AJÁNLÓ
 
14:32
2016. 02. 08.
Alig több mint egy hét van már csak hátra az alpesi sízők hagyományos söldeni szezonnyitójáig,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:32
2016. 02. 08.
Gyarmati Panka 14. helyen végzett az idei év talán legfontosabb slopestyle versenyén,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:32
2016. 02. 08.
Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az...
A bejegyzés folyatódik
 
14:32
2016. 02. 08.
Gyarmati Panka szombat délután Svédországban vett részt egy meghívásos big air versenyen...
A bejegyzés folyatódik
 
14:32
2016. 02. 08.
A lányok általános meglepetésre ezüstig vitték a váltóban. A két Liu döntőbe jutott...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

egyéb szánkó Szocsi Szánkó Világkupa Felix Loch

Vészharangot kongattak, ami alaposan felpezsdítette a Felix Loch vezette germán szánkócsapatot: a vb-n taroltak, a Szocsi-világkupán csak nyertek korunk legjobb versenyzői.

 

A január 30.-31. nap egyértelműen a német sport 21. századi történetének egyik legfényesebb hétvégéje volt. Női győztes az Australian Openen, bajnoki cím a férfi kézilabda-Eb-n, Viktoria Rebensburg  és Eric Frenzel világkupa győzelme, és a szánkó-csapat tarolása a vb-n.

egyéb szánkó Szocsi Szánkó Világkupa Felix Loch

Pedig Natalie Geisenberger, a legjobb női szánkós azt bátorkodta mondani, hogy véget ért a sportág német egyeduralma. Nem tudni mire alapozza ezen kijelentését az olimpiai bajnok, hacsak nem a szezon első felében mutatott észak-amerikai bukdácsolásra - kis túlzással 2015végén alig volt olyan német, akik rendeltetésszerűen feküdt a szánkón.

Oberhof óta viszont újra visszazökkent a rendes kerékvágásba a németek szekere: a hazai vk-n 18 éremből 16-ot elvittek. A múlt heti Königsee-i világbajnokságon is csak a svájci Martina Kocher – általános meglepetésre - tudott labdába rúgni nem németként, ő is csak a kevésbé értékes sprintversenyben.

Az igazi ászok, a párosok, Tobias Wendl és Tobias Arlt, valamint Tonni Eggert és Sascha Benecken más dimenzióban száguldott Königseeben, a harmadik páros majdnem 2 másodpercet kapott az első kettőtől, ami egy ezredeket is számon tartó sportágban fényévnyi differencia.

egyéb szánkó Szocsi Szánkó Világkupa Felix Loch

Persze a sportág történetének legnagyobbika címre pályázó Felix Loch sem akart lemaradni honfitársaitól, a férfi egyest végül 4 tizeddel nyerte barátja, és csapattársa, Ralf Palik előtt.

A vészharangot kongató Geisenberger sem panaszkodhatott, mindkét futamát megnyerve szerezte meg pályafutása harmadik egyéni aranyát.

A német „lanyhulást” megcáfolva Szocsiban is nagy volt a fekete-piros-sárgák előnye, párosban és férfi egyesben is a Königsee-i hősök jártak az élen, igaz némileg csökkent a fölényük, de azért senki sem veszélyeztette pozíciójukat.

egyéb szánkó Szocsi Szánkó Világkupa Felix Loch

Visszakanyarodva Geisenberger kisasszony felvetéséhez, azt kell mondjam, biztosan citromba harapott, vagy csak a saját uralkodásának elvesztését jósolgatja az idei szezon eddigi eseményeinek tükrében. Egy bizonyos, Szocsiban sem ment neki - két hazai Tatjana Ivanova és Viktoria Demcsenko (igen, ő Albert Demcsenko leánykája) hátát nézte -, de még így is bezsebeli az összetett vk-sikert.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk