AJÁNLÓ
 
20:45
2014. 02. 10.
A szocsi téli Olimpia utolsó versenyszámát rendezték meg a férfi váltóversennyel, ami a...
A bejegyzés folyatódik
 
20:45
2014. 02. 10.
Egységben az erő! Ez a mondás akár az ukrán női biatlonváltóra is vonatkozhat, ugyanis egy...
A bejegyzés folyatódik
 
20:45
2014. 02. 10.
Az egyéni versenyszámok után a biatlonosok elérkeztek a váltóversenyek lebonyolításához....
A bejegyzés folyatódik
 
20:45
2014. 02. 10.
Vasárnapról előbb hétfő reggelre, onnan hétfő délutánra száműzték a férfiak 15 kilométeres...
A bejegyzés folyatódik
 
20:45
2014. 02. 10.
Darya Domracheva teljesítményére nem találok szavakat. A fehérorosz biatlonos hölgy megnyerte...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ezt vártuk Martin Fourcade-tól. A francia biatlonos magabiztos teljesítménnyel - a hatodik helyről indulva egy lövőhibával - nyerte meg a férfiak 12,5 kilométeres üldözéses versenyét, ezzel végképp beírva nevét a biatlon történelmébe, ugyanis Fourcade-nak már csak az Olimpiai bajnoki győzelem hiányzott a biatlonos "Grand Slam" (Összetett-világkupa győzelem, Világ- és Olimpiai bajnoki cím) teljesítéséhez.

fourwinpursoc

Az üldözéses verseny a második legrövidebb versenyszám a biatlonban (12,5 km). A versenyben való indulásra a két nappal ezelőtti sprintverseny 60 legjobbja volt jogosult, vagyis Gombos Károly sajnos nem állhatott rajthoz, mert a magyar fiú szombaton csak a 79. lett. A rajt hendikep indításos módszerben történik, a sprint során kialakult különbségek szerint léphetnek pályára a futók. Aki ezt megszegi (kiugrik), arra 30 másodperces időbüntetés vár a célban. Néhány szó a futam alatti időjárásról: felhős égbolt, 3.5 fokos hőmérséklet, 68%-os páratartalom, teljes szélcsend. A versenyt Ole Einar Björndalen kezdhette az élről, szorosan mögüle Dominik Landertinger indult 1,3 másodperces hátránnyal, majd szépen lassan elrajtolt mindenki. Az élen az első körben Ondrej Moraveccel bezárólag kialakult moravpusocegy nyolc fős boly, valamint volt egy hatalmas bukás a pálya legveszélyesebb kanyarjában, az áldozat az egyik fehérorosz, Vladimir Chepelin volt. Az első - fekvő - lövészetben a menők nem hibáztak, Björndalen hibátlan teljesítménnyel megtartotta vezető pozícióját, azonban hat versenyző (többek között Anton Shipulin, Dominik Landertinger és Martin Fourcade) is ott volt szorosan mögötte. A második körben Fourcade az élre állt, azonban ekkor még nem akart elszakadni a többiektől, csak ő akarta a tempót diktálni, hogy megfelelő pulzussal tudjon a lőállásba érkezni. A második - fekvő - sorozatban Fourcade lassan, de hibátlanul lőtt, a leggyorsabban a kanadai Jean-Philippe Le Guellec célzott, aki átvette a vezetést az egyet hibázó, 25 másodperces hátrányba kerülő Björndalentől. Az éppen felzárkózásban lévő Emil Hegle Svendsen hibázott egyet, ami biztossá tette, hogy ő itt ma nem fog labdába rúgni. A harmadik körben az élen álló Le Guellec-et is megtréfálta ugyanaz a jobb kanyar, mely korábban Chepelinnel is kiszúrt, így a kanadai elvesztette első helyét. Fourcade meghúzta ezt a kört, átvette a vezetést, de ott volt mögötte Landertinger és Jaroslav Soukupis.

podiumpursoc

A harmadik - álló - sorozat az élen álló hármasnak a vesszőfutását hozta, a Fourcade-Landertinger páros egyet-egyet, Soukup pedig kettőt hibázott, azonban a francia és az osztrák is az élen tudott maradni . Björndalen újfent hibázott egyet, a harmadik helyre Ondrej Moravec jött fel. A negyedik körben Fourcade begyújtotta a rakétákat, és az utolsó sorozathoz tíz másodperces előnnyel érkezett meg az osztrákkal szemben. beatrixA negyedik - álló - lövészetben Martin Fourcade leszedte mind az öt korongot, majd még arra is volt ideje, hogy átnézzen Landertinger táblájára (2 hiba), majd a közönség felé egy ökölrázással konstatálja, hogy megnyerte ezt a versenyt. Az osztrák betlijének következtében Moravec jött fel a második helyre, a harmadikra pedig Fourcade honfitársa, a tizennegyedik helyről rajtoló Jean-Guillaume Beatrix jött be. Hiába futott óriásit Björndalen az utolsó körben, nem tudta ledolgozni 4,5 szekundumos hátrányát a harmadik helyezettel szemben, így az utolsó lövészet után már nem változott semmi a dobogón. Martin Fourcade megszerezte pályafutása első Olimpiai bajnoki győzelmét, ami abszolút nem meglepő, részben azért, mert négy napja megjósoltam, hogy ő nyeri ezt a számot, részben pedig mert 2011-ben és 2012-ben is ő nyert ebben a számban a Világbajnokságon, tavaly pedig ezüstérmes lett Svendsen mögött. Pozitív meglepetésember: Jean-Guillaume Beatrix a tizennegyedik helyről jött fel bronzérmes pozícióba, a lőtéren mindösszesen egyet hibázott, a pályán pedig közel azonos teljesítményt nyújtott, mint Fourcade. Negatív meglepetésember: Lehetne a második helyről a tizedik helyre visszacsúszó Dominik Landertinger is eme díj birtokosa, azonban én Emil Hegle Svendsennek adnám ezt a pozíciót, aki annak ellenére, hogy a kilencedikről a hetedik helyre jött fel, futásban nagyon nem volt a topon.

fpursoc

A következő versenyszám a női üldözéses lesz, melyet Szőcs Emőke nélkül kedden 16:00-kor rendeznek meg!

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk