AJÁNLÓ
 
14:58
2014. 02. 10.
Óriási meglepetés született az Alta Badia-i parallel óriásműlesikláson: Cyprien Sarrazin...
A bejegyzés folyatódik
 
14:58
2014. 02. 10.
A férfi alpesi sízők számára szlalommal ért véget a Világkupa-idény Lenzerheidében, irreális...
A bejegyzés folyatódik
 
14:58
2014. 02. 10.
A férfiak számára óriás-műlesiklással folytatódott ma a Világkupa-döntő programja. Az...
A bejegyzés folyatódik
 
14:58
2014. 02. 10.
A mai napon szuper-óriásműlesiklással folytatódott a Világkupa-döntő programja Lenzerheidében....
A bejegyzés folyatódik
 
14:58
2014. 02. 10.
Megkezdődött az alpesi sízők Világkupa-döntője Svájcban, Lenzerheidében. A férfi lesiklók...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

SOCHI, SOTSCHI, SOTCHI, SOCHI 2014, OLYMPISCHE WINTERSPIELE, WINTEROLYMPIADE, JEUX OLYMPIQUES D'HIVER,

A férfiak meglepetés-győztese után a hölgyek papírforma-győzelemmel kezdték meg szereplésüket alpesi síben. A német Maria Höfl-Riesch persze nem ihatott előre a medve bőrére, hisz alig volt verseny szuper-kombinációban az utóbbi időben, ám azzal a tudattal állhatott rajthoz, hogy ha lesiklásban és szlalomban is hozza, amit tud, akkor nem szoríthatják meg. Így is lett, a lesiklás után még vezető Julia Mancuso végül a dobogóra is alig fért fel, az ezüstöt Nicole Hosp szerezte meg. Tina Maze gyenge szlalomjával leszorult a dobogóról, olimpiai pontszerzőnek számít még Dominique Gisin és a fiatal norvég, Ragnhild Mowinckel.

Az udvariasság szabályai fordítva diktálnák, ám ezúttal nem a hölgyeké volt az elsőbbség: a vasárnapi férfi lesiklás után hétfőn mutatkozhattak be a női alpesi sízők Szocsiban a téli olimpián. A bemutatkozásuk hétfőn, magyar idő szerint 8 órai kezdettel a halódóban lévő kombináció, egész pontosan a szuper-kombináció első feleként egy lesikló futam volt. Az olimpia felvezetéseként írt cikkünkben a kombináció dicső múltjáról és sanyarú jelenéről már épp eleget szóltam, így maradjunk csak a mostani versenynél: mindössze 39 síző nevezett a viadalra, melynek második, műlesikló-pályáját a svájci Alois Prenn tűzhette. Ha esetleg valakiben felmerül a kérdés, ki tűzte az első, azaz a lesiklófutamot: Markus Mayr, a FIS megbízottja - lesiklásban a nyomvonal nagyrészt adott, itt nem kaphat szerepet az edzői fifika.

A meglehetősen gyér mezőny persze egyfajta felhígulást is jelentett, rögtön az első indulók közt találtunk például chilei sízőhölgyet is, kötelezően megemlítendő alpesi síverseny-tartozékaink, az argentin Simari Birknerek jeles képviselője, Macarena pedig a 24-es rajtszámot birtokolta. Persze, bennünket jobban érdekelt két másik név a mezőny végefelé: 34-essel Berecz Anna, 36-ossal Miklós Edit vágott neki a viadalnak. Edit inkább csak bemelegítésnek tekinthette ezt a számot a lesiklásra, Anna viszont itt várt magától legtöbbet - top-30-as helyet. A nap legnagyobb hiányzójának a liechtensteini Tina Weirather számított, aki bukott az egyik edzésen, és a gyors számokban is kétséges, hogy el tud-e indulni.

Áttérve a győzelemre esélyesekre: alacsony rajtszáma jó előjel lehetett Lara Gutnak (10) vagy Anna Fenningernek (11), a szakági legjobbak közül pedig Nicole Hosp indult elsőként. Maria Höfl-Riesch 20-asa és Marie-Michele Gagnon 21-ese a meglehetősen meleg pályaviszonyok közt nem tűnt túl biztatónak, a 22-es Julia Mancuso pedig a lehető legrosszabbul járt. Persze egy kétfutamos versenyben ennek kevésbé volt jelentősége, az esetek többségében úgyis a szlalomteljesítmény esik latba nagyobb súllyal a szuper-kombinációban.

Olaszokat láthattunk az elején (élőben persze csakis illegális módon, hisz közkontártévénk jókora késéssel adta le mindkét futamot), Francesca Marsaglia kezdte a versenyt, és különösebb hiba nélküli menettel adta meg az alapidőt (9.). Daniela Merighetti menete után pedig azt is kijelenthettük, hogy jó az az alapidő, hisz a rutinosabb honfitárs majd 7 tizeddel elmaradt tőle (15.). A csúcsformában lévő Marianne Kaufmann-Abderhalden is hátránnyal nyitott, ráadásul hamarosan ki is esett, nem fért be egy kapuba. A hazaiak büszkeségétől, Jelena Jakovisinától papíron egyáltalán nem kellett tartaniuk az olaszoknak, szép sízéssel mégis másodpercen belül ért be a fiatal orosz, a pálya alján fél másodpercet faragva hátrányából (19.). A britek félig média-, félig sísztárja, Chemmy Alcott tulajdonképp lekopírozta az orosz menetét, pár századdal gyorsabban jutott el a célig (16.).

6-ossal a chilei Noelle Barahona következett, mérsékelt sikerrel: lassabb tempója ellenére is elcsúszott egy balosban, hosszan szánkázott az oldalán, de gond nélkül felállt. Barahona ezzel jó pár perc fagyoskodásra kényszerítette a rajtgépben álló Lotte Smiseth Sejerstedet, nem is csoda, hogy már az elején jócskán belehibázott a futamába, ám a végén több mint fél másodperces hátrányát is sikerült egy tizedes előnyre fordítania (6.). Dominique Gisin a negyedik szektora miatt sajnálkozhat, ott egy-két gyengébbre sikerült ív akkora hátrányt jelentett, amit egy elképesztő alsó szakasszal se lehetett visszahozni (10.). A feltörekvő norvég sí újabb képviselője, Ragnhild Mowinckel csak a közepéig veszélyezetette honfitársa elsőségét, négy tizedes hátrányával viszont rendkívüli módon elégedettnek tűnt (12.).

A svájciak menője, Lara Gut számára kötelező feladatnak tűnt a vezetés átvétele, szépen növelve előnyét a célban 7 tizedet mutatott az óra (2.). Anna Fenninger fél másodperces hátránnyal alapozta meg az osztrákok mai napját (4.), majd már a harmadik svájci indulhatott Denise Feierabend személyében - neki nem a gyors részben kell igazán bizonyítania, ám majd 3 másodperces hátránya így is soknak tűnt (24.). A szlovének reménysége, Maruša Ferk ellenben épp amiatt bizakodhat, hogy mindkét szakágban képes a középmezőnybe besorolódni, 1,7 másodperces hátránya ennek fényében nem tűnt rossznak (17.). 14-essel jött az első amerikai, Laurenne Ross, és az első "amerikaias" menet: rutinos olvasóink tudják, ezen a túlvállalós síeléseket értem, melyek az esetek többségében esésekhez vezetnek - most is így lett, egy balosban túlságosan bedőlt és lecsatolt a léce. A svédek technikai sízője, Sara Hector célja a minél kisebb hátrány volt, nem jött össze: 3,4 másodperc nem tűnt visszahozhatónak szlalomban (26.).

SOCHI, SOTSCHI, SOTCHI, SOCHI 2014, OLYMPISCHE WINTERSPIELE, WINTEROLYMPIADE, JEUX OLYMPIQUES D'HIVER,

Az első reklámszünet után pedg végre jöhettek a szakági legjobbak, közülük is elsőként Nicole Hosp. A korábbi szlalomos, manapság már inkább jól szlalomozó gyorssízőnek nevezhető osztrák veterán minimális előnnyel nyitott, ám ezt rögtön el is adta, az alsó részre pedig sokat vesztett sebességéből - 8 tizedes hátránya jó kiindulóhelyzetet jelentett neki a szlalomra (8.). Tina Maze szintén minimális előnnyel nyitott, ám ő lassacskán még növelte is, a végén viszont lassabban siklott, így négy tizedes hátránnyal ért célba (3.). Nem volt rossz lesiklás a szlovéntól, a probléma az, hogy ebben a szezonban mintha elfelejtett volna szlalomozni - mindenesetre egy két évvel ezelőtti Mazét ilyen részeredménnyel favoritnak tekinthettünk volna. Második osztrákként Michaela Kirchgasser érkezett, a kezelhető hátrány reményében, hisz ő kifejezetten technikai síző - 2,5 másodperccel megúszta (23.). Elisabeth Görgl folytatta az osztrákok sorát, épp ellenkező előjellel, vagyis neki itt kezelhető előnyt kellett volna szereznie. Aprócska előnyből rögtön a második szektorban beszedett fél másodpercet, csúnyán megbillent egy kisebb ugratónál, végül 7 tizedes hátránnyal Sejersted mögé sorolt be - ő bizony ezzel kiszállt a győzelemért folyó harcból (7.).

1656142_10153768691640702_1638674678_n

Maria Höfl-Riesch talán legnagyobb favoritként igen kényelmesen kezdett, két szektor után már 6 tizedes hátrányt mutatott az óra. A pálya közepétől viszont végre elkezdett síelni, minimálisra csökkentette hátrányát - aztán a végén ő se tudta Gut tempóját tartani, nála is az alacsonyabb sebesség vezetett több mint fél másodperces hátrányhoz (5.). Ezzel együtt ő maradt a fő favorit. Marie-Michele Gagnon, az egyetlen idei kombinációs Világkupa-verseny győztese lesiklásban a túlélésre hajt, vagyis nála csak a hátrány mértéke volt a kérdés: egészen a végéig kezelhetőnek tűnt, ám az utolsó szektorban beszedett plusz másodperc (összességében 2,2) már túl soknak látszott (21.). A legjobbak sorát Julia Mancuso zárta, vagyis egy újabb amerikaias menet - jelen esetben sikerrel végigcsinálva, az alján is majdnem olyan gyors maradt, mint Gut, így majd fél másodperccel vette át a vezetést (1.). Csakhogy szlalomban ő ritkán tud igazán nagy futamot menni...

Az újabb reklámblokkot a cseh szlalomos, Šárka Strachová (vagy ahogy talán többen emlékezhetnek rá, Zahrobská) síelése követte, közel 4 másodpercet kapott (25.). Macarena Simari Birkner látványos pöttyös sínadrágja sokkal mélyebb nyomot hagyhatott a nézőkben, mint a produkciója - ne legyünk igazságtalanok, tegyük hozzá, az argentin lány is kifejezetten technikai síző (31.). Federica Brignone a pálya alján tette hatalmassá hátrányát (19.), a szlovák Jana Gantnerovától pedig papírforma a 4,5 másodperces hátrány (24.). Leanne Smith volt az utolsó előtti, akitől Mancuso még tarthatott, ám fiatalabb honftársa meglepően enervált síelést mutatott be - alighanem ezt csak felkészülésnek tekintette a lesiklóversenyre (20.). A szlovén Ilka Štuhec az aljáig szépen tartotta az élmezőny tempóját, ám ott ő sem volt elég gyors, így másfél másodperc fölé ugrott a hátránya (11.). Elena Fanchini biztatóan kezdett, szépen sikerültek az ugratói, ám aztán a tempó nála is hiányzott az igazán szép eredményhez (14.). A top-30-at az utolsó amerikai, Stacey Cook zárhatta, ám hasonlóan komolytalan sízést produkált, mint Smith - végül aztán be se fért egy kapuba.

Az újabb reklámszünet után az andorrai Mireia Gutiérrez folytatta a versenyt, még az argentint sem sikerült megelőznie (32.). A lengyel Karolina Chrapek 5 másodperc alatti hátránnyal megúszta (28.), a cseh Klára Křížová pedig tovább folytatva a javuló tendenciát alig több mint 2 másodpercet kapott (18.). Berecz Anna sajnos nem tudta folytatni ezt a sort, persze tőle nem is a gyors szakágban vártuk a nagy durranást, 7,6 másodperces hátrányból várhatta a folytatást (33.). Az ausztrál Greta Small 5 másodpercen túli hátrányt gyűjtött be (29.), majd jöhetett Miklós Edit: az elhasznált pálya aligha használt neki, és talán az első szektora sem volt az igazi, utána viszont megmutatta, hogy lesiklásban valóban sokat várhatunk tőle: a negyedik szektorban még jobban is jött, mint Mancuso, a célban 1,64-et mutatott az óra (13.). A szlovák Kristina Saalová a szlalomfutam első indulójának helyére pályázhatott (30.), igen jó eséllyel, miután a monacói Alexandra Coletti rögtön az elején búcsúzott. Az utolsó induló, a román Ania Monica Caill ugyanis nem véletlenül kapta a legmagasabb rajtszámot: az utolsó helyre érkezett majd 10 másodperces hátránnyal (34.).

A lesiklás után Alcott, Fanchini és Merighetti rögtön jelezte is, hogy nekik ennyi volt a móka mára, nem indulnak el szlalomban. Vk-versenyen érthető, de egy olimpián finoman szólva is visszatetsző lépés. Számunkra főként az, hiszen ha ezt elegánsabban, pl. cél előtti leállással oldják meg, Berecz Anna indulhatott volna elsőként a második futamban.

-----------------------------------------------

A szlalomfutamra helyi idő szerint 15 órától majd 10°C-os hőségben került sor - most vizsgáztak igazán a szocsi pálya előkészítői. Az elsőként induló Saalová átványoan fröcskölte is a havat, igaz, csak a pálya közepéig, ott ugyanis elesett. Nagy baja nem lett, hacsak nem attól, hogy aztán a hóba verte a fejét dühében... Innentől kezdve aki leért, top-30-asnak számított, márpedig alpesi síben ez a hagyományos értelemben vett pontszerző zóna. Az ausztrál Small szemmel láthatóan igen óvatos síeléssel meg is valósította ezt a feladatot (15.), majd Chrapek menete bizonyította, hogy nem is jött annyira vészesen lassan - a lengyel lány nagy előnyről indulva szedett be másfél másodperces hátrányt (17.). Az újabb szlovák, Gantnerová szemre sokkal nagyobb rössel érkezett, ám nagyobbakat is fékezett, végül közel ugyanott huppant fenékre, ahol Saalová (később kiderült, ez a pálya legtrükkösebb része).

Sara Hectortól várhattuk a valódi alapidőt, ám döbbenten kellett tapasztalnunk, hogy az első szektorban veszít az ausztrállal szembeni előnyéből. Utána persze összekapta magát, majd 2,5 másodperccel vette át a vezetést - de csak egy másodpercet adott szlalomban Smallnak (13.). Štrachová rögtön meg is mutatta, mennyit hagyott a svéd lány a pályában, közel azonos időről indulva adott neki 1,2 másodpercet, ez az idő már valóban feladta a leckét a hátralévőknek (9.). Feierabend nem is tudta megoldani a leckét, fél másodperces előnyét már felül eldobta, végül alig fért be Hector elé (12.). Kirchgasser viszont remek felső szakasszal még növelte is előnyét, és bár később nem kanyargott olyan gyorsan, mint a cseh, 2 tized megmaradt a hozott előnyből (7.).

Brignone esetében inkább csak az volt a kérdés, hányan előzik meg, egyenletesen lassabban síelt a szlalomos menőknél, végül pár századdal befért Feierabend elé (11.). Gagnon viszont nem hátra, hanem előre kellett hogy nézzen, ennek megfelelően mindent beleadott - túlságosan is sokat: rálépett egy kapura, és esett, ráadásul fájlalta utána a bal kezét. Smith gyorssízőként érthetően megszenvedett a pályával, olyannyira, hogy nagyjából a szlovákok "vesztőhelyén" ő is kaput tévesztett. Jakovisináról is könnyen megállapíthattuk, hogy alapvetően gyorssíző, ám az orosz közönség hangos üdvrivalgása közepette egész jól tartotta magát, besorolt a technikai sízők mögé (14.). Křízová menete még inkább felértékelte az orosz lány igyekezetét, hisz nála a célbaérésnek csigalassúra vett tempó volt az ára (19.). Ferk jól kanyargott, ám egy fokkal azért gyengébb szlalomos, nem volt hát meglepő, hogy csak Štráchová mögé tud besorolni (10.). Inkább a gyorssízésében lehetett volna több ma...

A visszalépők mindkét magyarral kitoltak, hisz miattuk még a 13. helyről induló Miklós Editnek is le kellett jönnie az első reklámszünet előtt, azaz a lehető lepocsékabb pályaviszonyok közt. Edit nem kockáztatott, nem is lett volna értelme, Chrapeket és Křízovát így is megelőzte - tőle ez egy egész jó szlalomnak tűnt, a helyezés pedig felülmúlta a várakozásokat (16.). A reklámszünet alatt a pályamunkások kicsit helyrerakhatták az olvadozó pályát, majd jöhetett Mowinckel. Nem véletlenül örült a lesiklás után, 1,4 másodperces előnyével remekül gazdálkodott, érezhetően mindent kiadott magából, és még a célban is maradt negyed másodperce - a norvég kommentátorok hangrobbanással fogadták az eredményt (6.). Štuhec gyorssízőhöz képest nagy tempót válallt - túl nagyot, egyszerűen eltévesztette a helyes útirányt a "szlovák vesztőhelynél".

Elméletileg Dominique Gisin is gyorssíző, ám a svájci pályatűzés most hatalmas előnyt jelenthetett számára - és jelentett is. A pálya aljáig őrizte mintegy negyed másodpercnyi előnyét, és bár ott nem tudta úgy bedobni magát a célba, mint Mowinckel, 3 század megmaradt az előnyéből (5.). Marsaglia hasonló tempót vállalt be, ám nem bírta sokáig - egy kék kapu jelentette a végállomást. Hosp esetében nem lehetett kérdés, hogy átveszi a vezetést, a kérdés az volt, mennyivel: nos, a kanyargós zárószakasznak köszönhetően több mint egy másodperccel (2.). A középső részben azonban sokat bennehagyott... Görgl meneténél persze ettől még nem kellett aggódnia, végül ő is a második szektor elején járt pórul. A norvég kommentátorok az örömből hamar átváltottak kesergésbe, hisz Sejersted számára is ugyanezek a kapuk jelentették a végállomást. Öt síző volt már csak hátra, mikor egy reklámszünet erejéig ismét mód nyílt a pálya rendbetételére.

SOCHI OLYMPICS ALPINE SKIING WOMEN

Maria Höfl-Riesch előtt tehát a szó szoros értelmében megtisztították a győzelem felé vezető utat, és végig is haladt rajta: kissé talán görcsösnek tűnt a mozgása, aligha ez volt élete síelése, de végigment úgy, mint Hosp, a kritikus középső részen pedig még rá is pakolt az előnyére, 4 tizeddel vette át a vezetést (1.). Anna Fenninger élete szlalomját már két éve Garmisch-ban ellőtte, egy gyorssíző két csodában pedig mégsem bízhat - nem is jött a csoda, a papírformának megfelelően visszaesett, pár századdal Kirchgasser is megelőzte (8.). Tina Maze már jobban aggaszthatta volna Riesch-t - a korábbi szezonokban. Most viszont újabb lépést tett afelé, hogy elnyerje tőlünk a "női Ivica" címet - amiben csak annyi a megtisztelő, hogy mind a horvát urat, mind a szlovén hölgyet mélyen tiszteljük. Idei formájukat már kevésbé, most is a pillanatnyi dobogó legalsó foka volt Maze egyetlen reális célja (4.).

Lara Gut esetén is csak az aggaszthatta Riesch-t, hogy a svájci pályatűzés mennyit ér - ám bármily sokat is érhetne, ha a síző nem képes végigmenni rajta, semmi haszna. Márpedig Gut nagy igyekezetében megtapasztalta azt az érzést, amit a futam eleji szlovákok, nem fért be a kritikus kapukba. Utolsóként Julia Mancusót kellett még kiszurkolnia Rieschnek, ám pár kapu után megnyugodhatott: hiába volt a több mint egy másodperces előny, hiába dobálta magát nagyon Julia, érezhetően nem tudott olyan tempót menni, mint a szlalomosok. A dobogóért persze végig harcban volt, és sikerült is letaszítania Mazét a legalsó fokról (3.) - meg is érdemelte, hisz ő kihozta a legtöbbet magából.

A verseny persze még folytatódott a "30-on túliakkal", kedvenc Simari Birknerünk végül 10 másodperc alatti összhátránnyal célba ért, nagyot ünnepelt is, hisz ez top-20-as olimpiai eredményt ért (20.). Gutiérrez megmutatta, hogy nem véletlenül került ide, szép szlalommal keveset tett hozzá hátrányához (18.). Berecz Anna nem jött ilyen bravúrosan, fontosabbnak tarthatta a biztos pontszerzést - így viszont csak a mezőny végére tudott besorolni, és amit alighanem sajnál egy kicsit: szlalomban is kikapott Edittől (21.). Caill végül aztán gondoskodott róla, hogy ne Anna nevével záruljon a célbaérők sora, közel 20 másodperces összhátránnyal ért el a célig (22.). Nem bánkódott, nincs is miért - aki célba ért, az valóban ott van a világ legjobb sízői között.

1798043_10153768703360702_879156343_n

Az olimpiai bajnok portréja:

Maria Höfl-Riesch

Született: 1984. november 24., Garmisch-Partenkirchen

Versenyszámai: lesiklás, Szuper-G, óriás-műlesiklás, szlalom, (szuper-) kombináció

Olimpia: háromszoros olimpiai bajnok (szuper-kombináció Szocsi 2014; szuper-kombináció és szlalom; Vancouver 2010), nyolcadik (Szuper-G és lesiklás) és tízedik helyezett (óriás-műlesiklás; mindkettő Vancouver 2010)

Világbajnokság: kétszeres világbajnok és aranyérmes (szlalom; Val d'Isére 2009 és szuper-kombináció, Schladming 2013), bronzérmes (lesiklás és Szuper-G; Garmisch 2011), negyedik helyezett (szuper-kombináció; Val d'Isére 2009 és szlalom; Garmisch 2011)

Junior-világbajnokság: ötszörös aranyérmes (kombináció 2001, Szuper-G 2002, kombináció 2003, lesiklás és óriás-műlesiklás 2004), valamint kétszeres ezüst- és bronzérmes

Világkupa-debütálás: 2001, Garmisch

Világkupa-rajt: 318

Vk-futamgyőzelem: 27 (11  lesiklás, 9 szlalom, 4 kombináció, 3 Szuper-G)

Vk-dobogó: 81 (25 szlalom, 26 lesiklás, 15 Szuper-G, 10 kombináció, 4 óriás-műlesiklás)

Vk-összetett: egyszeres győztes (2010/2011), háromszori második (2008/2009, 2009/2010 és 2012/2013) és kétszeri harmadik helyezett (2007/2008 és 2011/2012)

Vk-szakági: a szlalom kétszeres győztese (2008/2009 és 2009/2010 ), a Szuper-G győztese (2007/2008), a kombináció győztese (2007/2008), a lesiklás kétszeri és a Szuper-G egyszeri második helyezettje, a lesiklás kétszeri, a szlalom és a kombináció egyszeri harmadik helyezettje

Európa Kupa: összetett győzelem (2001/2002), a lesiklás szakági győztese, 8 dobogó, 5 futamgyőzelem

Egyéb: ötszörös német bajnok (3x lesiklás, 2x Szuper-G), az Év Sportolója Németországban (2010), szövetségi elnöki érdemérem (2010)

SOCHI, SOTSCHI, SOTCHI, SOCHI 2014, OLYMPISCHE WINTERSPIELE, WINTEROLYMPIADE, JEUX OLYMPIQUES D'HIVER,

Dédelgetett Mariskánk, alias, Maria Höfl-Riesch a mai naptól háromszoros olimpiai bajnok. Akármi történik az ezt követő napokban, sikerült feltennie a koronát párját ritkító pályafutására. Ami Lindsey Vonn kristálygömbök terén, az a németek sztárja világversenyeken. Dicsőítését most lezárjuk, szent meggyőződésünk, lesz még okunk őt magasztalni.

Nicole Hosp nyolc év után nyert ismét olimpiai érmet, a torinói szlalomot követően újra ezüstérmet akasztottak nyakába. Mondhatnánk, igazolódott a papírforma, az osztrákok már-már előre leosztották neki valamelyik érmet. Folyamatosan fejlődik gyors számokban, emellett szlalomban sem esett vissza, érmét mi is erősen valószínűsítettük.

Julia Mancuso eszméletlen formaidőzítésben, nincs nála jobb ebben a műfajban. Cortináig még csak húszban sem zárt a Világkupában, kedvenc lejtőjén aztán meg-megvillantotta valós tudását. A szocsi edzések után már nem ért senkit váratlanul, hogy megnyerte a kombináció lesikló futamát. 2005 óta nincs olyan világverseny, ahonnan érem nélkül kényszerült hazatérni. (Hátfájdalmaival inkább csak becsületből indult el Val d’Iséreben.) Éremkollekciója kiteljesült, torinai arany-, vancouveri két ezüstérme után ma egy bronzéremmel gazdagodott. De hol van még a vége?...

nőiszuperkombiszocsi

A verseny részletes statisztikájáért kattintsatok erre a linkre!

Az alpesi sí szerdán folytatódik a magyar szempontból is kiemelt fontossággal bíró női lesiklással!

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk