AJÁNLÓ
 
22:25
2016. 02. 13.
Alig több mint egy hét van már csak hátra az alpesi sízők hagyományos söldeni szezonnyitójáig,...
A bejegyzés folyatódik
 
22:25
2016. 02. 13.
Gyarmati Panka 14. helyen végzett az idei év talán legfontosabb slopestyle versenyén,...
A bejegyzés folyatódik
 
22:25
2016. 02. 13.
Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az...
A bejegyzés folyatódik
 
22:25
2016. 02. 13.
Vészharangot kongattak, ami alaposan felpezsdítette a Felix Loch vezette germán szánkócsapatot:...
A bejegyzés folyatódik
 
22:25
2016. 02. 13.
A lányok általános meglepetésre ezüstig vitték a váltóban. A két Liu döntőbe jutott...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

egyéb snowboard Gyarmati Panka

Gyarmati Panka szombat délután Svédországban vett részt egy meghívásos big air versenyen és a nagyszerű harmadik helyet érte el. Az Ale Invite nem tartozik a FIS égisze alá, de beleszámít a nemzetközi szövetséget szakadárnak tekintő World Snowboard Tour (WST) naptárába (a két naptár átláthatóságát bonyolítja, hogy a legtöbb FIS VK verseny rendelkezik WST homologizációval is), amely a snowboardosok körében jóval nagyobb tiszteletnek örvend.

 

A svéd verseny rangját jelzi, hogy ugyanezen a napon Québecben világkupát rendeznek szintén big airben, mégis olyan nevek fogadták el a meghívást, mint Kirra Kostenburg, aki Panka mögött lett második Mammoth Mountainben, Klaudia Medlová, VB bronzérmes, Kjersti Buaas, háromszoros X-Games dobogós és persze Gyarmati Panka, aki visszatért Európába a verseny kedvéért.

egyéb snowboard Gyarmati Panka

A big air a freestyle snowboard egyik ága. Itt egy természetes, hóból épített, vagy mesterséges nekifutó után egy rámpáról ugranak el a versenyzők és mutatnak be trükköket, majd próbálnak minél tökéletesebben talajt fogni. A versenyzők több alkalommal próbálkoznak, minden alkalommal pontozzák őket. A legjobb menetre kapott pontszám számít bele a végső eredménybe.

egyéb snowboard Gyarmati Panka

Ezúttal három próbálkozást mutattak be a versenyzők. Panka az első körös hátraszaltója után a második helyen állt, csak egyik legjobb barátnője, a szlovák Klaudia Medlová állt előtte. Látványos ugrását kitörő ovációval fogadta a közönség. A második körben backside 180-at ugrott dupla grabbel, javítania nem sikerült, ahogy a mezőnyből senkinek sem.

A harmadik ugrásban Panka elsőkörös hátraszaltóját mutatta be, mely ezúttal jobban sikerült - tudta javítani a pontszámát, de Medlovát nem érte utol. Végül a brit Aimee Fuller még beférkőzött kettejük közé a dobogón. Ezzel az ötfős mezőny élén Klaudia Medlová végzett, megelőzve Fullert és Pankát.

Panka menete videón

Panka a következőket nyilatkozta a Magyar Snowboard Szövetségnek a versenyt követően:

„Tegnap sokáig gondolkoztunk, hogy milyen ugrást válasszak. Én voltam az első a rajtlistán, nem nagyon volt viszonyítási alap a sebességhez. Ma friss hó esett, úgyhogy még inkább tartottam a sebességtől. Elsőre rövidet ugrottam, ami a hátamnak nem esett jól. Fájdalomcsillapítóval csúsztam, de legalább sikerült mindhárom körben beadnom az ugrásaimat. Nem mertem kockáztatni a sebesség miatt, és azért sem, mert még hosszú út áll előttem. De nagyon örülök a dobogónak és Klaudia győzelmének is! :)”

egyéb snowboard Gyarmati Panka

Gratulálunk Pankának a nagyszerű eredményhez!

Képek forrása: Magyar Snowboard Szövetség

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk