AJÁNLÓ
 
22:10
2016. 01. 12.
Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra,...
A bejegyzés folyatódik
 
22:10
2016. 01. 12.
Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő...
A bejegyzés folyatódik
 
22:10
2016. 01. 12.
A szlovénok kiválósága ugyanúgy agyonverte a mezőnyt, mint tette azt az idény zömében....
A bejegyzés folyatódik
 
22:10
2016. 01. 12.
A győzelem megint nem jött össze, de a szerencse mégsem engedte el igazán Peter Fill...
A bejegyzés folyatódik
 
22:10
2016. 01. 12.
Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Villanyfényes szlalomot rendeztek Flachauban a női alpesi sí Vlágkupában. Az idény egyik fénypontján szlovák győzelem született, ám ezúttal nem Vlhová, hanem Veronika Vélez-Zuzulová nyerte a versenyt. Zuzulová remek első futamának köszönheti a sikert, a második helyet két jó futammal Šárka Strachová szerezte meg Csehországnak, a szakági tabellát vezető Frida Hansdotter második futamával felküzdötte magát a dobogó aljára. A második futam legjobb idejét a végül 6. Vlhová síelte. Ausztria udvarias házigazdaként nem szólt bele a versenybe, ugyanis óriásit betliztek a sógorok.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Flachau Zuzulová

Jelentős késéssel ugyan, de talán végre megérkezett a hó az Alpokba. Békésen szállingózó hóesés fogadta a női alpesi sí Világkupa mezőnyét a flachaui villanyfényes szlalomon. Az első futam pályáját a szlovén Denis Šteharnik, a másodikét a francia Romain Vélez tűzhette. Utóbbi úriembernek nem csak a gallok örülhettek, de egy szlovák is, lévén ő Zuzulová férje.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Flachau Zuzulová

Maria Pietilä-Holmner kezdhette az első futamot, szemre különösebb hiba nélkül, de a svéd eddig közel se volt csúcsformában, ráadásul hóesésben nem túl pozitív az 1-es rajtszám (18.). Wendy Holdener menete rögtön jelezte is, hogy ma se táltosodott meg a svéd: szektoronként adott fél másodpercet, így végül közel 2 másodperccel vette át a vezetést (2.). Veronika Vélez-Zuzulová még ennél is egy fokkal jobb volt, fél másodpercet vert a svájcira (1.). Šárka Strachová nem tudott vetélkedni a két élmenővel, alighanem biztonságit síelt, de talán kicsit túlzásba vitte (3.).  Meglepetésre Nina Løseth se tudta megismételni előző versenyen mutatott formáját, másodpercen túli hátránnyal csak Pietilä-Holmnert tudta megelőzni (4.).

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Flachau Zuzulová

Carmen Thalmann nagyot fékezett az első kapuk egyikénél, ezután nem is volt esélye a jó helyre, a végén pedig felfelé síelve a második futamra is elvesztette az esélyét (51.). Bánkódhatott a szokásos félmeztelen szurkolósereg… A legjobbak sorát záró Frida Hansdotter is már felül beszedett 7 tizedet, ezen a pályán  biztonsági síelés nem sokat ért (6.). Michaela Kirchgasser jóval nagyobb elánnal vágott neki a pályának, de ahogy haladt előre, egyre inkább besokallt, a végén Hansdotter mögé sorolt csak be (8.). Alaposan megkínlódott a pályával Erin Mielzynski is (16.), majd Michelle Gisin bátor menettel, a végén kicsit besokallva is befért Kirchgasser elé (7.).

A svédek hangulatán Anna Swenn-Larsson javított egy kicsit, megfontolt kezdés után remekül síelt. A végén volt egy-két kisebb hibája, emiatt csúszott másodperc fölé a hátránya (5.). Resi Stieglernél viszont csak a kezdés volt jó, a végére nagyon belassult (17.). Marie-Michele Gagnon szokás szerint a középmezőnyben küzdött, jó zárószektorral 2 másodpercen belül tudott maradni (10.). Idénybeli legrosszabb síelését mutatta be Petra Vlhová, minden szektorban sokat kapott, 2 másodpercen túlról nézhette vezető honfitársát (11.). Nastasia Noens a pálya közepéig beszedett egy másodperces hátrányt, utána egész jól összerakta a menetét (9.).

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Flachau Zuzulová

Az első reklámszünet után Eva-Maria Brem folytatta a versenyt, igazán (b)rémes síeléssel inkább csak a második futamért küzdött (27.). Chiara Costazza a pálya második felét egész jól síelte (14.), majd Bernadette Schild az olasszal századra azonos idővel ért célba (14.). Lena Dürr a pálya alján túl sokat veszített sebességéből (21.), Emelie Wikström viszont lassú kezdése ellenére csak kevéssel került 2 másodperc fölé (13.). Tetemes hátrányt gyűjtött be Anne-Sophie Barthet is (20.), majd Manuela Mölgg az utolsó szektorra fordulva nagyot billent, így aggódhatott a második futamért (28.).

A top-30 utolsó blokkját újabb olasz, Irene Curtoni nyitotta, közepes kezdés után remek utolsó szektorral épphogy 2 másodpercen túlra csúszott (12.). Laurie Mougel túl sokat kockáztatott, majdnem végigvitte, de az utolsó szektorban aztán kiesett. Az osztrákok bánatára Katharina Truppe már a pálya tetején bajba került, majd hamarosan ki is esett - ez bizony nem a sógorok futama volt. Denise Feierabend remek részidő után ugyanígy a második szektorban lépett kapura, majd Maren Wiesler jó néhány hibával célba jutva elkezdhetett a második futamért szurkolni (25.). Adeline Baud Mugnier ennél is nagyobbakat rontott (33.), majd Christina Geiger gyarapította a 3 másodpercen túli lemaradással bírók táborát (24.). A top-30-at Charlotte Chable zárta, ő is rengeteget hibázott. 3,5 másodperces hátránnyal sok jóra nem számíthatott, végül így is továbbjutott (29.).

30-on túlról ugyanis nem jöttek úgy a jó idők, ahogy azt máskor megszoktuk. Alighanem a havazás is hátráltatta a síelőket, mindenesetre inkább csak a kiesők helyére lehetett beférni. Továbblépett Haszegava Emi (30.), Paula Moltzan (26.), Taina Barioz (23.), Lila Lapanja (22.) és Julia Grünwald (19.). A 38-as rajtszámig jutottunk csak el, és ezzel fel is soroltuk a továbbjutókat, pedig 68-an indultak. Szegény szlovén edző Maze hiányában nem várhatott sokat, de az, hogy senki nem lép tovább övéi közül az általa tűzött pályán, bizony még manapság is csalódás. Igaz, valójában továbblépett egy szlovén, de Lapanja az USA színeit képviseli.

--------------------------------

A második futamot Haszegava nyitotta, immáron tiszta időben. A japán lány menete már kevésbé volt tiszta, de célba ért, pontokat szerzett (24.). Chable adta meg a valódi alapidőt, másodperc feletti előnyt szedett össze (16.). Mölgg a pálya felénél egy nagy fékezéssel jó pár tizedet vesztett (20.), majd a fonalat vesztett Brem versenyzett egy jót Haszegava ellen - kikapott tőle (26.). Moltzan lassú kezdés után hibákkal tetézte futamát, első pontjai így is meglettek (25.), Wiesler viszont végig az első helyért küzdött, egy rontás viszont 6 százados hátrányt jelentett (17.). Geiger fél pálya alatt hátrányra fordította fél másodperces előnyét, csak a legaljára talált magára (19.), a hibázgató Barioz pedig az egész pályán egyenletesen lassúnak bizonyult (22.).

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Flachau Zuzulová

A második amerikai debütáns, Lapanja is megszerezte első pontjait (23.), majd Lena Dürr másodperces előnyéből már megőrzött 4 századot, és véget vetett Chable vezetésének (14.). Barthet rögtön véget vetett a német örömnek, bátor síeléssel fél másodperccel is vezetett, igaz, a legalján megfelezte előnyét (12.). Grünwald jól tartotta a franciát az aljáig, ott viszont hason csúszva fejezte be szereplését - mehetett a pálya melletti zöld erdőbe. Pietilä-Holmner stabilan, nyugodtan megismételte botrányos első futamát, most a hóra se foghatta másodperces hátrányát (21.). Stiegler egy hatalmas mentés után se lassított be, besorolt Dürr mögé (15.), majd Mielzynski villámgyors kieséssel hosszabbította meg a reklámszünetet.

A mezőny második felét Costazza menete nyitotta, egy-két megbillenéssel 3 század hátrányt szedett be (13.). Bernadette Schild szinte lekopírozta az olasz menetét, épp csak az aljára sebességet vesztett, a 3 tizedes hátrány pedig jó pár helyet jelentett (18.). Így is ő lett a legjobb osztrák! Wikström lassú kezdés után remekül ráérzett  ritmusra, az alján kiválóan síelve majd fél másodperccel vette át a vezetést (11.). Irene Curtoni még egy lapáttal rátett, mindenütt gyorsabb volt, csak az alsó szektorban kapott pár századot, így is kétharmad másodpercet pakolt rá a legjobb időre (9.). A jobbnál jobb menetek sorát Vlhová se szakította meg, újabb 6 tizeddel javult a legjobb idő, a legjobb második futamot síelte a szlovák lány (6.).

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Flachau Zuzulová

Gagnon villámgyors kieséssel folytatta a versenyt, majd a francia tűzés előnyét jól kihasználó Noens billent meg az utolsó szektorban, ezzel 2 tizedes hátrányt beszedve (8.). Az utolsó blokkot nyitó Kirchgasser nem tudott elég lassan síelni, így is két szektor után kiesett, megkoronázva ezzel Ausztria rémálomba illő estéjét. Michelle Gisin egy szektor alatt eladott 7 tizedet, a túlzott óvatosságot később se tudta levetkőzni (10.). Hansdotter más célért küzdött, bátran nekiment a pályának, előnye felét meg is őrizte (3.).

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Flachau Zuzulová

Swenn-Larsson újabb jó futamot rakott össze, egy megbillenés után végül Vlhová mögé sorolt be (7.). Nina Løseth látványosan, ám nem elég gyorsan síelt, végül 2 tizeddel kapott ki Hansdottertől (5.). Strachová fél másodperces előnyét a pálya feléig megőrizte, majd még feljebb kapcsolt, végül 74 századdal vette át a vezetést (2.). Holdener kisebb rontásokkal egyre reménytelenebb hátrányt szedett be, végül századokkal még Hansdotter is megelőzte (4.). Vélez-Zuzulová így kényelmes előnyről indulhatott a férje által tűzött pályán, hamar másodperc fölé növelte előnyét, ezután el is adhatta a kétharmadát (1.). A szezon második szlovák győzelme, Zuzulová válaszolt a trónkövetelő Vlhovának.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Flachau Zuzulová

Veronika Vélez-Zuzulová 166. versenyén 22. alkalommal állhatott dobogóra, és 3. győzelmét aratta. Šárka Strachová 222. versenyén 15. alkalommal fért be a top-3-ba. Frida Hansdotter 158. versenyén begyűjtötte 20. pódiumát, és további értékes pontokat gyűjtött a szakági versengésben, amelyet változatlanul ő vezet.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk