AJÁNLÓ
 
13:33
2016. 03. 05.
A váltót is beleértve a 28 éves francia idén csak egy alkalommal adta ki kezéből...
A bejegyzés folyatódik
 
13:33
2016. 03. 05.
A női és a férfi egyéni indításos is a favorit remeklésével ért véget. A mezőny...
A bejegyzés folyatódik
 
13:33
2016. 03. 05.
Vasárnap a férfiak 15 kilométeres tömegrajtos versenyével befejeződött a 2016-os oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
13:33
2016. 03. 05.
A hölgyek számára vasárnap a 12,5 kilométeres tömegrajtos viadallal zárult az oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
13:33
2016. 03. 05.
Norvégia hazai pályán megnyerte Oslóban a női 4x6 km-es váltóversenyt. Synnoeve Solemdal,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

biatlon Biatlon Világbajnokság

Az oslói világbajnokság férfi sprintversenyében nem született meglepetés, a francia Martin Fourcade nyerte a világbajnoki aranyat, megelőzve a legenda Ole Einar Bjoerndalent, aki a hazaiak nagy örömére ezüstérmes lett, valamint a nagy meglepetést, az ukrán Szergej Szemenovot.

 

Martin Fourcade 8-as rajtszámmal indult, és nyolcadik világbajnoki aranyára készült, akik hisznek a számmisztikában, azok már előre tudták mi lesz a végeredmény. Azok után pedig, hogy napjaink legjobb biatlonosa hibátlanul lőtt mind a fekvő, mind az álló lövészetben, gyakorlatilag garantálható volt, hogy megnyeri a sprintszámot. Az utolsó körben őrült futást produkált, és majdnem fél perces előnnyel nyert. Voltak olyanok, akik megelőzhették volna, például Johannes Thingnes Boe, de a norvég a második lövészetben rontott, és csak a 4. lett. Emil Hegle Svendsen is sokáig jól állt, de ő is rontott az álló lövészetben, ráadásul még el is fáradt, így esélye sem volt a dobogóra sem.

biatlon Biatlon Világbajnokság

Az 53-as rajtszámmal induló Ole Einar Bjoerndalen viszont hibátlan maradt, tőle meg nem várhatja el az ember, hogy felvegye a versenyt Fourcade-dal. Nem is tudta, de őt ez nem érdekli, pályafutása 13. ezüstérmét szerezte meg a világbajnokságokon. Emellett 19 aranya, és 9 bronzérme van, tehát ez volt pályafutása 41. érme!

biatlon Biatlon Világbajnokság

A harmadik helyen Szergej Szemenov végzett, az ukrán versenyző hibátlanul lőtt, és mindösszesen fél másodperccel maradt el „A Biatlon Királya” mögött. Ez volt pályafutása első érme világeseményen.

Voltak nagy csalódások is, az elsőként induló orosz Anton Shipulin 2 hibával 45. lett, Tarjei Boe, aki az összetett világkupa 3. helyén áll, négyszer is rontott, és csak az 54. lett. A mezőnyben ott volt Gombos Károly is, a magyar versenyző háromszor hibázott, egyszer a fekvőben, kétszer az állóban, és a 102 főt számláló mezőnyben 96. lett. A holnapi üldözéses versenyre hatvanan kvalifikálják magukat, tehát nem lesz ott a magyar versenyző.

biatlon Biatlon Világbajnokság

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk