AJÁNLÓ
 
09:16
2016. 03. 05.
A váltót is beleértve a 28 éves francia idén csak egy alkalommal adta ki kezéből...
A bejegyzés folyatódik
 
09:16
2016. 03. 05.
A női és a férfi egyéni indításos is a favorit remeklésével ért véget. A mezőny...
A bejegyzés folyatódik
 
09:16
2016. 03. 05.
Vasárnap a férfiak 15 kilométeres tömegrajtos versenyével befejeződött a 2016-os oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
09:16
2016. 03. 05.
A hölgyek számára vasárnap a 12,5 kilométeres tömegrajtos viadallal zárult az oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
09:16
2016. 03. 05.
Norvégia hazai pályán megnyerte Oslóban a női 4x6 km-es váltóversenyt. Synnoeve Solemdal,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

biatlon Biatlon Világbajnokság

Csütörtökön Oslóban megkezdődött a biatlon világbajnokság. Az első versenyszám az utóbbi években már-már hagyományosan a vegyes váltó volt, ahol is két hölgy és két férfi versenyző szerepelt nemzetenként. A címvédő a cseh válogatott volt, akik idén is arra készültek, hogy megnyerik ezt a számot.

 

A hazai norvég csapat a Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johannes Boe, Tarjei Boe négyessel álltak fel. A rajt nekik sikerült a legjobban, de az első lövészet után az amerikai, a német, az olasz, az ukrán és a fehérorosz váltó volt az élen. A csehektől Veronika Vitkova háromszor is rontott, de mivel van három tartaléklőszer lövészetenként, ezért nem kellett büntetőkört futnia. Az oroszok a második lövészetben kerültek nagy hátrányba, Ekaterina Shumilova hibázott többször is, olyannyira, hogy büntetőkört is kellett futnia. Visszacsúsztak a 17. helyre. Susan Dunklee vezetésével nagyon jól álltak az amerikaiak, és elsőként adhatta át a stafétát Hannah Dressigackernek.

biatlon Biatlon Világbajnokság

A második embereknél ott volt az immáron vörös hajú Gabriela Soukalova, aki viccesen megjegyezte, Johannes Boe irdatlan futása miatt festette át a haját vörösre, hátha neki is jobban megy. Ment is, visszahozta a cseh váltót az ötödik helyre, igaz, fél perc volt a hátránya az éllovasokkal szemben. A francia, a német, a norvég és az ukrán váltó ugyanis fej-fej mellett haladtak mind a harmadik, mind a negyedik lövészet után. Az amerikaiak Dressigacker, az olaszok Karin Oberhofer gyenge lövészete miatt kiestek a prixisből.

Következtek a férfiak, ahol Johannes Boe kicsit meghúzta a sort, de a többiek tartották vele a lépést. A norvégnak az 5. lövészetben 1, a francia Quentin Fillon Maillet-nek két póttöltényt kellett felhasználnia, de továbbmehettek. Ukrajna, Németország, Norvégia volt a sorrend. A csehek az ötödik helye stabilan jöttek, Michal Slesingr-nek sok izgulni valója nem volt, de hiába lőtt mindkét lövészetben pontosan, az élen állók túl jók voltak ahhoz, hogy felzárkózzanak. Az oroszok a hatodik helyig jöttek fel, a múlt héten kétszeres Európa-bajnok Evgeniy Garanichev vezetésével. Akik még nagyon feljöttek, azok az osztrákok, Simon Eder ugyanis bombaformában van, a hatodik helyre jöttek fel.

biatlon Biatlon Világbajnokság

Az élen állók a hatodik lövészet előtt ismét összezártak, és mivel mind Johannes Boe, mind Peiffer, mind Semenov, mind Fillon Maillet egyszer rontott, együtt is jöttek ki a lőtérről. A harmadik, egybe utolsó váltás a szervezők álma volt, négyen érkeztek egyszerre, közte Martin Fourcade, és ha ő a pályán van, a többieknek fel kell kötniük a gatyájukat. Annak ellenére, hogy a németeknél Simon Schempp, míg a norvégoknál Tarjei Boe érkezett. Az ukrán Dmitro Pidruchnyi-nak név alapján sok esélye nem volt. Az utolsó előtti lövészetben Be rontott háromszor, de végül mindet leszedte a póttöltényekkel, azonban így is hatalmas hátrányba került. Pidruchnyi meghazudtolta magát, először jött ki a lőtérről, Fourcade és Schempp előtt. A 8. lövészetben Fourcade és Schempp együtt egyszer, Pidruchnyi kétszer is rontott, de Boe hiába volt hibátlan, Fourcade és Schempp leszedték az 5. korongot is, és 7 szekundumos előnnyel vezettek a norvég előtt. A ukrán váltó leszakadva jött a negyedik helyen. Schempp az utolsó körben igyekezett tartani a lépést a franciával, ez a cél előtti utolsó kaptatóig ment is, ott azonban a férfi világkupa vezetője otthagyta a németet, aki feladta próbálkozását, és inkább behozta a német váltót a második helyre. A hazaiak félig csalódottak lehetnek, hiszen ,,csak” a harmadik helyen végeztek. A győztes francia váltót Anais Bescond, Marie Dorin Habert, Quentin Fillon Maillett és Martin Fourcade alkotta.

A verseny eredménysora erre a linkre kattintva megtekinthető!

A világbajnokság szombaton a férfi 10, és a női 7, 5 km-es sprintversennyel folytatódik.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk