AJÁNLÓ
 
19:14
2016. 01. 16.
A váltót is beleértve a 28 éves francia idén csak egy alkalommal adta ki kezéből...
A bejegyzés folyatódik
 
19:14
2016. 01. 16.
A női és a férfi egyéni indításos is a favorit remeklésével ért véget. A mezőny...
A bejegyzés folyatódik
 
19:14
2016. 01. 16.
Vasárnap a férfiak 15 kilométeres tömegrajtos versenyével befejeződött a 2016-os oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
19:14
2016. 01. 16.
A hölgyek számára vasárnap a 12,5 kilométeres tömegrajtos viadallal zárult az oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
19:14
2016. 01. 16.
Norvégia hazai pályán megnyerte Oslóban a női 4x6 km-es váltóversenyt. Synnoeve Solemdal,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

biatlon Biatlon Világkupa Ruhpolding Eric Lesser Gabriela Soukalová

Eric Lesser 30-as rajtszámmal vágott neki a mai tömegrajtos viadalnak, de végül mindenkit megtréfálva elsőként haladt át a célon a 15 ezres rajongótábor örömére. Martin Fourcade egyelőre nem előzte meg honfitársát, a 44 VK-sikerét elérő Raphael Poiree-t.

 

Végre megérkezett a nem tágító „hózuhatag” a német sípályákra is, közeli információm szerint két nap alatt 150 centi hó esett a német Alpok közelében. Ruhpoldingban az égiek már-már túlságosan is kegyeibe fogadta rendezőket, a tömegrajtos futam előtt-alatt - viszonylag erősödő szél kíséretében – havazott, jócskán zavarva a látásban a világ 30 legjobb női biatlonistáját.  A közel 15 ezer – leginkább - német „hóember” próbálta belehajszolni az övéit a sikerbe, amihez persze sokaknak lehetett még beleszólása.  Leginkább persze a cseh Gabriela Soukalova kért szót magának, a tőle jól megszokott megbízhatóságával, gyilkos higgadtságával.

biatlon Biatlon Világkupa Ruhpolding Eric Lesser Gabriela Soukalová

A futam első lövészete után a kanadai Rosanne Crawford állt az élen, persze senki nem hitte, hogy az esélytelen juharleveles versenyző megőrzi elsőségét. A második sorozathoz is egyszerre érkeztek a legjobbak, és sokan közülük továbbra is megőrizték „szüzességüket”, kivéve Laura Dahlmeier, aki mindjárt az első lövést elvétette. A harmadik, már álló sorozat előtt a francia Marie Dorin magához ragadta a kezdeményezést, lerázta magáról Soukalovát, Franzika Hildebrandot, és a többieket.

A vk második gall tempója viszont visszaütött, hiábavalónak bizonyult a törekvése, az utolsó lövészetnél négyet! is hibázott, így elsüllyedt a mezőnyben. Soukalova viszont „tiszta” maradt, és ezzel egyedül volt, mivel Hildebrand és a többiek – köztük Dahlmeier – sem úszta meg büntetőkör nélkül, így pályafutása 10. sikerét zsebelhette be. A második helyre – az őrjöngő hazai publikum nagy örömére - végül könnyedén besétált Hildebrand, Dahlmeier pedig - lehajrázva Maren Hammerschmidtet az ukrán Julia Dzsimát, valamint a hajrában rendre honfitársához, a sífutó Theresa Juhauhoz hasonlóan duracell nyuszi módjára sífutó Tirill Echoffot – lett a harmadik.

biatlon Biatlon Világkupa Ruhpolding Eric Lesser Gabriela Soukalová

Soukalova így 611 ponttal áll az összetettben, és lélegzethez jutott (73 ponttal vezet) a ma betliző Dorin előtt. A francia mögött két német, Hildebrand (520 pont) és Dahlmeier (485).

Női 12,5 km-es tömegrajtos verseny

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

A férfiak tömegrajtosára már villanyfény mellett kert sor, vagyis az összegyűlt tömegnek órákat kellett hóban vesztegelnie – vagy rumpunccsal melegednie a hüttékben – a női viadal után. A hazaiak a férfiak esetében nem nagyon reménykedtek hasonló forgatókönyvben és eredményben, mint órákkal korábban, ám végül mégiscsak kedvezett számukra a csillagok állása. A germán tábor nagy örömére ugyanis azaz Eric Lesser nyerte a viadalt, aki mindössze utolsóként, 30-as rajtszámmal vághatott neki a versenynek (a tömegrajtosban a Világkupa pontversenyének  30 legjobbja indulhat), de ha már lehetőséget kapott, akkor eufóriát okozott az érte szorítóknak.

biatlon Biatlon Világkupa Ruhpolding Eric Lesser Gabriela Soukalová

A győzelemért versengők nevei a szokásoknak megfelelően csak a harmadik lövészetnél kezdett kikristályosodni, addig nagy tömegben haladt mindenki. A norvégok közül Tarjei Böe a második, testvére, Johannes a harmadik sorozatban vérzett el – szegény Ole Einar Björndalen a felénél már öt, végül tíz lövést hibázott. A sportág egyik legeredményesebb nemzetéből egyedül Emile Hegle Svendsen tartotta magát legtovább, de végül ő sem fért be a legjobb hatba.

biatlon Biatlon Világkupa Ruhpolding Eric Lesser Gabriela Soukalová

Az első számú nemzetközi sportcsatorna rendezője amúgy Martin Fourcade-ra hegyezte ki a közvetítést, ami nem csoda, hiszen a 27 éves olimpiai bajnok a mai napon a vk-sikerek terén  beelőzhette volna honfitársát,  Björndalen valaha volt legnagyobb riválisát, Raphael Poireét – aki 44 vk-elsőség után vonult vissza.  A gallok jelenkori legjobbja jól is haladt a halhatatlanság felé, ám az utolsó, negyedik – álló - sorozatban vétett egyet, így második lett. A futamon az orosz Jevgenyij Garanyicsev előtt emelhetjük meg a kalapunkat, aki az élbolyban haladt, a hajrára viszont neki se maradt ereje, így be kellett érje a dobogó legalsó fokával. Természetesen Lesser volt a hős, akinek elsősége főleg azok után lenyűgöző, hogy a harmadik etapban a legmeredekebb emelkedőn lemaradt Fourcaderól, de a végső 3 kilométernél mégse engedte magához közelebb a Világkupa éllovast. A németek másik kedvence, a tizenkét napon át az ágyat nyomó Simon Schempp is kitett magáért, persze erőben elmaradt a legjobbaktól, de 6. helye így sem lebecsülendő.

Az összetettben Fourcade 187 ponttal (egy siker 60 pontot ér) előzi meg a második Tarjei Böe-t.

Férfi 15 km-es tömegrajtos verseny

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk