AJÁNLÓ
 
09:51
2016. 01. 30.
Eric Frenzel immáron harmincöt Világkupa futamgyőzelemnél tart, öles léptekkel halad...
A bejegyzés folyatódik
 
09:51
2016. 01. 30.
Először is köszöntök minden sífanatikust 2016/17-es idényben. A rám vonatkozó,...
A bejegyzés folyatódik
 
09:51
2016. 01. 30.
Az északi szakágak mindegyike a Holmenkollen-i síparkban veselkedett egymásnak. Az északi...
A bejegyzés folyatódik
 
09:51
2016. 01. 30.
A német világsztár sorozatban 11-szer nyert Seefeldben, és a világkupa futamgyőzelmek...
A bejegyzés folyatódik
 
09:51
2016. 01. 30.
A német Világkupa-címvédő a szezon eleje óta sokat javult, s már hagyományosan az...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

északi összetett Seefeld

Senki nem tudja megállítani a sportág jelenlegi utolérhetetlen egyéniségét, a német Eric Frenzelt. A 27 éves olimpiai bajnok ezúttal legkedvesebb állomáshelyén, az ausztriai Seefeldben vendégeskedett, és jócskám móresre tanította legfőbb ellenlábasait.

 

A recept egyszerű: ha valaki gátat akar szabni a német Eric Frenzel hagyományosnak tekinthető december és február közötti térhódításának, akkor a megadott időszakra kell kiélezni formáját. Elmondani persze könnyű, megvalósítani pedig lehetetlen. A germán precíziós gépezet ugyanis évről évre ebben az időintervallumban aratja legtöbb győzelmét, formáját egy grafikonon úgy lehetne jellemezni, mint az USA dollár elmúlt években mutatott piaci megerősödését: hirtelen mutatott felemelkedés, majd a magasban történő szinten tartás.

A németek „svájci órája” idén pedig engedett a szorításon, a ramsaui (december 19.) első versenyig mulatott, kiélvezte, hogy apa lett. Azóta viszont elszívta a levegőt riválisaitól, akiknek még az se adott több esélyt, hogy a németországi Klingenthalban az időjárás beleköpött Frenzel levesébe. A 2016-os év aztán egy újabb héttel késlekedett (eredetileg január 2.-án rajtolt volna) az északi összetettezők számára – a franciaországi Chaux-Neuve-ben csak múlt héten rendeztek futamot, ahol viszont az olimpiai első német egy első és egy második helyet szerzett – a vk-vezető honfitárs, Fabian Riessle rondított bele Frenzel unalmas sormintájába.

északi összetett Seefeld

Így jutottunk el a többiek számára rettegett ausztriai Seefeldbe. A kortársak gatyája már akkor rendszeresen tele lesz, ha csak rápillantanak az éves menetrendre, és felolvassák maguknak a városka nevét.

Az oberwiesenthali Frenzel 2013 óta verhetetlen Seelfeldben, vagyis zsinórban 9 versenyen nem talált legyőzőre, ebből lett tegnap kereken 10.

északi összetett Seefeld

A szokványostól eltérő lebonyolítási rend szerint a pénteki verseny egy sorozat síugrásból, és csak 5 kilométer sífutásból áll. Az ugrás után már sejteni lehetett, hogy senki nem tudja megállítani a Világkupa összetett háromszoros címvédőjét. Ugyan a japán Akito Watabe és a norvég Jarl Magnus Riiber közel volt hozzá, de tudható, hogy mindketten maximum egy adott – nem túl erős – tempó tartására alkalmasak, ha a legjobb meghúzza az egyik emelkedőt, onnantól csak a dobogó máik két fokáért versenghetnek. Végül beigazolódott a várt forgatókönyv: Frenzel a hajrában lerázta Watabét, a mögötte érkező hatalmas boly a harmadik helyért szállhatott harcba. A verseny tartogatott egy érdekes szituációt: a 18 éves Riiber besiklott harmadiknak, de mivel a pályán valahol elvesztette az időméréshez szüksége chipet (transponder), így utólag kizárásra került.   Ez pedig kapóra jött Fabian Riesslének, akit így „felrángattak” a dobogóra.

Az összetett egyelőre még ígéretes Frenzel riválisai számára, de majd tekintsünk rá a hétvége végén…

Részletes eredmények itt!

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk