AJÁNLÓ
 
18:15
2016. 03. 04.
Alig több mint egy hét van már csak hátra az alpesi sízők hagyományos söldeni szezonnyitójáig,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2016. 03. 04.
Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2016. 03. 04.
Gyarmati Panka szombat délután Svédországban vett részt egy meghívásos big air versenyen...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2016. 03. 04.
Vészharangot kongattak, ami alaposan felpezsdítette a Felix Loch vezette germán szánkócsapatot:...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2016. 03. 04.
A lányok általános meglepetésre ezüstig vitték a váltóban. A két Liu döntőbe jutott...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

egyéb snowboard Gyarmati Panka slopestyle

Gyarmati Panka 14. helyen végzett az idei év talán legfontosabb slopestyle versenyén, a Burton US Openen. A versenyre a világ 16 legjobb snowbordosát hívták meg, ebben az erős mezőnyben mutatkozhatott be Panka is. Sajnos egyik menete sem volt teljesen tiszta, de így is nagyszerű teljesítményt tudhat maga mögött.

 

A Burton US Opent az alpesi sít követők számára ismerős terepen, a coloradoi Vailben rendezték meg. A szerdai rossz időjárás miatt a selejtező slopestyleban mind a fiúk, – és ami számunkra most a fontos – mind a lányok számára elmaradt. Így a pénteki döntőben mind a tizenhat meghívott versenyző elindulhatott. Két lehetősége volt mindenkinek, a jobb menet számított; ez adta a végső rangsort. A pályán két korlátkomplexum, három ugrató és egy félig-meddig mini félcsőre hajazó, úgynevezett Red Bull feature kapott helyet, mindegyiken 10-10 pontot, azaz összesen hatvanat lehetett szerezni a bemutatott trükkökre, további negyvenet pedig az összképre.

egyéb snowboard Gyarmati Panka slopestyle

A pályán a rossz idő miatt kevés gyakorlásra volt lehetősége a lányoknak. Ez az első menetek alatt ez meg is látszott a pontszámokon. Sok hiba akadt, többek közt a harmadikként érkező Panka menetében is. A pálya közepén egy hiba miatt lelassult és a hátralévő ugratók mellett már csak lecsúszott, így az első körben igen gyenge pontszámokat kapott. 16,85 pontja az utolsó helyre volt elég.

egyéb snowboard Gyarmati Panka slopestyle

Jessika Jenson (5., 59,90 pont) tudta átvenni hosszabb időre a vezetést – őt egyébként Panka a Mammoth Mountain-i világkupán vertemár meg idén, ugyanúgy, ahogy a Jensont később nagyon erős pontszámmal megelőző Karly Shorrt (2., 80,40 pont). Az első körben Panka barátnője, a szlovák Klaudia Medlová (10., 34,45 pont) is komolyabbat hibázott az egyik ugratón, így ő is a mezőny második feléből várhatta a folytatást. A mezőny végén érkező esélyesek, Cheryl Maas és a tizenöt éves Hailey Langland (7., 52,00 pont) sem tudtak tiszta menetet összerakni, míg Spencer O’Brien (12. 30,10 pont) hatalmasat bukott egy ugrató után, bal vállát fájlalta. Az utolsónak érkező legnagyobb esélyes, aktuális olimpiai bajnok Jamie Anderson (1., 86,85 pont) viszont nem remegett meg és látványos menettel vette át a vezetést.

egyéb snowboard Gyarmati Panka slopestyle

Panka a második menetében bíztatóan kezdett, a Red Bull komplexum viszont ezúttal sem feküdt neki igazán. Az ugratón a leérkezéskor kibillent egyensúlyából, a tempóvesztés miatt pedig a következő ugratót nem vállalta el. Az utolsó ugratón még egy nagyon látványos elemet mutatott be a cél előtt. Pontszámát végül 29,85 pontra tudta javítani, ezzel kettő, még hátralévő versenyzőt előzött meg. A célban lelkesen nyilatkozott a helyszínről közvetítő Red Bull TV-nek.

Nem szép dolog az „ellenszurkolás”, de amikor a helyezések sorsa már nem kedvencünk kezében van, akkor be kell vallanom, én is gyakran élek vele. Miyabi Onitsuka (9., 54,75 pont) esetében is ezt tettem, de a japán végül javított második menetével és Panka elé ugrott a végső rangsorban. Egy lány állt még az eredményjelzőn Panka mögött, a kreischbergi big air világbajnok, és a World Snowboard Tour ranglistáját vezető svájci Elena Könz (15., 28,55 pont) Az első ugratón nagyot hibázott, a rákövetkező kettőt pedig emiatt már el sem vállalta, így első körös eredményén sem tudott javítani. Ezzel véglegessé vált, hogy Panka 14.-ként végzett a világ legjobb snowboardosait felvonultató mezőnyben!

egyéb snowboard Gyarmati Panka slopestyle

Ami a végső győzelemért folytatott harcot illeti, Karly Shorr (2., 80,40 pont) komolyan belehibázott jól induló menetébe, ezzel nem tudta megelőzni az élen álló Jamie Andersont. Klaudia Medlová (4., 71,50 pont) viszont szinte ragyogott az ugratókon, ami pontszámjavulásán is meglátszott, az aktuális harmadik helyre ugrott előre. A szlovák lányt a pódiumról Cheryl Maas (3., 76,35 pont) taszította le, aki az utolsó ugratón egy backside 900 tail-t mutatott be, ami összességében az aktuális harmadik helyre volt elég. Az előzetesen esélyesnek gondoltak ismét hibáztak, így Jamie Anderson (1., 86,65 pont) – bár hibázott „győzelmi menetében” – megtartotta első helyét és megnyerte a Burton US Opent. Gyarmati Panka a 14. helyen végzett a nagyon erős mezőnyben. Gratulálunk neki!

A verseny felvétel itt visszanézhető

Panka legközelebb várhatóan a Suzuki Nine Queens elnevezésű meghívásos rendezvényen vesz részt március 13-tól, mielőtt elindulna a szezonzáró világkupa futamon Csehországban.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk