AJÁNLÓ
 
22:39
2014. 02. 11.
Alig több mint egy hét van már csak hátra az alpesi sízők hagyományos söldeni szezonnyitójáig,...
A bejegyzés folyatódik
 
22:39
2014. 02. 11.
Gyarmati Panka 14. helyen végzett az idei év talán legfontosabb slopestyle versenyén,...
A bejegyzés folyatódik
 
22:39
2014. 02. 11.
Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az...
A bejegyzés folyatódik
 
22:39
2014. 02. 11.
Gyarmati Panka szombat délután Svédországban vett részt egy meghívásos big air versenyen...
A bejegyzés folyatódik
 
22:39
2014. 02. 11.
Vészharangot kongattak, ami alaposan felpezsdítette a Felix Loch vezette germán szánkócsapatot:...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

sz1

Ha Felix Loch a férfi szánkózás királya, akkor Natalie Geisenberger a női szánkó Felix Lochja. A 26 éves hölgy óriási fölénnyel nyerte az egyéni versenyt, de a biztonság kedvéért a második helyezett is német lett, míg a dobogó harmadik fokára felálló Erin Hamlin történelmet írt.

A férfiak küzdelmeinek befejeztével hétfőn a nők vették birtokba a Sanki Csúszó Központot, hogy ők is döntsenek az egyéni szánkóverseny érmeinek sorsáról. A sport már a kezdetek, az 1964-es olimpiai debütálás óta német sikerszakágnak számít, hiszen az azóta rendezett 14 egyéni versenyből 10-et is ők nyertek - vasárnap óta ez az arány a férfiak, és mostantól a hölgyek összesítésében is.

Natalie Geisenberger már Vancouverben is szerzett egy bronzot, de pályafutása csak azt követően kezdett igazán felfelé ívelni - az elmúlt három világbajnokságon dobogós volt, most pedig talán egyik legerősebb formáját nyújtva nyert, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a második helyezetthez mért 1,139 másodperces előnye az olimpiák történetének második legnagyobb arányú győzelme lett.

sz2

Geisenberger egyetlen pillanatig sem mutatta magát sebezhetőnek a négy csúszás során, hiszen mindegyik menetben ő érte el a legjobb eredményt a 31 fős mezőnyben. Ugyan az utolsóban csupán 9 századdal volt gyorsabb honfitársánál, Tatjana Hüfnernél, de erre rajta kívül bizonyára senki nem fog emlékezni. „Az első, második és harmadik menet szinte tökéletes volt. Az utolsó egy kicsit... hát, az nem sikerül a legjobban, de így is egész jó volt.” - szerénykedett utólag.

Az aranyra esélye sem volt, így az ezüstnek is nagyon örült Hüfner, aki a négyből háromszor is a második helyen beérkezve gondoskodott arról, hogy Németország kettős győzelmet arasson.

sz3

De a legkülönlegesebb eredményt mégsem ők, hanem a bronzérmet átvevő amerikai Erin Hamlin érte el, aki végre áttörést ért el ebben az országa számára igencsak sikertelen sportban. Az Egyesült Államok ugyanis a szánkó olimpiai számmá emelése óta, azaz 50 éve egyszer sem tudott érmet szerezni az egyéni küzdelmek során - sem a férfi, sem a női mezőnyben -, csupán néhány 4. hellyel rendelkeztek. Nem véletlen, hogy Hamlin és edzője győzelemként ünnepelték ezt a harmadik pozíciót.

szánkó néi1

A Sanki csúszópályán az élet nem áll meg - szerdán a férfi páros versenyekkel folytatódik a harc az érmekért.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk