceit eléggé, az orosztól is kikapott (14.).

Gross is a lankás részen lassult be túlzottan, így sikerült hármas holtversennyé varázsolnia a Pinturault mögötti tülekedést (10.). A franciától végül egy francia vette át a vezetést: Grange remek felső rész után hatalmas előnyt adott el a meredeken, de pár század megmaradt belőle (6.). Az újabb reklámszünetet Markus Larsson menete követte, a svéd is belehibázott a lankás részen, a két francia mögé sorolt be (9.). Thaler az alsó részig tartotta a lépést Grange-zsal, a meredeken pedig kevésbé volt lassú, így majd három tizeddel átvette a vezetést (4.). Hirscher a meredekig hiba nélkül jött, ott viszont kétszer is alaposan megakadt - kilenc századdal az olasz mögé szorult (5.).

Dopfer remekül síelt a felsőbb részeken, a meredeken így az is belefért, hogy kissé megszenvedjen, majd három tizedes előnnyel vette át a vezetést (2.). Hargin hozta a svédekre jellemző pocsék második futamot: lényegesen szögletesebben síelt, folyamatosan nőtt is a hátránya, a két francia közé érkezett (7.). Kristoffersen a középső részen kicsit talán lassú volt, ráadásul a meredeken is megakadt, így csak Dopfer mögé sorolt be (3.). Neureuther viszont nem hibázott sehol, még növelte is hozott előnyét, hat tizeddel vette át a vezetést (1.). Matt lassú kezdéssel már az elején fél másodpercet szedett be, innentől csak a dobogóért mehetett, az utolsó kapuk egyikére viszont rálépett. Gondolkodhatnak az összeesküvés-elméletek kedvelői - nem győzhetett volna, Hirschernek pedig nagyon kellett ez a pár plusz pont...

Felix Neureuther 177. Világkupa-versenyén 27. alkalommal állhatott fel a dobogóra, 9. alkalommal annak legfelső fokára. Győzelmével a szakági tabellán átvette a vezetést, igaz, csak öt pont az előnye Hirscher előtt. Fritz Dopfer 92. versenyén 4 dobogóját szerezte, a két nap alatt két dobogót szállító Henrik Kristoffersen pedig 27 verseny után már 6 pódiumnál jár. A norvég ezzel a szakági tabellán is látótávolon belül van Neureutherék mögött, csak 40 pont a hátránya.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk