AJÁNLÓ
 
23:17
2016. 01. 22.
A váltót is beleértve a 28 éves francia idén csak egy alkalommal adta ki kezéből...
A bejegyzés folyatódik
 
23:17
2016. 01. 22.
A női és a férfi egyéni indításos is a favorit remeklésével ért véget. A mezőny...
A bejegyzés folyatódik
 
23:17
2016. 01. 22.
Vasárnap a férfiak 15 kilométeres tömegrajtos versenyével befejeződött a 2016-os oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
23:17
2016. 01. 22.
A hölgyek számára vasárnap a 12,5 kilométeres tömegrajtos viadallal zárult az oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
23:17
2016. 01. 22.
Norvégia hazai pályán megnyerte Oslóban a női 4x6 km-es váltóversenyt. Synnoeve Solemdal,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

biatlon Biatlon Világkupa Antholz

A 23 éves Olga Podcsufarova kezére játszott az összes rivális a hölgyeknél, Gabriela Soukalova csak a 9. lett, az esélyes német Laura Dahlmeiert amegfázás levette a lábáról, így távolmaradt. Simon Schempp 2 hétig alig edzett, Antholzban viszont mégis a legjobbnak bizonyult.

 

Ezúttal a tiszta, szikrázó napsütés fogadta a biatlon elitjét az olaszországi Antholzban, ami a ruhpoldingi hózuhatag után nagy időjárási előrelépés. Ezek után nem is véletlen, hogy sokan tükörsima lövészettel zártak - ez főleg az uraknál volt tapasztalható.

A hölgyek léptek először színre a tiroli szentélyben, és remek versenyt produkáltak. A győztes olyan valaki lett, aki először ízlelhette meg a siker ízét. A 23 éves orosz Olga Podcsufarováról van szó, aki nagy örömet és áttörést hozott a gödörben lévő szbornajának. A világkupában 2011-ben debütáló Podcsufarova eddig inkább lövészetéről volt híres, ezen a helyszínen viszont kimagaslóan is sífutott, még ha megkoronázásához az is kellett, hogy a lokálmatador, Dorothea Wierer egy állósorozatos rontásával utat nyitott számára.

biatlon Biatlon Világkupa Antholz

A dobogó harmadik fokára Jaketyerina Jurlova állhatott fel, aki kezdi régi önmagát idézni. A vk élcsoportjából a francia Marie Dorin két hibával 6. lett, a cseh legjobbról már tettünk említést, a finn Kaisa Mäkäräinen csak 18., az idén már két sikert összekaparó német Franziska Hildebrand még nála is egy hellyel hátrébb, mindössze 19.

A férfiak mai futamán sok ezer Antholzba kiruccanó német drukker várta kedvencét, az ezen állomáson már négyszer győző, idén is kiegyensúlyozottan teljesítő Simon Schemppet. A 27 éves germán múlt hét vasárnap lázas ágyból felkelve indult el a ruhpoldingi tömegrajtoson (6. lett), ezen előzmények, és a majdnem kéthetes kihagyás ismeretében nehezen elképzelhetőnek tűnt az antholzi győztes széria (sprintben 2 éve verhetetlen ezen a helyszínen) megőrzése. Schempp viszont dacolva a betegség okozta súly és izomvesztéssel mindenkit térdre kényszerített. Az első lövészetnél még csak epizódszerepet kapott a német- a fekvőben Emile Hegle Svendsen, az orosz Anton Sipulin álltak az élen.

biatlon Biatlon Világkupa Antholz

Az álló sorozat legjobbja viszont már Schempp volt, még úgy is, hogy amúgy elég komótosan lőtt, az utolsó sífutó szakaszra viszont jól tartalékolta az erejét. A nagyok közül Sipulinnak, Svendsennek is esélye lett volna a győztesnek járó 60 pontra, csakhogy előbbi egyszer, utóbbi nem kevesebb, mint háromszor rontott. Az antholzi sprintezüst az idén 90 százalékosan lövő orosz Maxim Cvetkov nyakába került - hát azért beérni látszik Ricco Gross kapitány lelkiismeretes munkája. A norvég Tarjei Böe hibátlan lövészettel harmadik lett. Hogy hol végzett a pontlistát mérföldekkel vezető francia Martin Fourcade? A gall háromszor rontott, így csak 28. lett. A fiatalabbik Böe, Johannes futott a leggyorsabban, két hiba ellenére bejött nyolcadiknak. A pazar edzőkamiont tervező, és annak luxusát rendre élvező Ole Einar Björdalen se muzsikált jól, csak 23. lett.

Az összetett Világkupa állása:

Nők

1. Gabriela Soukalova (cseh) 643 pont

2. Marie Dorin ( francia) 576

3. Franziska Hildebrand ( német) 542

Férfiak

1. Martin Fourcade (francia) 668 pont

2. Tarjei Böe (norvég) 516

3. Emile Hegle Svendsen 479

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk