AJÁNLÓ
 
18:34
2017. 02. 18.
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
18:34
2017. 02. 18.
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:34
2017. 02. 18.
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa...
A bejegyzés folyatódik
 
18:34
2017. 02. 18.
Marcel Hirscher a kranjska gorai óriás-műlesikláson aratott győzelmével már biztosan...
A bejegyzés folyatódik
 
18:34
2017. 02. 18.
Frederica Brignone nyerte a nők botrányosra sikerült Crans Montana-i alpesi összetettjét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bár még a tömegrajtos verseny hátra van, gyakorlatilag kijelenthető, hogy Laura Dahlmeier lett a 2017-es biatlon világbajnokság királynője, aki az eddigi öt versenyszám egyikén sem végzett második helynél hátrébb!

 

Két arany- és egy ezüstéremmel vágott neki Laura Dahlmeier a biatlon világbajnokság második hetének. Ez már önmagában olyan teljesítmény, amiért más versenyzők bármit képesek lennének odaadni, esetleg kiengedni ezen eredmények birtokában. Na de nem Dahlmeier! A 23 éves német lány remeklése szerdán az egyéni indításosban tovább folytatódott, ahol az első sorozatban hibázott ugyan egyet, a következő három lövészetben nem, így nagyszerű futóteljesítményével ezt a számot is megnyerte.

Sőt! A német váltó befejező embereként feltette a koronát teljesítményére, negyedik aranyérmét megszerezve Hochfilzenben, amivel beállította az egy vébén szerzett aranyérmek rekordját, melyben holtversenyben Liv Grete Poirée (2004) és Tora Berger (2013) mellé zárkózott fel. Ez egy olyan teljesítmény, amivel tényleg a legnagyobbak között kell őt emlegetni, holott az örökrangsorban élen álló honfitárs Magdalena Neuner tizenkét vb-aranyától még hat arany választja őt el…

A német váltó legyőzhetetlen a 2016-17-es idényben, az eddigi négy győzelmet egyaránt Dahlmeierék nyerték, Hochfilzenben Vinessa Hinz, Maren Hammerschmidt, Franziska Hildebrand volt a négyes tagja az örökös befejező ember Dahlmeier mellett.

Ukrajna meglepetés ezüstérme a váltóban majdnem akkora meglepetés, mint az olasz Alexia Runggaldier harmadik helye az egyéni indításosban, azonban a hibátlan lövészet ezúttal is kifizetődő volt a leghosszabb versenyszámban. Az olasz csapat eddig nagyon érdekes pályát fut Hochfilzenben, ugyanis Dorothea Wierer személyében van egy sztárjuk, aki eddig nem tudja azt a szintet hozni, amit várhattunk tőle - habár legalább a váltóban kihozta magából a maximumot (5. hely) – és vannak kisebb nevű versenyzők (Lisa Vitozzi 4., Federica Sanfilippo 5. a sprintben), akik már egyaránt bemutattak egy-egy bravúrt.

Hochfilzenben eddig csak az összetett-címvédő Gabriela Koukalová tudta legyőzni Dahlmeiert, méghozzá az egy héttel ezelőtti sprintversenyben. A 27 éves „Barbie”-nek is remek vébéje van, az üldözésesben ezüst-, egyéni indításosban bronzérmes lett, így mindhárom egyéni versenyszámról van érme, pechére a világkupában is második helyen álló cseh lányt Dahlmeier teljesen elhomályosítja, ezen a vasárnapi tömegrajtosban, vagy a hátralévő három világkupa hétvégén változtathat Koukalová, akinek mindössze 29 pont a lemaradása a világkupában.

A vasárnapi tömegrajtos nem meglepő módon a két sztár csatájáról szólhat, de az őket üldöző három versenyző mindegyike, Kaisa Makarainen, Marie Dorin, illetve a már emlegetett Wierer is adós még egy jó teljesítménnyel, valamint az üldözéses verseny bebizonyította, hogy már Darya Domrachevával is újfent számolni kell, így mindenféleképp ajánljuk megtekintésre a 11:30-kor kezdődő 12,5 kilométeres futamot!

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk