AJÁNLÓ
 
18:55
2014. 02. 17.
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
18:55
2014. 02. 17.
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:55
2014. 02. 17.
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa...
A bejegyzés folyatódik
 
18:55
2014. 02. 17.
Marcel Hirscher a kranjska gorai óriás-műlesikláson aratott győzelmével már biztosan...
A bejegyzés folyatódik
 
18:55
2014. 02. 17.
Frederica Brignone nyerte a nők botrányosra sikerült Crans Montana-i alpesi összetettjét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

kusnyir

A 29 éves versenyző aranya legalább akkora meglepetés, mint honfitársának, a nőknél győztes Alla Cuper elsősége.  A sportágot uraló kínaiak közül ketten ugyan a szuperdöntőben voltak, ám mindketten buktak.

Az olimpia mindig más kávéház, erről kaptunk tanúbizonyságot a nők után a férfi síakrobatáknál is. A tornából „felmentett”, vagyis akrobatikai elemeiket már sílécen végző versenyzők amúgy véleményem szerint unalmas délutánt produkáltak, noha a fehérorosz szimpatizánsok ismét szép számban tiszteletüket tették a helyszínen, és éltették is kedvenceiket.  Közülük a címvédő, ám formán kívüli Alekszej Grisin még a legjobb 12 közé sem jutott, volt azonban valaki a döntő négyes mezőnyében, aki eltüntette az égről a borús felhőket. A delikvens Anton Kusnyir ugyan a finálé első két szakaszában takaréklángon égett, nem is vállalta be az ötös erősségű tripla szaltót öt csavarral kiegészítve (doublefull-full-doublefull), de aztán a legjobbkor dobbantott.

A legjobb négy közé jutott még – elsőként – a kínai világbajnok Csi Kuang-pu és honfitársa, a Vancouverben hatodik Csia Cung-jang, és az ausztrál outsider, David Morris. A legjobb négyet Morris négy és feles erősségű ugrása nyitotta, aki ugyan nagyon örült, pedig a 110.41 pont elviekben kevés a sikerhez, de még az éremhez is.  Majd érkezett Kusnyir, aki előhúzta a tarsolyából az  ötcsavaros triplát, és tökéletesen kivitelezett repülését egy minimális megingású talajfogással zárta le, érkezett is a 134.50-es pontszám.  Persze még hátravolt a két fő favorit, először Csi Kuang-pu, ám ő a Kusnyirral azonos ugrását nem tudta kiforogni, aminek következtében rosszul fogott talajt. Kusnyir ekkor már tűkön ült az idegességtől, ám amikor Csia Cung-jang is elbaltázta a tripláját  -konkrétan olyan rosszul érkezett, hogy csak egy bukfenc után találta meg az egyensúlyát - , már megkönnyebbülten zuhant a földre.

A kínaiaknak nem maradt más, mint a jövőben rendet tenni a fejekben, és ismét nekidurálni magukat a következő olimpiai játékokra való felkészülésre, ahol még mindig fiatalabbak lesznek, mint a mostani mezőny java része.

Amellett semmiképpen nem mehetünk el, hogy ez volt a fehéroroszok ötödik aranya Szocsiban - ennyi termeltek eddig a norvégok és az USA is...

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk