AJÁNLÓ
 
20:01
2017. 02. 14.
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
20:01
2017. 02. 14.
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja,...
A bejegyzés folyatódik
 
20:01
2017. 02. 14.
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa...
A bejegyzés folyatódik
 
20:01
2017. 02. 14.
Marcel Hirscher a kranjska gorai óriás-műlesikláson aratott győzelmével már biztosan...
A bejegyzés folyatódik
 
20:01
2017. 02. 14.
Frederica Brignone nyerte a nők botrányosra sikerült Crans Montana-i alpesi összetettjét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szerdán folytatódik a 2017-es biatlon világbajnokság, így a következő öt nap programja mellett vessünk egy pillantást az eddig Hochfilzenben történtekre!

 

Mindenek előtt ajánljuk figyelmetekbe eddigi két írásunkat, az ELSŐ a vegyes váltó és a sprintversenyek, a MÁSODIK az üldözéses versenyek összefoglalóit tartalmazza. Miután vettetek rá egy pillantást, mutatjuk a versenyek „száraz” eredményeit, melyekből megpróbálunk következtetéseket levonni a hátralévő három-három versenyre!

Vegyes váltó, 2*6 km és 2*7,5 km (teljes eredmény)

Női sprint, 7,5 km (teljes eredmény)

Férfi sprint, 10 km (teljes eredmény)

Női üldözéses, 10 km (teljes eredmény)

Férfi üldözéses, 12,5 km (teljes eredmény)

Az első hétvége öt legfontosabb száma

23 – Már csak Björndalen rendelkezik több vb-éremmel, mint amennyi Martin Fourcade-nak van. A 28 esztendős francia az aranyérmek számában még csak a harmadik, ebben a tekintetben Emil Hegle Svendsen eggyel többet – tizenkettőt - gyűjtött, mint ő.

43 – A kor nem számít. Ismét bebizonyította a sportág királya, Ole Einar Björndalen. A norvég legenda 43 esztendősen is képes volt felállni a dobogóra a vasárnapi üldözőversenyben!

45 – Björndalen vb-érmeinek száma vasárnap után. Hihetetlen, hogy túl a negyvenen is több medálja van, mint ahány esztendős éppen…

96 – Az elmúlt évtizedekben nem tapasztalt magas rajtszámmal nyerte meg Gabriela Koukalová a női sprintet szombaton.

134 – Ennyi nap telt el azóta, mióta Darya Domracheva életet adott Ole Einar Björndalennel közös gyermeküknek. A fehérorosz versenyző a vasárnapi üldözésesben már dobogóra állhatott. „Biológiai csoda” – hogy klasszikust idézzünk.

Öt merész jóslat a második hétre

1) Nem nyer több versenyt Martin Fourcade

Nem ez minden idők legerősebb mezőnye a férfi szakágban, ebből a mezőnyből azonban kétségtelenül kiemelkedik az immáron 11-szeres vb-győztes Fourcade, eddig egy szerencsés bronzérmet és egy abszolút megérdemelt aranyérmet szerzett Hochfilzenben. Két lövőhibával is dobogóra tudott állni sprintben, ami csoda kategória. Ha ezt a rapszodikus teljesítményt hozza a későbbiekben is, akkor lehet, hogy nem terem neki több arany a vébén.

2) Bulgária Top5-ben lesz férfi váltóban

A szombati sprintben három bolgár versenyző is remekül teljesített (Anev 6., Sinapov 11., Iliev 13.), ezt a másnapi üldözésesben Krasimir Anev majdnem megkoronázta egy éremmel, azonban az utolsó álló sorozatban elrontotta az első lövését, így végül a hetedik helyen zárta a versenyt. Bár egy váltó négy emberből áll, mi mégis esélyesnek tartjuk arra ezt a hármast, hogy Gerdzhikovval kiegészülve bent legyenek az orosz, norvég, német, francia négyes mögött a legjobb ötben!

3) Meglesz Olaszország első aranyérme női szakágban

Az olaszok már nagyon régóta vártak egy olyan ütőképes csapatra, mint amilyen ez a mostani. A Willfried Pallhuber és Andreas Zingerle nevével fémjelzett 1990-es évek eleji nagy aranygeneráció óta nem volt reális esélye a legszebb világkupa helyszínek egyikével (Antholz-Anterselva) rendelkező olaszoknak egy stabilan éremesélyes csapatnak drukkolni, most azonban az Alexia Runggaldier, Federica Sanfilippo, Lisa Vitozzi, Dorothea Wierer összetételű váltó pénteken délután végképp felteheti a női biatlon térképére Olaszországot. Vagy Wierer akár már szerdán, aki az egyéni indításos egyik legnagyobb favoritja, mint regnáló szakági világkupa-győztes.

4) Makarainen megnyeri mindkét hosszú egyéni számot

Kaisa Makarainen eddig egy 12. és egy 7. hellyel szomorította örvendeztette meg finn szurkolóit, így bőven benne van, hogy dacból lefutja a világot a két hosszú számban, mondjuk ehhez stabilabb lövészetre van szüksége, pláne az egyéni indításosban, ahol minden egyes lövőhibát egy perces időbüntetéssel „honorálnak”, a tömegrajtosban akár négy hiba is beleférhet neki, a riválisok teljesítményétől függően!

5) Björndalen 43 évesen megnyeri az egyéni indításost

G.O.A.T. – ez a négy betű határozza meg az egyetemes sportot 2017-ben. Roger Federer és Tom Brady után egy újabb legenda teheti fel a koronát tökéletes pályafutására, Björndalennek erre inkább az egyéni indításosban van esélye rá, mint tömegrajtosban, ugyanis test-test elleni csatában kevésbé számít a jó lövő teljesítmény, így ott a kicsit megkopott sebességű (43 évesen kinek ne kopna meg…) Björndalennek kicsi az esélye még az éremre, ellentétben a csütörtöki egyénivel, ahol egy hibátlan lövészettel biztos érmesnek lehet lenni.

A második hét programja

február 15. szerda 14:30 női egyéni indításos (15 km)

február 16. csütörtök 14:30 férfi egyéni indításos (20 km)

február 17. péntek 14:45 női váltó (4*6 km)

február 18. szombat 14:45 férfi váltó (4*7,5 km)

február 19. vasárnap 11:30 női tömegrajtos (12,5 km)

február 19. vasárnap 14:45 férfi tömegrajtos (15 km)

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk