AJÁNLÓ
 
14:19
2016. 02. 08.
Alig több mint egy hét van már csak hátra az alpesi sízők hagyományos söldeni szezonnyitójáig,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:19
2016. 02. 08.
Gyarmati Panka 14. helyen végzett az idei év talán legfontosabb slopestyle versenyén,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:19
2016. 02. 08.
Mozgalmas hetet tudhat maga mögött a magyar snowboardos közösség. Gyarmati Panka az...
A bejegyzés folyatódik
 
14:19
2016. 02. 08.
Gyarmati Panka szombat délután Svédországban vett részt egy meghívásos big air versenyen...
A bejegyzés folyatódik
 
14:19
2016. 02. 08.
Vészharangot kongattak, ami alaposan felpezsdítette a Felix Loch vezette germán szánkócsapatot:...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

egyéb északi összetett Északi Összetett Világkupa Jarl-Magnus Riiber Holmenkollen

Az északi szakágak mindegyike a Holmenkollen-i síparkban veselkedett egymásnak. Az északi összetett elitje a múlt heti seefeldi körülményekhez képest jóval cudarabb - téliesebb, ha úgy tetszik - időjárási paraméterek mellett volt kénytelen versengeni.

 

A hétvége igazi kérdése az volt, folytatódik-e Eric Frenzel páratlan sorozata. A pazar formát futó német a próbaugrásoknál jócskán leszerepelt, de kvalitásait ismerve azon mutatványból nem szabadott kiindulni.

egyéb északi összetett Északi Összetett Világkupa Jarl-Magnus Riiber Holmenkollen

A síugró részt amúgy a 18 éves norvég bajnok Jarl-Magnus Riiber egyszemélyes alakítása fémjelezte: 130 méteres ugrását senki, de senki meg sem közelítette. Az ifjú viking mögött kéz a kézben végzett a japán Akito Watabe, és kedvelt hősünk, Eric király.

A ködös sífutás előtt sokan elmorfondíroztak azon - köztük én is -, az egyperces előny vajon kitart-e Riibernek. Aztán a táv első fele választ kreált mindenre: alig 10 másodpercet hozott az elsőn a Watabe-Frenzel duó. A múlt heti történtek ismeretében furcsa volt, hogy a világkupa éllovas Frenzel le-le maradozott a szamurájról - úgy tűnt vakszolási nehézségekkel küzd. A 10 km második felére azért csökkent Riiber fórja, de akkor már spórolhatott is az erejével.

Az utolsó kilométer alatt már kitörő örömmel botozott a pályán a jövő leendő sztárja, akit végül Watabe követett a célban másodikként, Frenzel pedig harmadikként - vagyis az állás semmit nem változott a rajthoz képest.

A németek " elvakszolását" támasztotta alá, hogy az amúgy jó pozícióból sífutó. Johannes Rydzek totálisan kifulladt a végére, rengeteg helyet veszítve ezzel. A legnagyobb felkapaszkodást az ugrásban pocsék Fabian Riessle produkálta, aki a 22. helyről bejött 9.-nek, majd másfél percet hozva Riiberen.

egyéb északi összetett Északi Összetett Világkupa Jarl-Magnus Riiber Holmenkollen

A VK- rangsor persze nem változott, Watabe ugyan önbizalomgyűjtő akciójának köszönhetően pár pontot faragott Frenzelen. Azt azonban nehéz elképzelni, hogy a szezon hátralévő versenyein olyan nagyot forduljon a kocka, hogy a japán rendre a német előtt végezzen, ledolgozva ezzel ponthátrányát.

Még egy passzus Riiberről, az élete első sikerét abszolváló norvég nagy versenyző lehet, ez már a múlt heti kizárással végződő seefeldi futamon kiderült - mindezt főleg a hajrábeli képességeit alapul véve.

A sportághoz kapcsolódó hír, hogy a feltörekvő országok képviselői a lillehammeri Ifjúsági Olimpia indulói egy héttel ezelőtt az ausztriai Villachban és a szlovéniai Planicán  képzett szakemberek utasításai közepette edzőtáboroztak, köztük magyar ifjoncok is. A síugrást 30-astól 130-as sáncig gyakorolták - kinek mi feküdt, vagy mit engedett a felkészültsége.

A FIS északi összetett Világkupa állása:

1. Eric Frenzel (német) 731 pont

2. Akito Watabe (japán) 634

3. Fabian Riessle (német) 603

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk