AJÁNLÓ
 
18:15
2016. 12. 05.
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2016. 12. 05.
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2016. 12. 05.
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2016. 12. 05.
Marcel Hirscher a kranjska gorai óriás-műlesikláson aratott győzelmével már biztosan...
A bejegyzés folyatódik
 
18:15
2016. 12. 05.
Frederica Brignone nyerte a nők botrányosra sikerült Crans Montana-i alpesi összetettjét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A 28 éves német újfent bizonyította, hogy mennyire harap, ha karnyújtásnyira van tőle a győzelem lehetősége. A vk-első Rydzek egy második és egy negyedik hellyel zárta a norvégiai hétvégét.

 

Ahogy Rukában, úgy a norvégia Lillehammerben is társbérletben foglalták el az északi összetettezők a hasonszőrű (és egy égisz alá tartozó) sportágakkal a helyi síkomplexumot.

Az idény harmadik versenye egy 4x5km-es váltóverseny volt, aki a rukai előjelek tudtában nem sok izgalmat tartogatott, és sajnos ez nem is alakult másként. A Björn Kircheisen, Johanmnes Rydzek, Fabian Riessle, Eric Frenzel alkotta kvartett olyan erőfölényben volt a mezőny többi részével szemben, hogy körülbelül ötven százalékos erőbedobással is oktatta a mezőnyt. A germánok mellé a norvégok és az osztrákok férkőztek még fel a dobogóra.



Gundersen (HS 100/10 km-es sífutás) – szombat

A hagyományos „aprósáncon” (a 100m-es sánc lassan teljesen kimegy a divatból, egyedül az olimpiai versenynaptár miatt ragaszkodnak hozzá) már a síugrás után érezni lehetett, hogy nem szakad meg a német hegemónia. 104 m-es repülésével és pazar stílusával Rydzek 14 másodperces előnybe került a többiekkel szemben, egyedüli veszélynek a 4. helyen végző, és még félperces hátrányon belülről induló Frenzel énekelhette ki a sajtot a vk-listavezetőjének szájából. Viszont  a táv első felében alaposan megnyomta Rydzek, nemhogy megtartotta, de közel 40 másod percre növelte fórját legfőbb riválisával szemben. Aztán az 5,8 km-es időponttól kezdve Rydzek belassult – rosszul osztott be az erejét -, Frenzel pedig megérezte a vér szagát, és magáról leszakítva a japán Akito Watabét egyedül iramodott barátja után. Az utolsó másfél kilométernél már látótávolságon belülre került Frenzel, és ha már esélye adódott a sikerre, akkor nem is engedte ki a kezéből: szinte átrohant Rydzeken, aki attól a pillanattól kezdve már csak a 2. hely megtartásában bízhatott. Frenzel összességében 40 mp-et vert Rydzekre, a németek napját Fabian Riessle aranyozta be, aki a 11. helyről sífutott fel a 3. helyig.  

A végeredmény


 

Gundersen (HS 138/10 km-es sífutás)

A vasárnapi versenynapon jócskán fűthette a visszavágás lehetősége a világbajnok Rydzeket, viszont ezúttal bizonytalanabbul ugrott – kissé instabil volt a hátszél miatt -, Frenzel viszont a nap leghosszabb, 139 m-es ugrásával a 2. helyről vághatott neki az újabb 10 kilométernek (a jelenlegi állapotokat elnézve bármekkora lenne a táv, nincs, aki gátat szabna a babaarcú, olimpiai bajnok Frenzelnek). Ezen napon viszont ott volt a norvég Jürgen Graabak, aki mindössze 14 másodpercre volt a nap későbbi hősétől. A viking olimpia első viszont egyelőre elmarad a jól megszokott, nagy erőbedobású sífutó formájától. A verseny forgatókönyve így a vártnak megfelelően alakult, Frenzel Kircheisennel párban loholt az élen, egészen a végső stádiumig kitartott a párharc, aztán a fiatalabbik, eredmények terén már jóval honfitársa fölé magasló négyszeres összetett Vk-győztes elvarrta a szálakat, megszerezve 33. egyéni vk-futamgyőzelmét. A még mindig sárgatrikós Rydzek végül felkapaszkodott a 4. helyre (az első ötben végül négy német érkezett meg).     

 

A végeredmény

A Világkupa jelenlegi állása (4 verseny után)

 

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk