AJÁNLÓ
 
10:26
2016. 01. 23.
Gyarmati Panka 14. helyen végzett az idei év talán legfontosabb slopestyle versenyén,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:26
2016. 01. 23.
Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az...
A bejegyzés folyatódik
 
10:26
2016. 01. 23.
Gyarmati Panka szombat délután Svédországban vett részt egy meghívásos big air versenyen...
A bejegyzés folyatódik
 
10:26
2016. 01. 23.
Délelőtt rendezték meg a snowboardosok női krosszversenyét a Rosa Khutor Extreme Park-ban,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:26
2016. 01. 23.
Komoly meglepetés született a hölgyek lesikló fináléjában. Mirjam Puchner kihasználta...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

snowboard hódeszka Gyarmati Panka magyar sportolók

A mosolygó magyar lánnyal nagyot fordult a világ, idáig szinte sosem alakult problémamentesen egyetlen idény esem. Idén viszont megmutatta, ha egészséges, milyen eredményeket szállíthat hó és hegymentes hazánk számára.

 

Már mi is frissiben beszámoltunk a magyar sísport történetének eddigi legnagyobb szenzációjáról, Gyarmati Panka vk-sikeréről az amerikai Mammoth Mountainban. A Coloradóban (Breckenridge) székelő 23 éves snowboardossal nagyot fordult a világ (a sportág szakszavával élve 1080 fokot), kis túlzással idáig senki sem ismerte – pedig akadt már néhány olyan megmozdulása, ami alapján sejteni lehetett, hogy előbb vagy utóbb nagyot dobbant –, ezzel a kimagasló alakítással viszont remélhetőleg felnyitotta a honi sportot támogatók, és mecenatúrájában döntők szemét.

snowboard hódeszka Gyarmati Panka magyar sportolók

A rendkívül szimpatikus hölgy persze nem itthon szerezte a sportág alapjait - nem Eplényben ugrott 540-eket -, hanem Ausztriában kezdte elhinni, hogy egy észak-amerikaiak által uralt sportágban is lehet keresnivalója. A 2011-es junior világbajnoki-címe megmutatta jó úton halad, már csak a további fejlődéshez vezető ösvényt, edzőt kellett megtalálnia. Sajnos Gyarmati legutóbbi szezonját leginkább a sérülések, bukások fémjelezték, ott volt mindjárt a kreischbergi vb-n történt agyrázkódása, majd a csehországi, Spindleruv Mlynben világkupa-futamon történt hajmeresztő esése – köszönhetően a vállalhatatlanul gyenge pályaminőségnek. Honfitársunk viszont egy cseppet sem lankadt, az alkartörés okozta többhónapos rehabilitáció után visszatért, majd lehetősége adódott Breckenridge-ben, a Kirk’s campben készülni számtalan tehetséges amerikaival együtt. Nyilvánvalóan ez a légkör is sokat csiszolt stílusán, technikáján. Azért azt biztosan nem gondolták az amerikai barátok, hogy lányunk olyannyira felveszi velük a kesztyűt, hogy el is veszi előlük a rivaldafény lehetőségét.

snowboard hódeszka Gyarmati Panka magyar sportolók

Szerencsémre a 1000 vk-pont megszerzése után Gyarmati Panka a fáradtság, a kialvatlanság ellenére is nyilatkozott nekem, amit utólag is rendkívüli módon köszönök neki.

Egy egyszerű kört mentem, nagy volt a szél, inkább biztosra akartam menni. Tudtam, hogy egy stílusos körrel magas pontszámot érhetek el. Van még bőven a tarsolyomban, de ezekre szerencsére most nem volt szükségem.” A történelmi sikert eredményező futam kunsztjait is elmesélte nekünk Panka, ember legyen a talpán, aki értelmezni tudja őket.

snowboard hódeszka Gyarmati Panka magyar sportolók

„A trükkök: dupla tört korláton gap to noseslide, a következő korláton Frontboard. Utána 50-50 back 180-al érkeztem le, az ugratókon pedig switch back 180 japán grabbel, majd backflip method grabbel. Mindenképp nagydolog, hogy ennyi amerikait megelőztem a saját hazájában. Ez volt az első nagy versenyem a sérülésem óta. Európában majd csak március közepén versenyzek, lesz egy nemzetközi megmérettetés Ausztriában, onnan pedig egyenesen Csehországba utazom az utolsó világkupára.”

Mit is mondhatnánk ezek után, minthogy csak így tovább a megkezdett úton, Panka!

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk