AJÁNLÓ
 
18:59
2017. 03. 04.
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
18:59
2017. 03. 04.
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:59
2017. 03. 04.
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa...
A bejegyzés folyatódik
 
18:59
2017. 03. 04.
Frederica Brignone nyerte a nők botrányosra sikerült Crans Montana-i alpesi összetettjét...
A bejegyzés folyatódik
 
18:59
2017. 03. 04.
A német Simon Schempp győzelmével zárult a 2017-es biatlon világbajnokság, a férfiaknál...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Marcel Hirscher a kranjska gorai óriás-műlesikláson aratott győzelmével már biztosan megvédte összetettbeli és szakági kristálygömbjét is - összetettben egészen egyedülálló módon sorozatban hatodszor avatják majd bajnokká a szezon végén. Leif Kristian Haugen a először szerzett világkupa dobogót, míg Matts Olsson másodszor állt életében dobogóra. A versenyt sajnos jelentősen befolyásolta a meleg, esős időjárás, így az első futam után még dobogós Kristoffersen és Murisier jócskán visszaesett.

 

Az első futamot tiszta, de borongós és meleg időben tudták megrendezni. Alexis Pinturault magabiztosan kezdett, de egy megbillenést követően nem fért be a kapuba, így búcsúzott. Kristoffersen (2.) precíz ívekkel, jó tempóban síelt végig, így erős alapidőt állított fel. Neureuther (5.) is hasonló menettel, de pár bizonytalansággal „operált”, így csak a norvég mögé került, Faivre (7.) többször bizonytalan volt a pálya közepén, ott jött össze hátránya jelentős része; Muffat-Jeandet (4.) pedig csak a pálya legelején összeszedett kevés hátrányát cipelte magával a célig. Nem sikerült a tiszta menet Schörghofernek (9.) sem, több helyen túl határozottan fékezett. Marcel Hirscher (1.) ismét egészen más dimenzióban síelt, szinte hiba nélkül. A célig majdnem egy másodperces előnyt épített ki Kristoffersennel szemben.

A továbbiakban még három menetet érdemes kiemelni: Matts Olsson (6.) idén már többször is bizonyított, és egy kissé visszafogottabb menettel is közel tudott maradni a dobogósokhoz. A vb ezüstérmese Ronald Leitinger (8.) előkelő rajtszámát a világbajnokságon elért eredménynek köszönhette, a világkupában még nem került be a döntőre kvalifikáló legjobb 25-be, így neki dupla tétet jelentett a verseny. Az osztrák nem kockáztatott a kelleténél többet, ez pedig kifizetődőnek bizonyult. Justin Murisier (3.) ezzel szemben semmit nem védett, megtámadta a pályát és folyamatosan a második Kristoffersennel versenyzett, végül egy tizeddel maradt alul.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

A második futamban nem túl ideális körülmények fogadták a versenyzőket. Az elsőként érkező Daniel Meiernek (18.) sűrű ködben és esőben kellett síelnie, ráadásul 8 °C-ot jelzett a hőmérő. Viszont a szűz pálya komoly előnyt jelentett a fiatal osztráknak: a pálya második felében komoly hátrányt gyűjtött be Jitloff (22.) és Nösig (26.) is, viszont a norvég Marcus Monsen (17.) szép sízéssel már az élre tudott állni (bár nem nagy előnnyel), a rákövetkező Marcel Mathis (28.) pedig egy óriási fékezés után senkire nem volt már veszélyes. David Chodounsky (21.) sokáig tartotta magát, de a pálya utolsó szakaszán fél másodpercet kapott, ugyanúgy, ahogy Kristof Kryzl (25.) is, de ő már a pálya felső szakaszán összeszedett hátrányát halmozta tovább.

Az egyszeres világkupa győztes Cyprian Sarrazin (27.) egy kapunál majdnem kiesett, így nem csoda, hogy a célban komoly hátrányt jelzett az óra. Loïc Meillardnak (10.) szerencséja volt a pillanatnyilag feloszló köddel, így egy tempós és precíz futammal tudta átvenni a vezetést. Erik Read (24.) jócskán megküzdött a pályával (és az elemekkel), jelentős visszaesést könyvelhetett el ő is. Žan Kranjec (23.) menetére láthatóan visszatért a sűrűbb köd a pálya felső részén, így esélye sem volt a hazai közönség előtt egy jó eredményre. Roberto Nani (20.) pattogós menettel rukkolt elő, de néhány hiba miatt távol került az első helytől.

Aleksander Aamodt Kilde (15.) ismét egy fokkal jobb látási viszonyok közt síelhetett, és sokáig esélye is volt a vezetésre, de egy-egy apró megbillenés miatt végül a második hellyel kellett beérnie. Manuel Feller (4.) szokásához híven nekiesett a pályának és a gyenge körülmények közt is hatalmas sízést mutatott be. Tommy Ford egy jelentős térvesztés után már nem tudta bevenni a következő kaput, így kiesett. André Myhrer (19.) nem tudta időben megfogni a léceit a kapuk tövében, jelentősen csúszott le az ideális ívekről. Elia Zurbriggen (8.) az egyre inkább sűrűsödő ködben nagyszerűen ment, végül épp a pálya tisztább részein nem tudta felvenni a versenyt Fellerrel. Haugen (2.) a hátránya alapján már esélyes lehetett a dobogóra, ehhez pedig a maga részéről egy nagyszerű menetet mutatott be, jól osztotta be Fellerrel szemben hozott előnyét. Mölgg viszont kibillent egy kanyarban az egyensúlyából, így a célig már nem jutott el. Florian Eisath (7.) ugyan ki nem esett , de a ködben egy másodpercet adott el. A menete után meg is szakították a versenyt húsz percre.

A meglehetősen hosszúra sikerült esőszünet után előbb Stefan Luitz (5.), majd Philipp Schörghofer (16.) következett, de egyik sem tudta komolyabban megszorongatni Haugent. Az újdonsült világbajnoki érmes, Roland Leitinger (9.) a világkupadöntő indulási jogáért harcolt és egy nem épp tiszta menettel végül biztosítani tudta helyét. Mathieu Faivre (13.) egy meglehetősen zaklatott, komoly hibákkal tarkított menet után csúszott hátra. Matts Olsson (3.) a tejködbe burkolózó szakaszon tudott szinte a legtisztábban jönni, a körülményekhez képest a szorosan megszerzett második hely nagyszerű eredmény számára.

A szintén hátracsúszó Felix Neureuther (5.) után újabb kényszerszünet következett, aminek hatása erősen rányomta a bélyegét Victor Muffat-Jeandet (14.) menetére. Már csak Justin Murisier (12.) állt Haugen és a dobogó között, a svájci viszont az átláthatatlan ködben bő fél másodpercet kapott a norvégtól, majd tovább csúszott hátra az egyre romló pályán. Henrik Kristoffersen (11.) már tisztes előnnyel vágott neki a pályának, de a ködben ő is inkább a biztonságra ment, így a dobogóra nem sok esélye volt. Marcel Hirscher (1.) 1.69-es előnnyel indulhatott, így a szürkeségben elvesztett egy másodperc is belefért még.

A verseny részletes statisztikája

Marcel Hirscher mai győzelmével matematikailag is bebiztosította sorozatban 6. összetett győzelmét, Pinturault kiesése miatt pedig a szakági elsőséget sem veszélyezteti már senki a világkupadöntőn. Leif Kristian Haugen a világbajnoki bronz után a világkupában is dobogóra tudott állni, életében először. Matts Olsson pedig a garmischi második hely után újabb dobogóval gazdagodott.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk