AJÁNLÓ
 
16:31
2015. 12. 07.
Eric Frenzel immáron harmincöt Világkupa futamgyőzelemnél tart, öles léptekkel halad...
A bejegyzés folyatódik
 
16:31
2015. 12. 07.
Először is köszöntök minden sífanatikust 2016/17-es idényben. A rám vonatkozó,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:31
2015. 12. 07.
Az északi szakágak mindegyike a Holmenkollen-i síparkban veselkedett egymásnak. Az északi...
A bejegyzés folyatódik
 
16:31
2015. 12. 07.
A német világsztár sorozatban 11-szer nyert Seefeldben, és a világkupa futamgyőzelmek...
A bejegyzés folyatódik
 
16:31
2015. 12. 07.
Senki nem tudja megállítani a sportág jelenlegi utolérhetetlen egyéniségét, a német...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

északi összetett egyéb
Kényszerűségből egy hetet várnia kellett az északi összetett versenyzőinek az idény kezdetre. Kuusamóban mind a síugrókat, mind az északi összetettezőket elfújta a szél, valódi türelemjáték volt számukra az előző hétvége, avagy ismét igazolta hírnevét a versenynaptár abszurd körülményekkel bíró helyszíne.

 

Aztán ugyan norvégiai Lillehammerben is akadozott a gépezet, a nagysáncot csak elvétve lehetett igénybe venni - a szombati "futam" síugró része elmaradt -, a verseny során a pénteki előugrásokat vették figyelembe. Ez jócskán feje tetejére állított mindent, az ászok közül Eric Frenzel és Johannes Rydzek is elszállt, közel 2 perces hátrányból nem tudtak felfutni az élcsoportba, de még az első tízbe se. Frenzel esetében egyelőre közepes formáról számolhatunk be, de rá jellemző, hogy a szezon közepén rakja össze a technikáját, akkor ér ereje teljére, és onnantól fogva szokta lerázni magáról a mezőnyt.
Visszakanyarodva a szombati történtekre, egy másik német, az idáig a síugrással bajlódó Fabian Riessle vonta magára a figyelmet. A 25 éves "atlétát" az ugrás jó eredményre predesztinálta – ismerve kimagasló sífutó tudását.

 Az élboly sokáig együtt haladt, benne a japán Akito Watabe, az osztrák Bernard Gruber, a finn Ilka Herola - csak a legerősebbeket kiemelvén. A 10 km-es táv második felén aztán Riessle dobbantott, felismerve, hogy ha nem fokozza a tempót magára húzza a hátulról kapaszkodó norvégokat (Jürgen Graabak, Magnus Moan, Magnus Krog). Riessle végül annyira magára maradt, hogy még spórolni is tudott az erejével, ekkor már érezhette, hogy megszerzi élete első vk sikerét. Másodikként Watabe futott be, a harmadiknak beérkező Herola számára szintén új időszámítás kezdődik, legalábbis ezt vetíti előre ez a harmadik hely.

északi összetett egyéb

A második napon zökkenőmentesen lezajlott a reggeli síugrás - persze maradt a normál sánc. Ezt a szekciót az osztrák Mario Seidl nyerte, a szombati első lengyel Szczepan Kupczak előtt. Az élmezőnybe visszatért Frenzel - 96 méterrel a 7. lett-, alig 20 másodperces hátrányt összeszedve. Riessle ezúttal picit hátrébbról, de győzelmi esélyekkel várhatta a délután – fejcsóválása érthetetlen volt számomra­ -, ám talán még nála is jobb kilátásai lehettek Magnu Krognak, akinek az elsővel szemben mindösszesen 48 másodperces „hendikepje” volt.

A futásnál a két legjobb futó hamar összeszedte a mezőnyt, és erejüket még az se emésztette fel, hogy sokat vezettek, az elszakadás viszont nem sikerült. Egészen az utolsó kilométerig kivártak, akkor Krog egy merész manőverrel mindenkit lerázott, még Riessle is későn ébredt, ahogy Klapfer is, előbbi végül jobban hajrájának köszönhette az újabb dobogót, es a világkupa éllovasnak járó megkülönböztető mez megőrzését.

északi összetett egyéb

Frenzel végül Gruber-Watabe szendvicsben ötödikként fejezte be. A nagy felzárkózók közül Mikko Kokslien tizenhat helyet javítva tízediknek jött fel, a nap embere cím Taylor Fletcheré lett, aki a 42. helyről kúszott fel 13.-nak. A nagy visszaesők nem túl dicséretes címét Kupczak kaphatja, aki a második helyről sem tudott pontot szerezni, egészen a 32. helyre csúszott hátra.

Az összetettben Riessle 180 ponttal áll az élen. Frenzel hátránya már 135 pont, ami azt jelenti, hogy verseny van, s reméljük ez kitart márciusig....

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk