AJÁNLÓ
 
12:58
2017. 01. 16.
Először is köszöntök minden sífanatikust 2016/17-es idényben. A rám vonatkozó,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:58
2017. 01. 16.
Az északi szakágak mindegyike a Holmenkollen-i síparkban veselkedett egymásnak. Az északi...
A bejegyzés folyatódik
 
12:58
2017. 01. 16.
A német világsztár sorozatban 11-szer nyert Seefeldben, és a világkupa futamgyőzelmek...
A bejegyzés folyatódik
 
12:58
2017. 01. 16.
Senki nem tudja megállítani a sportág jelenlegi utolérhetetlen egyéniségét, a német...
A bejegyzés folyatódik
 
12:58
2017. 01. 16.
A német Világkupa-címvédő a szezon eleje óta sokat javult, s már hagyományosan az...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Eric Frenzel immáron harmincöt Világkupa futamgyőzelemnél tart, öles léptekkel halad a Lahtiban visszatérő, 38 éves Hannu Manninen negyvenhétje felé.

Ahogy ezt az idei beszámolókban olvastátok sosem látott német fölény jellemzi a 2016/2017-es idényt. Az első egyharmadban inkább a világbajnok Johannes Rydzek akarata érvényesült, december közepe óta viszont az olimpiai bajnok, négyszeres összetett vk-első Eric Frenzel viszi a prímet.

A 29. életévét taposó Frenzel a finnországi Lahtiban is elért egy sikert - ugyan az egyik Gundersen versenyen kénytelen volt megadni magát Rydzeknek, de aztán újfent kivágta a rezet -. Az említet német hős második versenyen 1 perc 6 másodperces hátrányból már 6 km-ig (10 km a sífutó etap) utolérte a legjobb ugróvá avanzsált norvég Jarl-Magnus Riibert, majd faképnél hagyott mindenkit. Ezen a versenyen volt a nagy visszatérés, hatalmas ováció közepette versenyzett az öt éve inaktív Hannu Manninen, és végül befért a legjobb 15-be. A második verseny másodija egy másik finn lett, Eero Hirvonen, aki 21 évesen élete elő dobogóját szerezte.

Ezen a héten aztán Olaszország legfőbb északi sí központjában, Val di Fiemmébe tettek kitérőt az összetett sportág legjobbjai.
A pénteki Gundersen síugró szakasza után borítékolható volt, hogy ezúttal sem lesz ellenfele Frenzelnek. A „babaarcú gyilkos” – versenyzése alapján semmi túlzó nincs a jelzőben - magára hagyatva futotta végig a távot, az utolsó 2,5 km-nek közel 45 másodperces előnnyel futott neki, nem volt mitől félnie, és végül behúzta pályafutása 35. vk-sikerét. Az összetett elsőségét leginkább veszélyeztető Johannes Rydzek viszont úgy futott, mintha az élete múlna rajta: a 25. helyről felvágtatott a dobogó második fokára. A síugrásban győztes osztrák Mario Seidlt elfújta a német-norvég „vihar”, és egyenesen a 11. helyre repítette vissza. Még nála is cudarabb sors várt a német Terrence Weberre, aki húsz helyet rontott az ugráshoz képest (harmadikról a huszonharmadikra).

Szombaton aztán sprintváltó következett, ahol megszakadt a germán győzelemi sorozat. Ugyan ez már a rajtlista kihirdetésekor biztosnak tűnt, mivel az összetett első két helyezettje, Frenzel és Rydzek nem állt össze párba, helyettük Weber és a mezőny egyik legjobb futója, Fabian Riessle alkotta a németek legjobb váltóját. A verseny 10x1,5km –es távon zajlott, körönként váltásokkal. A futamon sokáig 6-7 váltó haladt az élen, végül az Espen Andersen-Jürgen Graabak alkotta norvég csapat győzedelmeskedett, megelőzve a cseheket és az olaszokat.

A mezőny sajnálatára a vasárnapi újabb egyénit már nem mismásolta el az említett fekete-piros-sárga páros, ott voltak az indulók között. A síugrást ezúttal is 134 méteres sáncon hajtották végre a versenyzők, az összetett első érkezéséig Go Yamamoto és Akito Watabe 128 és 129 méteres repüléssel állt az élen, Frenzel viszont 138 méterig szállt, a talajfogás igen rosszul ikerült számára, de így is nagyon megnyerte ezt a szakaszt. Az oberwiesenthali német a sífutás során folyamatosan növelte előnyét a közvetlenül mögötte állókhoz képest, mindezt könnyen tehette, mert az igazán veszélyes riválisok percen kívüli hátrányból vágtak neki a tíz kilométernek. Frenzel természetesen nyert, mögötte ismét jó barátja, a tizenöt helyet javuló Johannes Rydzek végzett másodikként, Watabe végül beevickélt harmadiknak.

Az összetett állása:

1. Eric Frenzel (német) 834 pont
2. Johannes Rydzek (német) 750 pont
3. Fabian Riessle (német) 541 pont

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk