AJÁNLÓ
 
17:44
2016. 03. 06.
A váltót is beleértve a 28 éves francia idén csak egy alkalommal adta ki kezéből...
A bejegyzés folyatódik
 
17:44
2016. 03. 06.
A női és a férfi egyéni indításos is a favorit remeklésével ért véget. A mezőny...
A bejegyzés folyatódik
 
17:44
2016. 03. 06.
Vasárnap a férfiak 15 kilométeres tömegrajtos versenyével befejeződött a 2016-os oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
17:44
2016. 03. 06.
A hölgyek számára vasárnap a 12,5 kilométeres tömegrajtos viadallal zárult az oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
17:44
2016. 03. 06.
Norvégia hazai pályán megnyerte Oslóban a női 4x6 km-es váltóversenyt. Synnoeve Solemdal,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

biatlon Biatlon Világbajnokság

Az oslói világbajnokság vasárnap a két üldözéses versennyel folytatódott. A hölgyeknél címvédőként Marie Dorin Habert indult, míg a férfiaknál a német Erik Lesser. A hölgyek 10 kilométert, az urak 12, 5-et futottak, négy lövészettel.

 

A hölgyek versenyén Tiril Eckhoff indulhatott az élről, köszönhetően tegnapi sprintgyőzelmének, előnye 15 másodperc volt Dorin, és 20 Laura Dahlmeierrel szemben. Mögöttük az összetett világkupa éllovasa, Gabriela Soukalova, majd a mindig nagyon veszélyes olasz Dorotea Wierer indulhatott. Az első lövészet előtt a norvég éllovas nagyon megnyomta a körét, és jól is jött,növelte előnyét, de egy hibát vétett, így felzárkózott rá a hibátlan Dorin és Dahlmeier. Nem úgy Soukalova, aki saját magához képest szokatlanul gyengén, két lövő hibával zárta az első sorozatot. A második lövészetben is rontott egyszer Eckhoff, Soukalova pedig megint kettőt, így kicsúszott a legjobb 20-ból is.

biatlon Biatlon Világbajnokság

Az olasz Wierer is hibázott egyet, így egy ideig úgy tűnt, lemaradhat az éremről. A harmadik lövészet azonban sorsdöntő volt. Dorin 8 mp-cel vezetett Dahlmeier előtt, de a franciának kritikus az álló lövészete, és ezt most is bizonyította, kettőt rontott, míg a német egyet sem.  Dorin visszaesett a negyedik helyre, merthogy Wierer ugyan rontott, de csak egyet, és megelőzte, akárcsak Franziska Hildebrand. Az utolsó lövészetben Dahlmeieren volt a világ szeme, ugyanis ekkor már több mint 45 másodperces előnnyel vezetett, belefért volna akár két hiba is, de nem hibázott, és magabiztosan nyerte meg a viadalt. Laura Dahlmeier az idén négyszer indult üldözéses viadalon, és mind a négyet meg is nyerte, tehát 100%-os e tekintetben. Korábban Hochfilzenben, Pokljukában és hazai pályán , Ruhpoldingban is ő diadalmaskodott.

Második lett Wierer, aki hibátlan lövészetet produkált az utolsó sorozatban, pedig a 4. lövészet után még összes is akadt Dorinnel, aki egy lövő hibáját követően a büntetőkörre igyekezett. Hildebrand még elé jött, de az utolsó körben a francia jobban futott, és megszerezte a bronzot.

Soukalova idén minden versenyén a legjobb kilencben zárt, sokan féltették is, hogy nehogy a vb-n szerepeljen le, pedig így lett, tegnap még csak-csak a 4. helye, ma viszont csak a 11. lett. Kaisa Makarainen, akin látszik, hogy már elszállt a fényes csillaga, négy lövő hibával a 7. lett, az élről induló Eckhoff pedig a 17. pozícióban zárt.

biatlon Biatlon Világbajnokság

Időrendben a férfiak versenyét rendezték előbb, ám az kevésbé volt izgalmas, köszönhetően Martin Fourcade remek teljesítményének. 27 mp-cel indult hamarabb, mint Ole Einar Bjoerndalen, és 28-csal, mint az ukrán Sergiy Semenov. Az első lövészetben Bjorndalen rontott, így visszaesett, olyanok kerültek a helyére, mint Johannes Boe, Evgeniy Garanichev és Arnd Peiffer. Azonban ők is visszaestek, és a harmadik lövészet után már megint a Biatlon Királya volt a második, mögötte Lesser, Svendsen és Boe haladtak. Az utolsó lövészetben Martin Fourcade kétszer is rontott, így ha Bjoerndalen hibátlan maradt volna, akkor együtt mehettek volna az utolsó körre.

biatlon Biatlon Világbajnokság

Ám de a norvég hibázott egyet, és nagy szerencséje van, hogy Lesser kétszer, míg két honfitársa egyszer rontott. Martin Fourcade és Bjoerndalen kényelmesen tartotta pozícióját egészen a végéig, míg Emil Hegle Svendsen és Johannes Boe a bronzéremért harcolt. Amit végül Svendsen szerzett meg, Boe ugyanis nem tudott vele menne az utolsó előtti kanyarban. Fourcade Oslóban megállíthatatlan, ez volt a harmadik versenyszámból a harmadik aranyérme, és még hol a vége…

biatlon Biatlon Világbajnokság

A világbajnokság szerdán a nők 15 kilóméteres egyéni számával folytatódik.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk