AJÁNLÓ
 
23:48
2016. 03. 09.
Tegnap a férfiak csapatversenyével véget ért a síugrók számára a lahti világbajnokság,...
A bejegyzés folyatódik
 
23:48
2016. 03. 09.
Történetének első aranyérmét szerezte csapatversenyen a lengyel síugró válogatott, a Piotr...
A bejegyzés folyatódik
 
23:48
2016. 03. 09.
Ahogy az várható volt Németország továbbra is bombaformában van: leiskolázta a mezőnyt...
A bejegyzés folyatódik
 
23:48
2016. 03. 09.
Stefan Kraft megszerezte élete első világbajnoki címét Lahtiban a normálsáncon. Az ezüstérmet...
A bejegyzés folyatódik
 
23:48
2016. 03. 09.
Kiemelt eseményhez érkezett az idei szezon, hiszen az előttünk álló bő egy hétben...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

biathlon holmenkollen világbajnokság

Az oslói világbajnokság szerdai női egyéni versenyén taroltak a franciák, Marie Dorin Habert és Anais Bescond ellentmondást nem tűrően tönkreverte a teljes mezőnyt. A nagy favoritok, így Gabriela Soukalova, a szakági első Dorotea Wierer, és az üldözéses verseny világbajnoka, Laura Dahlmeier is bakizott, de azért a németnek összejött egy bronzérem.

 

A hölgyeknek a leghosszabb táv a 15 kilométeres egyéni versenyszám, ahol a versenyen négy lövészetet teljesítenek, de a szokásoktól eltérően nem két fekvő, majd két álló, hanem kivételes eset, hogy fekvő-álló-fekvő-álló rendszerben lőnek. Tavaly Kontiolahtiban Ekaterina Yurlova nagy meglepetésre nyerte meg a versenyt, pedig sokáig úgy tűnt, hogy Gabriela Soukalova győz azon a versenyen. Azt a versenyt, melyet a várható szél, és ami rosszabb, a nagy köd miatt előre kellett hozni néhány órával, egészen pontosan 150 perccel.

Elsőként rögtön Szőcs Emőke rajtolhatott, a magyar versenyző nem is teljesített annyira rosszul, 6 lövő hibával zárt a 88. helyen a 94 fős mezőnyben. Már az elején érkeztek a nagy esélyesek, 26-ossal Kaisa Makarainen, aki rögtön lövő hibával kezdett, majd jött Laura Dahlmeier és Gabriela Soukalova, akik szintén egyszer rontottak. Nagyjából ez a hármas akkor ért oda a második lövészetre, mikor két francia, Anais Bescond és Marie Dorin Habert az elsőt teljesítették. Utóbbiak nem rontottak, így előnybe kerültek. Makarainen kezdett elszállni, másodszor is rontott, viszotn Soukalova és Dahlmeier hibátlan maradt, kezdtek valamennyit visszahozni a lemaradásukból.

Dorin és Bescond a második lövészetben sem rontott, és mivel a háromszoros világbajnok Dorin gyorsabban lőtt, mint honfitársa, 3 másodperces előnnyel az élre állt. Krystyna Guzik és Nadezda Skardino lehetett volna még veszélyes rájuk, de a lengyel a harmadik, míg a fehérorosz a negyedik lövészetben rontott egyszer, így a dobogóra nem maradt esélyük.biathlon holmenkollen világbajnokság

Soukalova a harmadik lövészetben sem rontott, akárcsak a két francia. Dahlmeier viszont igen, így lemondhatott a vb-aranyéremről. Franziska Hildebrand jött fel a harmadik helyre, a negyedik sorozat után, ugyanis Soukalova belehibázott az álló sorozatba, kevesebb, mint 10 másodperccel volt lemaradva a német mögött. Guzik és Dahlmeier jobban állt a cseh versenyzőnél, de akik sokkal jobban álltak, azok az élen állóduó. Anais Bescond és Marie Dorin is hibázott ugyan az utolsó, negyedik lövészetben, de csak egyszer, és mivel több mint egy perccel vezettek a harmadik előtt, egymás között döntötték el az aranyérem sorsát. Aki ismeri a két versenyzőt, az tudhatta, hogy vagy Dorin nyer,, vagy Dorin. És igen, a már anyuka Marie Dorin még adott Bescond-nak néhány másodpercet, és 12 másodperces előnnyel megnyerte az egyéni versenyszámot.

Harmadik helyre Laura Dahlmeier jött be, aki a sprint harmadik, és az üldözéses első helye után újabb dobogót söpört be, ha nem lenne Dorin, ő lehetne a világbajnokság női sztárja. Veronika Vitkova végül jobban szerepelt mint honfitársa, és a negyedik helyen zárt, ami Vitkova utóbbi formáját elnézve hatalmas eredmény. Soukalova javított kicsit az előző futamon esett csorbán, és bejött ötödiknek, míg Hildebrand az utolsó körben szállt el, csak hatodik lett. A nagy nevek közül Wierer 8., Makarainen 19., míg a sprint világbajnoka, Tiril Eckhoff 5(!) lövő hibával a 43. lett.

A világbajnokság csütörtökön a férfiak 20 kilométeres egyéni indításos versenyével folytatódik, míg a hölgyek számára pénteken a váltó következik.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk