AJÁNLÓ
 
23:16
2016. 12. 27.
Kisebbfajta meglepetésre elmaradt az újabb amerikai győzelem a női szlalomosok közt,...
A bejegyzés folyatódik
 
23:16
2016. 12. 27.
Délelőtt egyetlen századdal még kikapott, összességében viszont a megszokott erődemonstrációját...
A bejegyzés folyatódik
 
23:16
2016. 12. 27.
A tétnélküliség kissé rányomta bélyegét a férfiak idénybeli utolsó Szuper-G-jére....
A bejegyzés folyatódik
 
23:16
2016. 12. 27.
Nem sikerült a duplázás a gyorsasági szakágakban Ilka Štuhec számára. Mert bár a...
A bejegyzés folyatódik
 
23:16
2016. 12. 27.
Mikaela Shiffrin duplával hangolt a Világkupa-döntőre, az amerikaiak klasszisa hazai...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

  Szuper-Kjetil: 3-ból 3!

alpesi sí Szuper-G Santa Caterina Olaszország Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud legyőzhetetlen idén Szuper-G-ben, a harmadik szakági futamon is csak hátát nézték a többiek, ha képletesen fejezzük ki magunkat. A második helyről viszont mindössze 5 század döntött, méghozzá Hannes Reichelt javára. Santa Caterina meghozta az olasz dobogót is, Dominik Paris révén örülhettek a hazaiak is.

 

Az előzetes versenynaptárban nem szerepelt ez a futam, pontosabban nem erre a napra tűzték ki anno. Mint ismert, teljes egészében törölték a Lake Louise-i versenyhétvégét, ennek egyik pótlása volt a mai nap.

Népes mezőny gyűlt össze Santa Caterinán, összesen 71 síző csatolt lécet a verőfényes napsütésben rendezett versenyen. Nem szerepelt a listán a térdfájdalmakkal küzdő Aksel Lund Svindal, ugyanakkor idén először indult Világkupában Ivica Kostelić, a pályafutását a végsőkig kitoló horvát utolsóelőttiként teljesíthette a távot. Nyilván a holnaputáni kombinációra hangolt.

alpesi sí Szuper-G Santa Caterina Olaszország Kjetil Jansrud

Eltelt kis időbe, míg kiismerték a francia edző által összeállított nyomvonalat, a kellemetlenebb az egészben, hogy Adrien Théaux (29.) szempontjából nem ment túlontúl jól ez a küldetés. Igaz, látványos hiba nélkül letudta menetét, de ez inkább volt köszönhető visszafogott tempójának. Travis Ganong (24.) egy alapvetően rontott csúszással (a fölső részen másodpercen túli hátránya volt) is csont nélkül elébe került, amit egy szem emberig tudott tartani. Peter Fill (42.) közepesen erős fölső rész után pusztítóan rossz folytatással jelentkezett, oly mértékben elvesztette a tempót, hogy pontszerzésről sem álmodozhatott. Andreas Sander (16.) nevéhez köthetjük az első aránylag kompakt menetet, sok sót persze ezzel sem evett a nagyokkal szemben.

alpesi sí Szuper-G Santa Caterina Olaszország Kjetil Jansrud

Dominik Paris (3.) megszenvedett a pályával, az egyenetlenségekkel, meg kell hagyni, emberesen megdolgozott másodpercen túli előnyéért. Ez már dobogó környékét érő csúszásnak tűnt, Alexis Pinturault (15.) erős kezdés után ki- kitért az ideálisnak tűnő nyomvonalról, az aktuális második helynél többen nem reménykedhetett.

alpesi sí Szuper-G Santa Caterina Olaszország Kjetil Jansrud

A győzelmet kérlelhetetlenül besöpörte a 7-es rajtszámmal érkező Kjetil Jansrud (1.). A norvég kezdetben még nem is sebességével, sokkal inkább rezzenéstelenül, magasról véghez vitt kanyarvételével jelezte (míg Paris inkább rodeózott), bombaformában van. Később a lendület is fokozódott, 65 századot hasított le az olasz menetéből. Legyőzhetetlen volt a mai napon.

alpesi sí Szuper-G Santa Caterina Olaszország Kjetil Jansrud

Hannes Reichelt (2.) jelentett rá minimális veszélyt, stabil sízése azonban édes kevés volt a norvég ellen, laza 6 tizedes hátrányával legalább az olaszt maga mögé utasította. A szakági címvédőnek is beletört a bicskája több helyen a pályába, nem véletlenü, Aleksander Aamodt Kildét (4.) szűk 4 tized választotta el ma a dobogótól. Gröden győztese ezúttal nem volt síelte végig a pályát hibátlanul, Max Franz (5.) két komoly térvesztéssel vesztette el esélyét a dobogóra. Carlo Janka biztató edzéseredmények után túlvállalta magát, túl sok tempót vitt a kanyarokba. A térvesztések zárásaként kezével ütött ki egy kaput, ott lett vége a bálnak.

alpesi sí Szuper-G Santa Caterina Olaszország Kjetil Jansrud

Boštjan Kline (13.) hiába igyekezett tempót gyűjteni, elvesztegette, a kék vonalon túli területet is megjárta párszor. Matthias Mayer (22.) felejtésre ítélt menete után a hazaiak bánatára Christof Innerhofer (18.) se nagyon konkurált az élmezőnnyel. Gesztusait elnézve maga sem értette, honnan jött annyi időkülönbség a legvégén. Megmondjuk mi: rossz helyen fékezett be. Dustin Cook (23.) sem idézte vb-ezüstérmet érő csúszását, hozzá képest pár fokkal biztatóbban teljesített Beat Feuz (11.). Hiába volt azonban lendületes itt-ott a svájci, ha a kulcskanyarban egyensúlyát vesztve alaposan bele kellett fékeznie. Vincent Kriechmayr (10.) a pálya 90%-át remekül síelte, szűk íveket húzta roppant stabilitással. A legvégéért kár, de erről Innerhofer tudna mesélni. Andrew Weibrecht (12.) rockie- üzemmódba kapcsolt jó szokásához híven, a szoros középmezőnyre volt jó ez a mutatvány.

Az összetett (és a csütörtöki kombináció) miatt lényeges futam következett. Marcel Hirscher (47.) stílusához nagyon nem passzolt azonban a lejtő, sorra kapta a másodperceket három szektoron át, esélye nem volt ma pontot szerezni. A ranglista legjobbjait Erik Guay (13.) középszerű menete zárta.

alpesi sí Szuper-G Santa Caterina Olaszország Kjetil Jansrud

Tegnapi csúnya bukása után kisebbfajta csoda Romed Baumann (19.) elrajtolása, ehhez mérten nem is vallott szégyent. Ralph Weber (44.) vergődése után egy meghökkentő futammal lettünk gazdagabbak. Josef Ferstl (5.) bátor menete karriercsúcsot hozott számára. Harmincig kihullott a visszacsehülő Jan Hudec, Steven Nyman és Brice Roger, a többiek pedig nem síeltek pontszerzésre érdemes időt. Tehát lapozzunk a magasabb rajtszámok felé.

A pályagondnokokat is díjazza valahol, hogy hárman is TOP10-be kerültek a továbbiakban. A svájci csapat legjobbja Mauro Caviezel (7.), nagyot síelt a vb felé Adrien Smiseth Sejersted (39-essel a 9.), s Thomas Biesemeyer (45-össel a 8.) is összehozta szezononkénti szenzációját. Másik három versenyző életében először gyűjtögetett pontokat a Világkupában, mégpedig: az osztrák Christoph Krenn (37-essel a 28.), az olasz Guglielmo Bosca (47-essel a 27.) és a svájci Niels Hintermann (48-assal a 25.). A pontszerzők sorát Jared Goldberg (49-essel a 30.), Manuel Osborne-Paradis (51-essel a 26.), Luca de Aliprandini (55-össel a 17.), Thomas Dressen (58-assal a 21.) és Bryce Bennett (60-assal a 20.) egészítette ki.

Szolgálati közlemény: Ivica 5 másodperces hátránnyal az 59. helyen fejezte be a versenyt.

alpesi sí Szuper-G Santa Caterina Olaszország Kjetil Jansrud

A verseny részletes statisztikáját a linkre kattintással érhetitek el.

Kjetil Jansrud 18. alkalommal győzött a Világkupában, csak a jelenlegi idényben négy sikernél tart, Szuper-G-ben eddig háromból három a mérlege! Hirscherrel szembeni hátránya az összetettben 151 pont. Hannes Reichelt 38, Dominik Paris 17 dobogónál jár.

Holnap lesiklás délben!

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk