AJÁNLÓ
 
10:53
2014. 11. 30.
A 2013-14-es télisport-szezon utolsó rangos tornája a férfi curlingesek világbajnoksága,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:53
2014. 11. 30.
Az oroszok a sírból hozták vissza első dobogójukat Fordulatos mérkőzésekkel...
A bejegyzés folyatódik
 
10:53
2014. 11. 30.
Hatnapnyi játék után véget értek a csoportkörök a női curling világbajnokságon...
A bejegyzés folyatódik
 
10:53
2014. 11. 30.
Egyelőre úgy tűnik, a tapasztalat uralkodik a fiatalsággal szemben a női curling világbajnokságon....
A bejegyzés folyatódik
 
10:53
2014. 11. 30.
Az olimpia a curlingesek számára sem jelentette a szezon végét, hiszen a világbajnokságok...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyar szempontból nagyszerű eredménnyel ért véget a Svájcban rendezett Curling Európa-bajnokság, hiszen a férfi és a női csapat is bejutott a rájátszásba, s a hölgyek megfiatalított csapata a második hely megszerzésével azt is elérte, hogy jövőre ismét a legjobb tíz között, az A-csoportban küzdhetnek. A B-csoport mérkőzéseire Monthey-ben került sor, s a magyarok szerepléséről a Magyar Curling Szövetség közleménye számol be:

Ezüstérmet szerzett a "B" divízióban a magyar női curlingválogatott, ezzel kivívta a jogot arra, hogy a jövő évi Európa-bajnokságon csapatunk az "A" divízióban, vagyis az európai elitben versenyezzen.

A csapat a kilenc mérkőzéses csoportkörben öt győzelmet és négy vereséget szerzett, ezzel bejutott a rájátszásba. Ott először Törökországot (6-2), majd Olaszországot verte (11-3) fölényesen. Ezután következett egy, az utolsó kőig kiélezett mérkőzés az osztrákok ellen a döntőbe jutásért, egyben az "A" divízióba való feljutásért. A csapat 7-6-ra hozta a mérkőzést.

A döntőben az alakulat végül kikapott Norvégiától (6-10), ettől függetlenül Palancsa Dorottya elégedett volt csapata teljesítményével: "Nagyon büszke vagyok a lányokra, egy roppant sikeres Eb-n vagyunk túl. Hihetetlenül jó érzés, hogy jövőre újra az"A" osztályban versenyez a magyar csapat." - mondta a még junior korú, 2013-ban vegyespárosban világbajnoki címet szerzett csapatkapitány.

Férfi válogatottunk szintén a "B" divízióban versenyzett, és végül a negyedik helyen végzett. A csapat hét csoportmérkőzéséből ötöt megnyert, ezzel bejutott a rájátszásba. Ott először magabiztos játékkal legyőzte Ausztriát (8-4), utána azonban kétszer kikapott: először Hollandiától (7-9), majd Angliától (5-8), így épphogy lemaradt az éremről.

Ézsöl Gábor csapatkapitány így nyilatkozott a verseny végén: "Összességében elégedett vagyok. Jól játszottunk, bejutottunk a legjobb négy közé, és próbáltuk megszerezni a feljutást érő első két hely valamelyikét. Ez most sajnos nem sikerült, de ettől függetlenül jó érzésű Európa-bajnokságon vagyunk túl."

Az Európa-bajnoki ezüstérmes magyar női válogatott: Palancsa Dorottya (skip), Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Sándor Nikolett, Nagy Tímea. Edző: Palancsa Zoltán
Az Európa-bajnoki negyedik helyezett magyar férfi válogatott: Ézsöl Gábor (skip), Hall Krisztián, Belleli Lajos, Nyitrai József, Fóti Balázs. Edző: Vaspöri Tamás

Ezzel egyidőben néhány kilométerrel odébb, Champéry-ben az A-csoport küzdelmei is lezajlottak, a kontinens legjobb férfi- és női curlingcsapatainak szerepléséről holnap számolunk be részletesen.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk