AJÁNLÓ
 
13:08
2017. 01. 29.
A tétnélküliség kissé rányomta bélyegét a férfiak idénybeli utolsó Szuper-G-jére....
A bejegyzés folyatódik
 
13:08
2017. 01. 29.
Nem sikerült a duplázás a gyorsasági szakágakban Ilka Štuhec számára. Mert bár a...
A bejegyzés folyatódik
 
13:08
2017. 01. 29.
A női szuper-G-vel megkezdődött Sankt Moritzban az idei alpesi sí világbajnokság. A...
A bejegyzés folyatódik
 
13:08
2017. 01. 29.
A papírformának megfelelően tükörsima győzelmet aratott a szezon harmadik Szuper-G-...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szuper-G alpesi sí

Mint előző nap az osztrák, úgy ma a szlovénok kiválósága hozta azt a bravúrt, hogy elsőként rajtolva győzött egy gyorsasági számban. Mi tagadás, Ilkának egyfelől nehezebb dolga is volt, elvégre ez az edzéslehetőség híján problémásabb Szuper-G-ben történt, másrészről viszont a szerencsével sem állt hadilábon. Ha nincs Lara Gut kiesése, aligha ünnepelhetett volna ma győzelmet. De ilyen az élet, így Sofia Goggia jelentett rá a legnagyobb veszélyt, míg a dobogó alsó fokára a nagy visszatérő, Anna Veith állhatott fel. A nap legnagyobb nyertes kétségkívül Mikaela Shiffrin. Élete legjobbját síelte a szakágban, s csupán 3 századdal maradt le a dobogóról.

 

Trükkös, de alapvetően inkább lesiklásra hajazó pályát álmodott meg az amerikaiak edzője, ami persze nem a véletlen műve, Lindsey Vonn kedvében így lehet járni visszatérő szezonjában. Julia Mancuso igazi visszatérése még tovább várat magára, a cserfes amerikai az edzéseken még elindult, de aztán úgy döntött, csak mint előfutó áll rajthoz – mind lesiklásban, mind Szuper-G-ben.

Szuper-G alpesi sí

Rögtön mértékadó alapidővel indult a nap, Ilka Štuhecnek (1.) jutott az 1-es rajtszám, amit akár szerencsétlennek is minősíthettünk volna. A szlovén lány azonban nem így gondolta, alaposan bekezdett, s tulajdonképp érdemi hiba nélkül tudta le a pályát. Fel kellett kötniük azt a bizonyost riválisainak. Fabienne Suter (28.) például egy pillanatig nem veszélyeztette, pár csúnya bukóteres akcióval persze ez nem csoda. Stephanie Venier (6.) úgy a pálya feléig pár tizeden belül tartotta a szlovént, ám a végén elvesztette a fonalat, 9 tizedre növelve hátrányát. Tegnapi kiesése után újra bepróbálkozott a gyors szakággal Anna Veith (3.) , s nem is ment rosszul. Két szektor után még zöldellt az eredményjelző, ám végsebessége neki sem volt az igazi, ami 7 tizednyi hátrányban jelentkezett.

Szuper-G alpesi sí

Érdekes volt látni, mire képes ugyanezen a pályán egy óriás-műlesikló. Federica Brignone (15.) szépen tartotta az ívet, ám ez különösen a pálya középső részén túlzott óvatossággal párosult. Így csak Sutert tudta megelőzni a hétközi kronplatzi verseny győztese. Tamara Tippler (19.) bátrabban adagolta a sebességet, ám a precizitás két szektor után zárójelbe került. Az egyik ugratóról érkezvén bizonytalanul fogott havat, amire ráment az azt követő traverz.

Szuper-G alpesi sí

Lara Gut topfavoritként vágott neki a futamnak, s ennek megfelelően minden korábbinál szűkebb rádiusszal abszolválta a pálya felső szakaszát. Közel 8 tizednyi előnynél azonban túl közel ment egy kapuhoz, beakadt jobb keze, minek következtében egy teljes forgással pályán kívülre került. Az összetett szempontjából már eleve fájdalmas nullázás (bátran leírhatjuk, 100 pont elvesztegetése) mellett még kellemetlenebbnek tűnt, hogy fájlalta kezét is. Egy későbbi felvétel tanúsága szerint súlyos sérülésről nem lehetett szó.

Szuper-G alpesi sí

Tessa Worley (11.) sem volt igazán elemében a tempós pályán, vagyis joggal bizakodhattak Lindsey Vonn (12.) rajongói. Az amerikai klasszis kanyarvételein azonban meglátszottak az elmúlt napok esései, óvatos volt, ami esetében nem jelentett semmi jót. Csaknem másfél másodpercet szedett össze, még az előbb említett Worley is megelőzte. Az első tízest Nicole Schmidhofer (14.) , az osztrákok legnagyobb esélye zárta. Szomorkodhattak a sógorok, hiányzott csúszásából a kellő lendület, a hibák ezzel együtt sorjázta. A kettős osztrák dobogó persze ezzel együtt reménykeltően mutatott.

Szuper-G alpesi sí

A szünet után két olasz klasszis következett. Elena Curtoni (8.) két erős szektor után lendületet vesztett, és a végén már hiába erőlködött, nem bírt másodpercen belül maradni. A dobogóhoz Johanna Schnarf (18.) sem állt közelebb, a középső részre még kevesebb tempóban érkezett, eltűnt ennek következtében a középmezőnyben. Gut kiesésével nagy esélyt kapott Tina Weirather (7.) , de nem élt vele. Igaz, egész héten elmaradt a várakozásoktól a liechtensteini. Szemre tetszetős menetében túl nyugodt léctartással siklott, így ha pár századdal is, de elmaradt a Venier birtokolta harmadik helytől. Elisabeth Görgl már a pálya felső szakaszán tolta a havat, egy ugratónál pedig pályán kívül rekedt. Jó osztrák szokás szerint azért végigsíelte versenytempóban a pályát. A kétszeres világbajnok lemaradt a vb-ről, a versenyt követően az ORF kamerái előtt könnyes szemekkel bejelentette visszavonulását.

Szuper-G alpesi sí

Viktoria Rebensburg (5.) stílusától nem idegen a vagányság, egy amolyan Veith-s felső rész után még úgy tűnt, versenyre kelhet a szlovénnal. Ettől azért távol volt, de nagy örömére az aktuális dobogós helyek legalsó fokára azért becsusszant, szűk 1 tizeddel megelőzve Veniert. A svájci pódiumremények Corinne Suter (29.) menete után holtak hamvába végleg. Pár ilyen szinten megengedhetetlen térvesztéssel úgy belassult, hogy még névrokonát sem bírta megelőzni. Két svájci tehát a lista végén, a harmadik pedig kiesett…

Szuper-G alpesi sí

A hullámvölgyből feltörni látszó Kajsa Kling (9.) került sorra, az egyszemélyes svéd lesikló csapat pedig mindent beleadott ma is. Épp az az átütőerő hiányzott belőle, ami a dobogóhoz kellett volna. Francesca Marsaglia (22.) sem derítette jobb kedvre a hazai szurkolókat. Sok élt használt a kritikus kanyarokban, a svájciakon kívül mást nem tudott megelőzni. Laurenne Ross (10.) vehemensen, ezzel együtt több korrigálással nyitotta menetét, összességében távolkerült a dobogós helyektől. A mögöttünk hagyott hét alapján Sofia Goggia (2.) tűnt az olaszok legnagyobb reménységének. Nem tartalékolt semmit, jó szokásához híven a végsőkig feszítette a cérnát. A pálya feléig szűk 2 tizeddel még jobban állt, aztán egy mélyről vett kapuval elvesztegetett annyi teret, hogy lecsússzon a győzelemről. Anna Veithet azonban magabiztosan megelőzte.

Az újabb reklámszünet után a közepes menetek ideje jött el. Az eddig kritizált svájci lányok mögé sorolt mindannyijuk. Jennifer Piot (31.) csúszásában még lehetett látni biztató mozzanatokat, Ramona Siebenhofer (44.) és Romane Miradoli (39.) szektorról szektorra pakolt méretes különbségeket hátrányára. Stacey Cook (34.), mint az nála megszokott, a kanyargósabb részeken bukott rengeteget, s ezúttal Priska Nufertól (33.) is elmaradt az áttörés. S ha igazak a hírek, miszerint TOP-15-tel kvalifikálhatta volna magát a hazai vb-re, eme nagy célról is lemaradt. A jegy tulajdonosa alighanem a valamivel stabilabb idényt teljesítő Joana Hählen (27.) lesz. Sovány vigaszra sem futotta tőle, legjobb svájciként alig került be a TOP-20-ba. A tegnap butamód búcsúzó Mirjam Puchner (13.) javított valamit renoméján, viszonylag tiszta menetéből egy kevéssel több tempó hiányzott csupán. Derült égből villámcsapásként érte a háttérről kevés tudomással bíró szurkolókat Riccarda Haaser (15.) tündöklése a gyorsasági szakágakban. A szlalomosként számon tartott osztrák ma sem lehetett elégedetlen, egy túlcsúszást kivéve szépen ment. Más kérdés, hogy négy honfitárs is elébe került, így vb-n aligha fog rajthoz állni e számban. Harmincadikként Ragnhild Mowinckel (29.) síelte meg a Tofanát. Pár pontnál többen nem reménykedhetett.

Szuper-G alpesi sí

Mikaela Shiffrin (4.) végigedzette a hét második felét Toblachon, mi tagadás, meglátszott ennek eredménye. Stabilan hozta a tojástartást, a tempóval sem volt az égvilágon semmi gond. Három szektor után holtversenyben állt Štuheccel, s bár a végén nem lehetett tartani a szlovént, az eredmény önmagáért beszélt. Három századdal szorult le a dobogóról, legjobb szakági eredményének hála váratlan 50 ponttal gazdagodott.

A folytatásban a következők verekedték be magukat a pontszerzők közé: Jasmine Flury (26.), Jacqueline Wiles (21.), Tiffany Gauthier (20.), Verena Stuffer (17.), Breezy Johnson (49-essel a 24.), Stephanie Brunner (54-essel a 25.), s végül Marta Bassino (55-össel a 23.).

A futam részletes statisztikáját a linkre kattintással érhetitek el.

Szuper-G alpesi sí

Ilka Štuhec számára ennél jobban nem sikerülhetett volna a lécváltás, a korábban érdemi eredményt csak ritkán jegyző szlovén lány már ötödik győzelménél tart idén a Világkupában, mi több, lesiklás és kombináció után a harmadik szakágban is felért a tetőre. Hasonlóan Pazar szezont teljesít Sofia Goggia, kilencedik dobogóját szerezte ezen a télen, korábbról egyetlenegyszer nem állt pódiumon. Egyre nagyobb esélye van az összetett 3. hely megszerzésére. Nem mehet el az ember Anna Veith mellett sem anélkül, hogy méltatni kezdje. 44. VK- dobogóját szerezte, sérülését követően az elsőt. Formáját elnézve több számban is eséllyel aspirálhat éremre a világbajnokságon.

A lányok egy része Skandináviába veszi az irányt, a stockholmi városi viadalon lesz jelenésük. Pár nappal később pedig irány Sankt Moritz! A világbajnokság előtt mi is jelentkezünk majd előzetessel.

Szuper-G alpesi sí

Szuper-G alpesi sí

Szuper-G alpesi sí

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk