AJÁNLÓ
 
14:17
2015. 02. 27.
Eric Frenzel immáron harmincöt Világkupa futamgyőzelemnél tart, öles léptekkel halad...
A bejegyzés folyatódik
 
14:17
2015. 02. 27.
Először is köszöntök minden sífanatikust 2016/17-es idényben. A rám vonatkozó,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:17
2015. 02. 27.
Az északi szakágak mindegyike a Holmenkollen-i síparkban veselkedett egymásnak. Az északi...
A bejegyzés folyatódik
 
14:17
2015. 02. 27.
A német világsztár sorozatban 11-szer nyert Seefeldben, és a világkupa futamgyőzelmek...
A bejegyzés folyatódik
 
14:17
2015. 02. 27.
Senki nem tudja megállítani a sportág jelenlegi utolérhetetlen egyéniségét, a német...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A 32 éves osztrák sokáig utazott riválisain, majd az utolsó emelkedőn mindenkit faképnél hagyott.  A normál sánc győztese, Johannes Rydzek remek hajrája ezúttal „csak” egy bronzra volt elegendő.


A svédországi Falunban a mai napon lezárultak az egyéni küzdelmek, de közel sem a várt eredménnyel.  A hozzáértők a mai napon is a német Johannes Rydzek norvégok elleni csatáját várták, Alessandro Pittin révén némi olasz fűszerezéssel.

A síugrás eredményeit elnézve a verseny első fele még nem okozott eget rengető meglepetést. Ezt a szakaszt az osztrák Bernard Gruber nyerte, hajszállal megelőzve a két franciát, Jason Lamy Chappuis-t, valamint Francios Braud-t.

A 10 km-es sífutás viszont felforgatta a papírformát, a repülések után arra lehet következtetni, hogy a jó helyzetbe került norvég Magnus Moan és a Falunban már kétszeres bajnok Rydzek majd a kezébe veszi a stafétát, és a táv feléig biztosan ledolgozza 47 és 51 másodperces hátrányát, de nem így történt. Moanék hiába falták fel az előttük lassabban evickélő riválisokat, érdemben mégsem tudtak közelebb kerülni Bernhard Gruberékhez, akik közül Braud felfoghatatlan tempót diktált. A vérszemet kapó gall öngyilkos iramban közlekedett, erőn felül teljesített, persze a tapasztalatok alapján ilyenkor szokott jönni a szokványos fejre állás. Igen ám, csakhogy Braud ereje majdnem a legvégéig kitartott, és vele csak a táv alatt végig csak utazó, ahogy a kerékpárban mondani szokás, szélárnyékban haladó Gruber tudott elmenni, még a normál sáncos bronzos Lamy is lemaradt.

A sífutó táv utolsó negyedében ugyan Rydzek alaposan rákapcsolt, húzta magával Moant, de számukra csak a bronzcsata élménye maradt. Az aranyért Gruber és Braud a végsőkig küzdött, vagyis csak küzdött volna, ugyanis az osztrák az utolsó emelkedőn lerázta magáról francia ellenfelét, és végül pazar taktikai tudásának, valamint dörzsöltségének köszönhetően 32 évesen ért a csúcsra.  Braud persze az ezüstöt érő második hellyel sem volt boldogtalan, ahogy a vb-n harmadik érmét szerző Rydzek sem a bronzzal. Az elkeseredettek, futottak még kategóriába olyan nagyságok kerültek, mint a mai napon is a futással hadilábon álló német Eric Frenzel, vagy a versenyszám olimpiai címvédője, a norvég Jürgen Graabak, de Pittin sem lehetett elégedett szívtelen, spórolós futásával.

Bernhard Gruber történelmet írt, hiszen utoljára a legendás Bjarte Engen Vik nyert 30 év felett vb-t még a 2001-es Lahti északi sí világbajnokságon, de az osztrák még a norvégnál is idősebb két évvel.

Az idén augusztusban már krisztusi korba lépő Gruber pályafutása csúcsára ért, ugyan csapatban már kétszer is nyert vb aranyat, de egyéniben - idáig- mindössze az öt megszerzett világkupa sikert tudta felmutatni. 

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk